کد خبر: ۲۸۶۱۰۷
تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۳۹۸ - ۱۵:۰۳
پس از ارزیابی و بازدیدها گزارشی تهیه و به منطقه آسیا و اقیانوسیه ارسال می‌شود و وقتی تاییده ۶ منطقه اولیه را گرفت به شورای جهانی صنایع‌دستی وارد و به پنج قاره جهان ارسال می‌شود که اگر توسط شورای این قاره‌ها نیز تایید شد، به شورای جهانی برای ثبت زنجان به عنوان شهر ملیله، ارجاع داده می‌شود.
  مشاور معاون صنایع‌ دستی و هنرهای سنتی کشور گفت: در ایران هشت شهر و دو روستا ثبت جهانی شده است.

ویدا توحدی پیش از ظهر امروز در حاشیه آیین افتتاح خانه ملیله زنجان، در جمع خبرنگاران، با اشاره به برنامه ارزیابان برای ثبت جهانی ملیله زنجان، اظهار کرد: علاوه‌ بر وجود کارگاه‌های آموزشی و آموزشگاه‌های آکادمیک خصوصی، ابداع و نوآوری جزو شاخص‌های مهم برای ارزیابان است. همچنین رواج داشتن هنر به‌صورت خانوادگی در منطقه، دیگر معیاری است که ارزیابان به آن اهمیت می‌دهند.

این مسئول ادامه داد: علاوه‌ بر آنچه که گفته شد ارزیابان به دنبال آن هستند که ببینند، در حال حاضر معیشت بخشی از مردم در این منطقه وابسته به این هنر است و اینکه آیا دولت در راستای توسعه این هنر و بهبود معیشت خانوارهایی که به این هنر وابسته هستند، اقدامی می‌کند، آیا حمایت‌های مادی و معنوی را دارد یا خیر و یا اینکه گالری یا موزه‌ مناسب را برای نمایش و معرفی این هنر تدارک دیده است یا نه.

وی افزود: پس از ارزیابی و بازدیدها گزارشی تهیه و به منطقه آسیا و اقیانوسیه ارسال می‌شود و وقتی تاییده ۶ منطقه اولیه را گرفت به شورای جهانی صنایع‌دستی وارد و به پنج قاره جهان ارسال می‌شود که اگر توسط شورای این قاره‌ها نیز تایید شد، به شورای جهانی برای ثبت زنجان به عنوان شهر ملیله، ارجاع داده می‌شود.

توحدی تصریح کرد: مرحله نخست ارزیابی انجام شده و  امروز به پایان می‌رسد. البته باید مطمئن باشیم که همه فاکتورهای اعلامی وجود دارد.

مشاور معاون صنایع‌ دستی و هنرهای سنتی کشور درباره تعداد شهرهای ثبت شده است، خاطرنشان کرد: تاکنون ۳۹ شهر جهان و در ایران نیز هشت شهر و دو روستا ثبت جهانی شده است.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین