کد خبر: ۲۸۳۱۲۸
تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۳۹۸ - ۰۹:۴۹
با توجه به اینکه چنین بستری در لبنان فراهم بود، گروه‌ها و جریان‌های سیاسی و طایفه گرایی شکل غالب ساختار سیاسی این کشور را تشکیل می‌داد و همچنین مشابهت آن با شکل گیری دولت جدید در عراق که ساختار طایفه‌ای آن بر اساس گرایش‌های دینی -مذهبی و مثلث قدرت بین سه گروه اهل سنت، شیعه و کردها، چنین ساختاری را از گذشته در لبنان و همین طور امروز شاهد هستیم.
 یک کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان این که اعتراضات برای بی ثبات سازی لبنان انجام می شود، گفت: نوع شعارها و اقداماتی که شاهد هستیم دقیقا نشان می‌دهد که یک جریان مشکوک مدیریت شده و هدایت شده‌ای به دنبال استفاده از شرایط سیاسی لبنان است.

اصغر زارعی در گفت‌وگو با ایسنا در ارزیابی خود از وضعیت و تحولات اخیر لبنان اظهار کرد: باتوجه به ناکامی‌های آمریکا و ائتلاف عربی – عبری در منطقه طی چند سال اخیر برای کاهش قدرت مقاومت و نفوذ ایران و همچنین شکست اقدامات چند ساله این ائتلاف در دور جدید سعی کردند که با ایجاد جریان‌های ضد مقاومت در برخی از کشورهای منطقه که زمینه و بستر آن فراهم بود از جمله لبنان و عراق در جهت ضعف مقاومت و کاهش نفوذ ایران گام بردارند.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه چنین بستری در لبنان فراهم بود، گروه‌ها و جریان‌های سیاسی و طایفه گرایی شکل غالب ساختار سیاسی این کشور را تشکیل می‌داد و همچنین مشابهت آن با شکل گیری دولت جدید در عراق که ساختار طایفه‌ای آن بر اساس گرایش‌های دینی -مذهبی و مثلث قدرت بین سه گروه اهل سنت، شیعه و کردها، چنین ساختاری را از گذشته در لبنان و همین طور امروز شاهد هستیم.

این کارشناس مسائل غرب آسیا همچنین بیان کرد:  با توجه به پیروزی‌هایی که مقاومت طی سال‌های اخیر کسب کرده و در برابر صهیونیست‌ها به واسطه قدرت گرفتن محور حزب الله اتفاق افتاده بود، وحدت و امنیت پایدار و همچنین ثبات سیاسی بر اساس حمایت و پشتیبانی حزب الله در لبنان باعث شد که پس از چندین سال با رایزنی‌هایی که انجام شده بود دولت لبنان شکل بگیرد و سعد حریری نیز  بعد از یکسری ناپایداری‌ها توانست قدرت را در دست بگیرد و این مساله از همان ابتدا موفقیت و پیروزی تلقی می‌شد زیرا میشل عون به عنوان رئیس جمهور و حامی مقاومت نیز با رایزنی و حمایت مقاومت قدرت را در دست گرفته بود. اما در هر صورت جریانات مخالف تلاش کردند تا سعد حریری را وادار به استعفا کرده و ثبات سیاسی را با تهدید و مخاطره مواجه کنند که در آن مقطع موفقیتی کسب نشد.

زارعی افزود: متاسفانه در دور جدید شاهد هستیم که با ایجاد شبکه‌های گسترده‌ای از NGOها و نهادهای مدنی و جریان سلبریتی‌ها و شبکه‌های اجتماعی فعال توانستند نوعی جریان سازی قدرتمندی را در لبنان با هدایت و هزینه کرد جریانات معلوم‌الحال از ناحیه قدرت‌هایی مانند عربستان، امارات و آمریکا مدیریت کنند.

وی ادامه داد: بنابراین، این حرکت در لبنان صورت گرفت و هدف آن هم فشار به مقاومت و بی ثبات کردن صحنه سیاسی لبنان برای بهره برداری‌های آتی بود که متاسفانه باید گفت علی رغم رایزنی‌ها و حمایت‌هایی که از ناحیه میشل عون به عنوان رئیس جمهور و پارلمان که در اختیار شیعیان بود، برخی از جریانات سیاسی دیگر با فشارهایی که وارد کردند نهایتا سعد حریری را وادار به استعفا کردند و اتهاماتی از جمله ناتوانی در امورات کشور را متوجه او کردند.

این کارشناس مسائل غرب آسیا در ادامه اظهار کرد: نوع شعارها و اقداماتی که شاهد هستیم دقیقا نشان می‌دهد که یک جریان مشکوک مدیریت شده و هدایت شده‌ای به دنبال استفاده از شرایط سیاسی لبنان است و اگر چنین اتفاقی رخ دهد می‌تواند در طولانی مدت شرایط را به سمت امنیت ناپایدار و بی ثباتی در لبنان سوق دهد و در چنین شرایطی کشورهایی هم که مخالف امنیت، وحدت و ثبات لبنان بودند پشت این جریان‌ها قرار دارند.

زارعی خاطرنشان کرد: بنابراین اقدامات این جریان در لبنان و همچنین عراق علنی شده و همه پول‌هایی که هزینه می‌شود حکایت از فتنه تعریف شده و معناداری است که به دنبال بی ثبات سازی و تضعیف جریان مقاومت و حضور و نفوذ مقاومت و حامیان آنها در منطقه است.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین