کد خبر: ۲۸۴۷۳۵
تاریخ انتشار: ۰۹ آذر ۱۳۹۸ - ۱۶:۱۲
یکی از محورهای مهم این لایحه توجه به آموزش مبتلایان به ویروس ایدز است، در این زمینه کوتاهی هایی داشته ایم که باید جبران شود. حتی عده ای می گویند این افراد چه نیازی به آموزش دارند اما آموزش و تحصیل حق آنان است و هیچ کس حق ندارند مانع از تحصیل این افراد شود.
  معاون حقوق بشر وزیر دادگستری از تدوین پیش نویس لایحه حمایت از مبتلایان به ایدز خبر داد و گفت: اجرای این لایحه هیچ بار مالی برای دولت ندارد و می تواند به صورت طرح نیز در مجلس مطرح شود.

محمود عباسی روز شنبه در همایش روز جهانی ایدز در وزارت بهداشت افزود: حفظ کرامت انسانی فصل الخطاب اخلاق پزشکی است  هیچ کس حق ندارد با رفتار خود موجبات نقص کرامت هیچ انسانی را فراهم کند و مهمترین محور لایحه حمایت از مبتلایان به ایدز حفظ کرامت انسانی است.
وی گفت: برای تدوین پیش نویس این لایحه مطالعات مفصلی در مورد اصول حمایت از این بیماران در کشورهای مختلف انجام شده حتی اصول بین المللی حمایت از این بیماران در ایران ترجمه و همه اسناد بین المللی در این مورد در یک مطالعه تطبیقی بررسی شده است.

عباسی افزود: یکی از محورهای مهم این لایحه توجه به آموزش مبتلایان به ویروس ایدز است، در این زمینه کوتاهی هایی داشته ایم که باید جبران شود. حتی عده ای می گویند این افراد چه نیازی به آموزش دارند اما آموزش و تحصیل حق آنان است و هیچ کس حق ندارند مانع از تحصیل این افراد شود.

معاون وزیر دادگستری گفت: اگر والدین یا مسئولان در زمینه آموزش مبتلایان به ویروس ایدز کوتاهی کنند، مرتکب جرم شده اند و قابل مجازات است. اخراج و ممانعت از تحصیل در مدرسه قابل تعقیب است.

وی افزود: مبتلایان به ایدز مثل همه مردم حق استخدام، مسافرت، مهاجرت و حتی پناهندگی دارند و انجام این امور نباید به انجام آزمایش مشروط شود.

وی گفت: مساله مهم دیگر حفظ محرمانگی اطلاعات این افراد است که یک اصل قانونی و شرعی است و باید مورد توجه قرار گیرد، معافیت از خدمت نظام وظیفه حمایت های خانوادگی از این افراد و حق دریافت خدمات حقوقی و قضایی و نیز حق دریافت خدمات بهداشتی و درمانی از جمله حقوق عامه این افراد است که در پیش نویس لایحه حمایت از مبتلایان به ایدز مورد توجه قرار گرفته است.

۶۰ درصد زندانیان اعتیاد دارند

مهرزاد تشکریان، مدیرکل بهداشت و درمان سازمان زندان ها نیز در این همایش گفت: حدود ۶۰ درصد زندانیان به نوعی اعتیاد دارند. بسیاری از این افراد رفتار جنسی محافظت نشده دارند و در معرض ابتلا به ایدز هستند.

وی گفت: درمان این افراد نیازمند مواد نگهدارنده مثل متادون و بوبرنورفین است و از وزارت بهداشت می خواهیم در تامین این داروها با سازمان زندان ها همکاری کند.

تشکریان افزود: سال گذشته ۲۱۰ هزار زندانی که همه ورودی های زندان های کشور بودند از نظر ایدز آزمایش شدند و حدود ۳۰ درصد زندانیان قبلی نیز مورد آزمایش قرار گرفتند. افراد مبتلا شناسایی شدند و تحت درمان قرار گرفتند اما مساله این است که حدود ۵۰ درصد زندانیان حداکثر ۹۰ روز در زندان هستند و بعد از آزادی باید درمان آنان با همکاری وزارت بهداشت ادامه یابد.

وی گفت: ۲۰ درصد زندانیان هنگام ورود فاقد اوراق هویتی هستند و در طول زمانی که در زندان هستند، این میزان به پنج درصد می رسد اما آنانی که آزاد می شوند همچنان مشکل اوراق هویتی دارند و پیدا کردن این افراد پرخطر برای وزارت بهداشت سخت خواهد بود.

مدیرکل بهداشت و درمان سازمان زندان ها ادامه داد: ۱۲۶ کلینیک در زندان های کشور فعال هستند و ۵۰ پزشک آموزش دیده برای درمان ایدز با سازمان زندان ها همکاری دارند.

وی گفت: طبق قانون هزینه درمان زندانیان با خودشان است اما بسیاری از آنان این هزینه را پرداخت نمی کنند و درمواردی هم اموال آنان ضبط شده و امکان پرداخت ندارند و هزینه درمان این افراد به سازمان زندان ها تحمیل می شود.

تشکریان ادامه داد: سال گذشته با همکاری وزارت بهداشت درمان هپاتیت سی را برای زندانیان مبتلا به این بیماری اجرا کردیم و برنامه ۹۰- ۹۰- ۹۰ برای شناسایی و درمان مبتلایان به ایدز نیز با همکاری وزارت بهداشت اجرا می شود و ۱۴۵ هزار مشاوره ایدز برای زندانیان انجام شد به طوری که شیوع ایدز در زمان از ۳.۸ درصد به کمتر از ۶ دهم درصد رسیده اما مهم است که درمان این افراد پس از آزادی نیز ادامه پیدا کند.

منبع: ایرنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین