|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۵:۴۰
کد خبر: ۲۸۵۰۴۷
تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۳۹۸ - ۱۳:۵۳
رئیس جمهور خاطر نشان کرد: بیمه می‌خواهد به مردم بگوید که در روز خسارت و مشکلات تنها نیستید و یار و یاوری به نام صنعت بیمه در اختیار دارید و شرکت بیمه برای یاری شما آماده است.
 رئیس جمهور ماهیت بیمه را امنیت بخشی به جامعه دانست و تاکید کرد: کار بیمه و عملکرد این صنعت باید به گونه ای باشد که مردم احساس آرامش کنند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید به نقل از بیمه ایران؛حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی روز چهارشنبه 13 آذر، در بیست و ششمین همایش بیمه و توسعه با موضوع "افزایش ضریب نفوذ بیمه؛ چالش ها و راهکارها"،  با بیان اینکه همه تلاش دولت یازدهم و دوازدهم بر این امر متمرکز بود که ریسک را به حداقل کاهش دهد، صنعت بیمه با برجام رونق یافت.

دکتر روحانی در این همایش که همزمان با روز ملی بیمه در مرکز همایش‌های برج بزرگ میلاد برگزار شد، با تبریک این روز به همه دست‌اندرکاران، مسئولین، مدیران شرکت‌ها و اساتید، پژوهشگران و کارشناسان صنعت بیمه کشور، اظهار امیدواری کرد 13 آذر که روز تجلیل از روز صنعت بیمه کشور است، بتواند روحیه جدیدی برای دست‌اندرکاران جهت خدمت بیشتر به مردم عزیز کشورمان بوجود آورد.

رئیس جمهور با بیان اینکه ظاهر صنعت بیمه بیشتر در قالب اقتصادی و جزو بازارهای مالی گنجانده می‌شود و در کنار بازار سرمایه و پول است، افزود: واقعیت این است که ماهیت بیمه در حقیقت امنیت‌بخشی به جامعه بوده و باید ریل تأمین اجتماعی تعریف شود.

دکتر روحانی اظهار داشت: بیمه می خواهد در روزهای سختی به مردم جامعه اعم از تولیدگر، کشاورز، صنعتگر و کارآفرین یا کسی که دارای کارگاه و فروشگاه بوده و یا مردم عادی که زندگی روزمره دارند، اطمینان یاری دهد.

رئیس جمهور خاطر نشان کرد: بیمه می‌خواهد به مردم بگوید که در روز خسارت و مشکلات تنها نیستید و یار و یاوری به نام صنعت بیمه در اختیار دارید و شرکت بیمه برای یاری شما آماده است.

دکتر روحانی افزود: عملکرد صنعت بیمه و شرکت‌های مربوط به آن باید به گونه‌ای باشد که مردم احساس آرامش کنند و اگر خدای ناکرده تصادف یا حادثه‌ای پیش آمد بدانند که در زمان کوتاهی مشکل آنان حل می‌شود.

رئیس جمهور با اشاره به ضرورت سرعت عمل در جبران خسارات مردم، گفت: سرعت عمل و از بین بردن بوروکراسی در زمینه تأمین خسارت، کارشناسی فوری تعیین و پرداخت خسارت در واقع اصل تأمین است و تأمین اجتماعی به معنای دادن امنیت و آرامش به مردم است.

دکتر روحانی با بیان اینکه در شرایط امروز صنعت بیمه برای ما اهمیت خاص و ویژه‌ای دارد، افزود: ایران، کشوری است که در معرض ریسک‌های خاص خود قرار دارد و طی 41 سال گذشته تحت فشارهای تحریمی بوده‌ایم، بویژه در 2 سال اخیر که شدیدترین فشار تحریمی بر کشور وارد شده است.

دکتر روحانی با بیان اینکه تمامی تلاش دولت یازدهم و دوازدهم این بوده که ریسک را در زندگی مردم به حداقل کاهش دهد، گفت: معمولاً ریسک را نمی‌توانیم به صفر برسانیم، اما می‌توان با انجام اقداماتی آن را کاهش داد.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه تلاشگران صنعت بیمه کشور متخصصان کاهش ریسک در زندگی مردم هستند و این وظیفه در ابعاد دیگر به عهده دولت است، افزود: دولت باید ریسک مردم را کاهش داده و شرایط را برای تعالی و توسعه کشور آماده کند.

رئیس جمهور با بیان اینکه صنعت بیمه در این شرایط مسئولیت سنگینی را برعهده دارد، خاطر نشان کرد: تحریم به طور معمول ریسک‌آفرین است و در صادرات، واردات و سرمایه‌گذاری شرایط غیرعادی را بوجود می‌آورد که در این شرایط غیرطبیعی باید صنعت بیمه وارد شود.

دکتر روحانی افزود: صنعت بیمه از یک سو با هماهنگی سایر بخش‌های دست‌اندرکار و بخش‌هایی که احتمال ریسک در آنها است در حد توان خود باید فعال باشد و از سوی دیگر می‌بایست با همکاری با شرکت‌های بیمه‌ای دیگر کشورها، ریسک در قسمت‌هایی که رقم‌های بالایی وجود دارد، مانند نفتکش‌ها و کشتی‌ها را پوشش دهیم.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه دشمنان ملت ایران در تحریم‌های ظالمانه خود در کنار بانک‌ها، بیمه را نیز تحریم کردند، گفت: اینکه بیمه به عنوان اولین موضوع در تحریم آمریکا قرار می‌گیرد، دلیل بر اهمیت بیمه است، چرا که بدون بیمه گاهی ریسک در برخی امور آنقدر بالاست که توان انجام آن از بین می‌رود.

رئیس جمهور با اشاره به شرایط اقلیمی و طبیعی کشور، تصریح کرد: ایران کشوری زلزله خیز بوده و روی نوار زلزله قرار دارد که گریزی از آن وجود ندارد.

دکتر روحانی با بیان اینکه شرایط اقلیمی کشورهای مختلف متفاوت است، افزود: در یکی از سفرها به ژاپن 3 مرتبه زلزله را حس کردم و این در حالی است که در این کشور، گاهی در روز ده‌ها زلزله می‌آید و گاهی ماه‌ها آرام است، اما معمولاً ساختمان‌ها مقاوم بوده و مردم آرامش دارند و در حقیقت مقاوم‌سازی ساختمان‌ها جلوی ریسک را گرفته است.

رئیس جمهور با اشاره به بازدید اخیر خود از مناطق زلزله زده شهرستان‌های میانه و سراب در استان آذربایجان شرقی، گفت: در این مناطق خانه‌هایی که جدیداً بازسازی و مقاوم‌سازی شده بود، آسیبی ندیده بودند، اما خانه‌های قدیمی و غیرمقاوم دچار خسارت شده بودند.

دکتر روحانی تأکید کرد: مردم باید زندگی خود را بیشتر به بیمه نزدیک کرده و فرهنگ بیمه می‌بایست در جامعه توسعه پیدا کند و این کار برعهده صدا و سیما، رسانه‌ها و فضای مجازی است؛ همه باید در راستای گسترش این فرهنگ در کشور تلاش کنیم.

رئیس جمهور افزود: هنگامی که فرهنگ، اصلاح شده و مردم احساس کنند، بیمه به نفع آنان است به سمت آن رغبت خواهند داشت، البته بیمه‌ها باید مشوق مردم باشند، به گونه‌ای که مردم بدانند اگر در حادثه‌ای به بیمه مراجعه کنند و یا با گسترش دولت الکترونیک از طریق فضای مجازی با آن ارتباط برقرار کنند، در مدت زمان کوتاه و سریع، خسارت‌شان پرداخت خواهد شد.

دکتر روحانی با تأکید بر ضرورت سرعت عمل بیمه‌ها در جبران خسارات بیمه‌ شدگان، افزود: البته این بدان معنا نیست که شرکت‌های بیمه در امور خود دقت لازم را نداشته باشند و این در حالی است که عمدتاً شرکت‌های بیمه کشور توسط بخش خصوصی اداره می‌شود و همچنان که به دنبال سود و نفع مالی برای خود هستند، می‌خواهند امور مردم نیز به انجام برسد.

رئیس جمهور با بیان اینکه از 32 شرکت بیمه‌ای که در کشور فعال هستند، 31 شرکت غیردولتی است، گفت:‌ وقتی شرکتی توسط بخش خصوصی اداره شود، برای بهبود فعالیت خود تلاش خواهد کرد و هر چه فرهنگ بیمه در کشور افزایش پیدا کند و صنعت بیمه رونق پیدا کند به همان اندازه تولید رونق یافته و بازار سرمایه حرکت خواهد کرد چرا که  بخش خصوصی همواره در سرمایه‌گذاری‌هایی که در آن اطمینان به سود دارند، وارد می‌شود.

دکتر روحانی ادامه داد: شرکت‌های بیمه از سویی امنیت مردم را تأمین کرده و از طرف دیگر موجب رشد اقتصادی و حرکت در تولید خواهند بود.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه دولت دوازدهم با دو حادثه سخت مواجه شد، گفت: در ابتدای دولت دوازدهم زلزله کم‌سابقه کرمانشاه اتفاق افتاد که خسارات فراوانی را در شهرها و روستاهای مختلف این استان به وجود آورد، به گونه‌ای که 107 هزار و 710 واحد مسکونی در این زلزله دچار خسارت شدند که یا نیاز به مرمت داشتند و یا باید بازسازی کامل می‌شدند.

دکتر روحانی با اشاره به اینکه با تلاش دولت و دستگاه‌های ذیربط همه خانه‌هایی که نیاز به مرمت یا بازسازی داشت، عمدتاً ظرف یک سال به انجام رسید، گفت: البته ممکن است کار برخی از خانه‌ها به دلیل مشکلاتی با تأخیر انجام شود، اما در مجموع کار عظیم و بزرگی در بازسازی مناطق زلزله زده انجام شد.

رئیس جمهور با بیان اینکه دولت دوازدهم در سال 97 درگیر امورات مربوط به زلزله کرمانشاه بود و در فروردین 98 با سیل بی‌سابقه در کشور مواجه شدیم که 25 استان را به طور همزمان درگیر کرد، اظهار داشت: سابقه نداشته که این حجم از استان‌های کشور به طور همزمان با سیل مواجه شود و ما در طول روز با استانداران به طور مرتب در تماس و پیگیر روند کارها بودیم.

دکتر روحانی با اشاره به اینکه در حادثه سیل 147 هزار واحد مسکونی در کشور دچار آسیب شد که بخشی از آن نیاز به مرمت داشته که عملیات مرمت به پایان رسیده و بخشی نیاز به بازسازی و احداث مجدد داشته که عملیات آن آغاز شده است، اظهار داشت: قرار ما این است که تا پایان سال عملیات احداث منازل مردم به انجام برسد که این کار بسیار بزرگی است.

رئیس جمهور افزود: دستگاه‌های تبلیغاتی کشور روزی که سیل و زلزله می‌آید همگی پای کار هستند و مردم نیز حضور دارند، اما هنگامی که آرامش نسبی بوجود می‌آید، دولت می‌ماند و مردم و همه به دنبال کار خود می‌روند و خوب است که اقدامات دولت به مردم توضیح داده شده و این اقدامات در داخل ایران با اقداماتی که دیگر کشورها نظیر آمریکا و اروپا در چنین حوادثی انجام می‌دهند، مقایسه شود.

دکتر روحانی با تأکید بر اینکه ایران جزو کشورهای کارآمد در زمینه جبران خسارات و بازسازی خسارات ناشی از حوادث به شمار می‌رود، گفت: در این زمینه شرکت‌های بیمه باید به صحنه بیایند، چرا که اگر منازل، مغازه‌ها، ادارات و بانک‌ها بیمه باشند، می‌تواند در کاهش درد، غم و گرفتاری‌های گوناگون تأثیر مثبت بوجود آورد.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه رئیس کل بیمه مرکزی در جریان بازدید از مناطق سیل‌زده استان گلستان در گزارشی امیدوارکننده اعلام کرد، تمام خانه‌هایی که بیمه بودند در مدت زمان کوتاهی خسارات خود را دریافت کرده‌اند، اظهار داشت: این اقدام بسیار ارزشمند است و باید در جامعه تبلیغ شود و صدا و سیما این موضوع را برای مردم تبیین کند تا مردم تشویق به بیمه‌گزاری شوند.

دکتر روحانی با اشاره به اینکه باید فرهنگ بیمه به ویژه در زمینه بیمه‌های عمر و زندگی به کمک مردم بیاید، افزود: قانون اساسی می‌گوید باید کاری کنیم که همه مردم تحت پوشش بیمه قرار بگیرند.

پیش از سخنان رئیس جمهور، دکتر دژپسند وزیر امور اقتصادی و دارایی و دکتر سلیمانی رییس کل بیمه مرکزی در سخنانی گزارشی از وضعیت صنعت بیمه در کشور و چالش‌ها و راهکارهای لازم در زمینه، افزایش ضریب نفوذ بیمه و توسعه فرهنگ بیمه در کشور ارایه کردند.

همچنین در این مراسم در حضور رئیس جمهور از دکتر غلامحسین جباری پیشکسوت باتجربه بیمه ایران به عنوان چهره ماندگار صنعت بیمه کشور، تجلیل شد.

 
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین