کد خبر: ۲۸۶۰۱۸
تاریخ انتشار: ۲۸ آذر ۱۳۹۸ - ۲۳:۳۱
به گفته مورالس اتفاقات بولیوی به این علت بود که آمریکا نمی‌خواست شاهد آن باشد که یک رئیس‌جمهور بومی، بولیوی را به کشوری مستقل و پیشرفته تبدل کند.
 رئیس جمهور سابق بولیوی در سخنانی به فشار آمریکا برای قطع رابطه کشورش با ایران اشاره کرده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، «اوو مورالس» رئیس‌جمهور سابق بولیوی در گفتگویی با «اینترسپت»، جزئیات شکل‌گیری کودتا از جمله حمله گروه‌های وابسته نامزدهای معارض به مراکز رأی‌گیری و همچنین تهدیدات جانی مطرح‌شده علیه خودش را توضیح داد.

به گفته مورالس اتفاقات بولیوی به این علت بود که آمریکا نمی‌خواست شاهد آن باشد که یک رئیس‌جمهور بومی، بولیوی را به کشوری مستقل و پیشرفته تبدل کند.

در ادامه مورالس وقوع کودتای اخیر در کشورش را در نتیجه تبانی آمریکا و مخالفین با دروغ و فریب عنوان کرد و «سازمان دولت‌های آمریکا» را ابزاری برای سلطه آمریکا و کودتا توصیف کرد.

رئیس جمهور سابق بولیوی همچنین به نقش سفارت آمریکا در کودتای بولیوی اشاره کرد و در پاسخ به سوالی درباره اخراج سفیر آمریکا، گفت: چون داشت توطئه می‌کرد، داشت برای کودتا برنامه‌ریزی می‌کرد. نمی‌دانم در این ۱۳ سالی که رئیس‌جمهور بودم چه تعداد کودتا را شکست دادیم، اما این بار ما شکست خوردیم.

مورالس همچنین به مداخله آمریکا در امور سیاسی بولیوی اشاره کرد و گفت که آمریکا خواستار قطع ارتباط ما با ایران بود. در این ارتباط مورالس گفت: ما دنبال روابط دیپلماتیک با احترام متقابل با همه بودیم. زمانی که سفیر وقت آمریکا برای اولین بار به دیدن من آمد، به من گفت می‌توانید با هر کشوری رابطه داشته باشید به جز کوبا، ونزوئلا و ایران، اما ما به آن‌ها پاسخ نه دادیم و تاکید کردیم که خودمان مستقل هستیم.

مورالس همچنین عملکرد همه روسای جمهور آمریکا را یکسان عنوان کرد و گفت: من به سخنرانی‌ها مختلف رؤسای جمهور آمریکا گوش داده‌ام. همه از صلح حرف می‌زنند، اما هیچ‌یک از عدالت اجتماعی و حاکمیت و استقلال صحبت نمی‌کند. تا جایی که می‌دانم، دموکراسی آمریکا مردم را فریب می‌دهد تا رأی دهند، اما در عمل نه مردم و نه دولت حکومت نمی‌کنند، بلکه این شرکت‌های بزرگ چندملیتی هستند که حکومت می‌کنند، چه دولت دموکرات باشد، چه جمهوری‌خواه.

اوو مورالس تا همین چند ماه پیش، رئیس جمهور منتخب بولیوی بود که در آخرین انتخابات ریاست جمهوری این کشور موفق به کسب اکثریت آرا شد، اما با توجه به سیاست‌های ضدآمریکایی دولت او، مخالفانش با حمایت آمریکا موفق به انجام کودتا و اجبار او به کناره‌گیری از قدرت شدند. مورالس نیز پس از اعلام کناره‌گیری از مقام ریاست جمهوری از بولیوی خارج و به مکزیک پناهنده شد.

منبع: مهر
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین