|
|
امروز: پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ - ۱۶:۱۴
کد خبر: ۲۸۴۵۸۹
تاریخ انتشار: ۰۶ آذر ۱۳۹۸ - ۱۵:۲۷
در بعضی از فصول سال مصرف برخی از کالاها افزایش می یابد و تولید بعضی از کالاها با نوساناتی مواجه است؛ در این مقطع سال گوجه فرنگی مصرف و نرخ آن افزایش پیدا می کند، چرا که در اکثر کشور این محصول خیلی کم برداشت می شود و تا ۲ هفته آینده با آغاز برداشت محصول در مناطق جنوبی، بازار شرایط بهتری خواهد گرفت.
 دبیر ستاد تنظیم بازار با اشاره به اجرای طرح اصلاح قیمت بنزین گفت: اجرای این طرح مانع از تغییر در سیاست های پیشین وزارت صمت در واردات کالاهای ممنوعه نیست و سیاست های وزارت صمت در ۷ محور و با توجه ویژه به حمایت از ساخت و تولید داخل اجرا خواهد شد.

 به نقل از وزارت صنعت، معدن و تجارت، عباس قبادی در نهمین نشست ویژه ستاد تنظیم بازار گفت: در نهمین روز از اجرای طرح اصلاح قیمت بنزین، تاکنون فضای غیر متعارف و غیر معمولی را در بازار مشاهده نکرده ایم و در رصد بازار مشاهده خواهید کرد که تقریبا متناظر با همین شرایط سال های گذشته هم در کشور بوده است.

وی ادامه داد: در بعضی از فصول سال مصرف برخی از کالاها افزایش می یابد و تولید بعضی از کالاها با نوساناتی مواجه است؛ در این مقطع سال گوجه فرنگی مصرف و نرخ آن افزایش پیدا می کند، چرا که در اکثر کشور این محصول خیلی کم برداشت می شود و تا ۲ هفته آینده با آغاز برداشت محصول در مناطق جنوبی، بازار شرایط بهتری خواهد گرفت.

او درباره نرخ دیگر کالاها گفت: تغییر قیمت بنزین اگرچه تاثیرگذار است و باید بپذیریم که ۱۰۰۰ تومان، تبدیل به ۱۵۰۰ تومان در بخش سهمیه بندی شده است ولی افزایش قیمت در کالاهایی که در سفره مردم هستند، تاثیر زیادی نداشته است.

آخرین افزایش قیمت برخی کالاها در ۴ ماه گذشته بوده است

قبادی توضیح داد: در نشست های گذشته به سازمان حمایت تکلیف کرده ایم با بررسی کارشناسی اعلام کنند که اگر قرار است افزایش نرخی را بپذیریم؛ بپذیریم و قرار نیست که رفتار ما با بازار، رفتار غیر واقعی و غیر اقتصادی باشد، بنا نیست که سرکوب قیمت و حرکت برخلاف چارچوب و اصول بازار را انجام دهیم، اما در شرایط فعلی اتفاقی نیافتاده است که موجب افزایش قیمت کالا شود.

معاون بازرگانی وزرات صمت با اشاره به عرضه روزانه بعضی از کالاها بیان کرد: در بخش لبنیات که به صورت روزانه عرضه می شود، هیچ افزایش قیمتی نداشته ایم و در میوه و مرکبات هم افزایش قیمت قابل توجه نبوده است.

قبادی درباره بازرسی و نظارت بر بازار توضیح داد: سامانه ۱۲۴ به صورت شبانه روزی آماده رسیدگی به شکایت مردم است، نظارت های بازرسان نسبت به روزهای گذشته چند برابر شده است ولی براساس آمار و تشکیل پرونده هایی که انجام شده است، تعداد بازرسی ها گواهی می دهد که تلاشها چند برابر ماه های قبل شده است.

اختصاص سهمیه بنزین به گروه‌های هدف

دبیر ستاد تنظیم بازار بیان کرد: تلاش این است که سهمیه بنزین وانت بارها را طوری جلو ببریم که بتوانیم رضایت آنها را جلب کنیم و به اندازه ای که پیمایش دارند، به آنها سهمیه اختصاص یابد.

ممنوعیت کالاهای ممنوعه ادامه دارد

دبیر ستاد تنظیم بازار گفت: ممنوعیت کالاهای ممنوعه برطرف نشده است و همچنان سیاست حمایت از تولید و ساخت داخل در وزارت صمت اجرا می شود و واردات کالاهای ممنوعه آزاد نشده است .

او ادامه داد: تمام کالاهایی که در سفره مردم هستند و اگر نیاز مردم کشور باشد از قبل هم نیاز کشور بوده است، واردات آن آزاد بوده است .

قبادی گفت: کالاهایی که در گروه ۲ و ۴ هستند هیچ تغییری در سیاست نداشته و سیاست اعمالی آنها همانند قبل اجرا می شود.

واردات برنج برنامه‌ریزی شده است

قبادی با اشاره به واردات برنج به کشور گفت: امسال بیش از سال های گذشته واردات برنج انجام شده است و امسال نزدیک به یک میلیون تن شلتوک در خوزستان تولید شده است که بیش از ۶۰۰ هزار تن آن استحصال می شود .

او ادامه داد: شرایط تولید و ذخیره برنج کشور در ۱۰ سال گذشته بی نظیر بوده است .واردات برنج، برنامه ریزی شده از قبل است و براساس همان برنامه واردات آن انجام خواهد شد.

قبادی گفت: واردات برنج براساس اعلام واحد تامین و عرضه کشور انجام خواهد شد و اجرای طرح بنزین برنامه و سیاست های قبلی را تغییر نخواهد داد .


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین