|
|
امروز: جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳ - ۱۹:۴۱
کد خبر: ۲۸۴۸۸۹
تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۳۹۸ - ۰۲:۱۶
رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت تصریح کرد: هفته گذشته ۱۹ مورد مرگ ناشی از آنفلوانزا در کشور داشته ایم که بیش از همه در آذربایجان شرقی و تهران بوده است؛ اصفهان و کرمان نیز از استان هایی هستند که بیماری در آنها فعال تر از دیگر استان ها بوده است.
 رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ۹ بیمار مبتلا به ویروس آنفلوآنزا در استان کرمان فوت کرده اند که این افراد بیماری زمینه ای داشته اند.

دکتر"محمدمهدی گویا" بعد از ظهر امروز ۱۱ آذرماه در نشست خبری در کرمان با بیان اینکه بیماری آنفلوانزا موضوع جدیدی نیست، اظهار کرد: آنفلوانزا بیماری فصلی است که هر سال تکرار می شود و با سرد شدن هوا بیماری آنفلوانزا گسترش پیدا می کند.

ابتلای ۲۰ درصد مردم جامعه در هر فصل آنفلوانزایی

وی افزود: انتظار می رود حداقل ۲۰ درصد مردم جامعه در هر فصل آنفلوانزایی مبتلا شوند و آنچه که باعث می شود این موج تشدید یا تضعیف شود چند عامل است که مهم ترین عامل ویروس است.

گویا تصریح کرد: ویرویس آنفلوانزا یک ویروس عجیب و مدام در حال تغییر است و همین تغییرات کوچک موجب می شود بدن انسان نتواند آن را شناسایی کند و فردی که سال قبل مبتلا شده، امسال نیز مبتلا می شود و اگر شدت بیماری زایی ویروس زیاد باشد، کسانی که مبتلا می شوند، بیشتر هستند.

وی با اشاره به دیگر عوامل موثر در این رابطه بیان کرد: اگر کسی در فصل آنفلوانزایی نکات بهداشتی را رعایت کرده و آگاه باشد از اینکه بیماری از چه طریق منتقل می شود و راه پیشگیری چیست؟ مبتلا نمی شود و یا کمتر ویروس را به دیگران منتقل می کند.

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفت: فرد مبتلا به آنفلوانزا باید دست ها را مکرر شسته؛ هنگام عطسه و سرفه دستمال جلوی دهان و بینی خود گرفته و دستمال را داخل کیسه پلاستیکی کوچک و به سطل آشغال بیندازد که همین دو کار تا ۵۰ درصد از انتقال آنفلوانزا جلوگیری می کند.

داروهای کورتون دار ممکن است موجب شدت بیماری آنفلوانزا شود

وی تصریح کرد: باید فاصله حداقل یک متری را با فرد مبتلا رعایت و از مصرف داروی خودسرانه جدا خودداری شود به ویژه آنتی بیوتیک. زیرا اصلا برخی موارد بیماری نیاز به آنتی بیوتیک ندارد.

گویا با اشاره به اینکه داروهای کورتون دار ممکن است موجب شدت بیماری شود، اظهار کرد: فرد مبتلا تا چند روز ویروس را از طریق قطرات تنفس دفع می کند و به عنوان مثال پزشک توصیه می کند فرزند بیمار دو یا سه روز در منزل استراحت کند. لذا باید در منزل بماند تا به دیگران منتقل نکند.

بستری شدن ۱۲۸۷ نفر کرمانی از اول شهریورماه به دلیل ابتلا به بیماری تنفسی

وی با بیان اینکه ویژگی ویروس آنفلوانزا غیرقابل پیش بینی بودن آن است، تصریح کرد: از اول شهریورماه تاکنون ۱۲۸۷ نفر مبتلا به بیماری تنفسی در استان کرمان بستری شده اند که از این تعداد ۹۳ مورد ابتلای آنها به آنفلوانزا قطعی و بستری شده اند.

گویا بیان کرد: ۹ بیمار نیز در استان کرمان فوت کرده اند که این افراد بیماری زمینه ای داشته اند.

۱۹ مورد مرگ ناشی از آنفلوانزا در کشور در هفته گذشته

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت تصریح کرد: هفته گذشته ۱۹ مورد مرگ ناشی از آنفلوانزا در کشور داشته ایم که بیش از همه در آذربایجان شرقی و تهران بوده است؛ اصفهان و کرمان نیز از استان هایی هستند که بیماری در آنها فعال تر از دیگر استان ها بوده است.

وی افزود: در کل کشور طی هفته گذشته ۳۷۲۲ نفر بیماری تنفسی داشته ایم که ۲۶۳ نفر مبتلا به آنفلوانزا بوده و بستری شده اند و بیشترین آمار در استان های آذربایجان شرقی، قزوین، مرکزی، آذربایجان غربی و تهران بوده است.

تعطیلی مدارس به آنفلوانزا ربطی ندارد

گویا در بخش دیگری از سخنانش گفت: تعطیلی مدارس به آنفلوانزا ربطی ندارد و اکثریت کسانی که مبتلا شده اند، در سنین مدرسه نیستند و سنین بالاتر هستند. لذا تلاش می کنیم در تحصیل دانش آموزان وقفه ای ایجاد نشود ضمن اینکه سلامت آنها برای ما اهمیت دارد و تعطیلی مدارس به دلیل آلودگی هوا بوده است.

وی تصریح کرد: برای اینکه حتی یک کلاس درس تعطیل شود، باید براساس ابتلای دانش آموزان یک کلاس به بیماری تصمم گیری شود.

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت اظهار کرد: ویروس آنفلوانزای فصلی چهار گروه مهم دارد که در یک فصل آنفلوانزایی یک یا دو ویروس فعال می شود و امسال دو نوع H۱N۱ و H۳N۲ بیشتر فعال بوده که نوع اول بیش از ۹۰ درصد موارد را تشکیل داده است.

زائران اربعین هیچ ارتباطی با انتقال ویروس آنفلوانزا ندارند

وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه زائران اربعین در انتقال ویروس آنفلوانزا موثر بوده اند؟ گفت: این موضوع صحت ندارد زیرا ویروس در کل منطقه و حاشیه مدیترانه همه کشورها را به شدت درگیر کرده و کویت با وضعیت مشابه ما حتی با شدت بیشتر درگیر است، عمان، قطر و ... یز درگیر هستند و این بیماری ربطی به مسافرت ها ندارد.

گویا در بخش دیگری از سخنانش در پاسخ به سئوالی درباره لزوم شفافیت در زمینه بیماری "اچ آی وی" اظهار کرد: راه های انتقال ویروس اچ آی وی مشخص است و راه اضافه ای بر آن مترتب نیست و این راه ها شامل تماس جنسی آلوده، اعتیاد تزریقی و انتقل از مادر به نوزاد است.

پاسخ منفی درباره ارتباط بین ابتلای افراد در لردگان به ویروس HIV با سرنگ آلوده بهیار مرکز بهداشت

وی تصریح کرد: حدود ۴۰ هزار نفر در کشور مبتلا به این عفونت هستند و یک راز محرمانه بین پزشک و بیمار است و نباید عنوان شود که فرد از چه راهی مبتلا شده است. ضمن اینکه در استان کرمان نیز چندصد نفر مبتلا داریم.

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در پاسخ به اینکه ابتلای افراد در لردگان به ویروس HIV با سرنگ آلوده بهیار مرکز بهداشت صورت گرفته گفت: قطعا چنین چیزی نبوده است.


منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین