|
|
امروز: سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۲
کد خبر: ۲۸۶۰۵۵
تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۳۹۸ - ۱۸:۲۰
در شرایط هوای ناسالم بویژه برای گروه‌های حساس، توصیه می‌شود که بیماران تنفسی، افرادی که مشکل ریوی، قلبی و عروقی دارند و زنان باردار، کودکان، به‌ویژه کودکانی که مبتلا به بیماری‌های تنفسی و ... هستند و کسانی که مشکل نقص سیستم ایمنی دارند، سالمندان و ... که جزو گروه‌های حساس هستند، در هوای آزاد حضور پیدا نکنند.
 آلودگی هوای تهران، مدارس کلیه مقاطع شهر تهران و جنوب شرق استان تهران در روزهای شنبه و یکشنبه را تعطیل کرد و پیش بینی می‌شود که این آلودگی تا روزهای پایانی هفته پیش رو در هوای پایتخت ماندگار باشد...

 بر همین اساس و در شرایط آلودگی هوا، با رعایت نکات زیر می‌توانیم علاوه بر حفظ سلامت خود در روزهای آلوده، به بهبود کیفیت هوا نیز کمک کنیم.

* در شرایط هوای ناسالم بویژه برای گروه‌های حساس، توصیه می‌شود که بیماران تنفسی، افرادی که مشکل ریوی، قلبی و عروقی دارند و زنان باردار، کودکان، به‌ویژه کودکانی که مبتلا به بیماری‌های تنفسی و ... هستند و کسانی که مشکل نقص سیستم ایمنی دارند، سالمندان و ... که جزو گروه‌های حساس هستند، در هوای آزاد حضور پیدا نکنند.

* سایر افراد هم حضور در فضای آزاد را به حداقل ممکن برسانند و در شرایطی که غلظت آلاینده‌ها بالا می‌رود، از بردن وسایل نقلیه به بیرون تا حد امکان خودداری کرده و فعالیت‌هایی را که منجر به آلودگی هوا می‌شود، کاهش دهند.

*  عموم افراد از فعالیت‌های ورزشی در فضای بیرون بپرهیزند؛ زیرا خود فعالیت ورزشی باعث می‌شود که هوای بیشتری تنفس کنیم و نهایتا آلودگی بیشتری وارد بدن‌مان ‌شود.

* افرادی که مجبورند طی روزهای آلوده در بیرون از منزل فعالیت کنند از ماسک‌های مخصوص P۲ یا N۹۵ مورد تایید وزارت بهداشت است، استفاده کنند.

* اقداماتی مانند روشن کردن آتش در معابر، سوزندان لاستیک، عملیات قیرکاری و عمرانی سبب افزایش آلودگی هوا می‌شود؛ بنابراین توصیه می‌شود تا بهبود کیفیت هوا از این اقدامات خودداری شود.

* رعایت الگوی مصرف سوخت و دقت لازم در استفاده از وسایل حرارتی مانند آبگرمکن، بخاری و تأسیسات گرمایشی برای جلوگیری از افزایش بی‌رویه حرارت در فضاهای مسکونی، تجاری و اداری از دیگر راهکارهایی است که می‌توان با رعایت آن از آلوده‌تر شدن هوا جلوگیری کرد.

آلودگی هوا باعث عوارض و بیماری‌های مختلف در انسان می‌شود و بر همین اساس متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند که شهروندان در روزهای آلوده ضمن خودداری از حضور در فضاهای باز، برای کاهش خطرات ناشی از آلودگی هوا، مصرف برخی مواد غذایی بویژه آنتی‌اکسیدان‌ها را در برنامه غذایی خود قرار دهند.

* مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین‌های C، A  و E توصیه می‌شود. ویتامین C عمدتا در مرکبات شامل پرتقال، لیموشیرین و نارنگی و همچنین در کیوی و توت فرنگی به مقدار قابل توجه وجود دارد.  همچنین سبزیجات سبز رنگ و گیاهان و سبزیجات نارنجی رنگ و مایل به قرمز مثل هویج و گوجه فرنگی منبع غنی برای ویتامین A و پیش‌سازهای آن هستند. ویتامین E  نیز در جوانه‌ها به ویژه جوانه گندم، غلات سبوس‌دار و روغن‌هایی که در حرارت محیط، مایع هستند؛ وجود دارد. اینها همگی منابع آنتی‌اکسیدان هستند که برای کاهش اثرات آلودگی هوا روی بدن انسان توصیه می‌شود به مقدار کافی از آنها استفاده شود.

* ماهی‌ها و محصولات دریایی به‌ دلیل داشتن اسیدهای چرب امگا ۳، برای افزایش مقاومت بدن بسیار مفید هستند.

* مصرف شیر و سایر لبنیات هم در بهبود کارکرد و مقاومت بدن در برابر بیماری‌ها مفیدند و مصرف آنها در روزهای هوای آلوده بسیار توصیه می‌شود.

* افزایش مراجعات قلبی - عروقی و ریوی به اورژانس‌ها از دیگر پیامدهای آلودگی هوا است. ضمن اینکه برخی افراد در برابر آلودگی هوا دچار تهوع یا سرگیجه و یا ضعف و سستی می‌شوند. در چنین شرایطی و در صورت لزوم بهتر است با اورژانس ۱۱۵ تماس گرفته شود.
منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین