کد خبر: ۲۸۲۷۹۱
تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۳۹۸ - ۱۶:۱۲
شهرها علاوه بر تأثیری که بر رد پای اکولوژی خواهند داشت بیش از ۸۰ درصد تولید خام محصولات داخلی در جهان را بر عهده دارند. مرکز آموزش و کارآفرینی و قطب‌هایی از خلاقیت و نوآوری هستند که غالباً جوانان در رأس آنها قرار دارند.
  آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد به مناسبت روزجهانی شهرها و چهارمین دوره جایزه خشت طلایی پیامی صادر کرد و این پیام توسط نماینده برنامه اسکان بشر ملل متحد در تهران قرائت شد.

محمت آکدوغان نماینده برنامه اسکان بشر ملل متحد در تهران روز شنبه در چهارمین دوره جهانی خشت طلایی تهران پیام آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد را قرائت کرد.

وی در این پیام آورده است: امروزه بیش از نیمی از جمعیت جهان در شهرها زندگی می‌کنند و تخمین زده می‌شود تا پایان سال ۲۰۵۰ این نسبت به دو، سوم برسد هنوز بسیاری از سازه‌هایی که برای اسکان و ارائه خدمت به این جمعیت شهرنشین رو به افزایش نیاز است ساخته نشده و حتی ساخت شهرهای جدید دیگری نیز مورد نیاز خواهد بود.

وی ادامه داد: این امر فرصت‌های بسیاری را برای ایجاد راه‌حل‌های کارآمد در خصوص موضوعاتی مانند تغییرات اقلیمی فراهم آورده و راه‌های جدیدی را به سمت آینده‌ای پایدارتر به روی ما می‌گشاید.

به گفته گوترش، شهرها بیش از از دو، سوم انرژی جهان را مصرف می‌نمایند و تولیدکننده بیش از ۷۰ درصد از گازهای گلخانه‌ای هستند.

وی ادامه داد: تصمیماتی که در دهه‌های آینده در رابطه با زیرساخت‌های شهری گرفته می‌شود تأثیرگذارترین تصمیمات در نمودار تولید گازهای گلخانه‌ای خواهد بود بدون شک شهرها تعیین کننده موفقیت یا شکست ما در برابر کنترل تغییرات اقلیمی خواهند بود.

گوترش اضافه کرد: شهرها علاوه بر تأثیری که بر رد پای اکولوژی خواهند داشت بیش از ۸۰ درصد تولید خام محصولات داخلی در جهان را بر عهده دارند. مرکز آموزش و کارآفرینی و قطب‌هایی از خلاقیت و نوآوری هستند که غالباً جوانان در رأس آنها قرار دارند.

وی افزود: بسیاری از راه حل‌هایی که برای حرکت به سوی آینده‌ای پایدار و کم کربن وجود دارند از حمل و نقل عمومی برقی گرفته تا استفاده از انرژی تجدیدپذیر و مدیریت بهینه پسماند هم اکنون در دسترس قرار دارند و شهرها در نقاط مختلف دنیا در حال تبدیل آنها به واقعیت هستند.

این مقام مسئول در پیام خود آورد: روز جهانی شهرها آخرین روز از ماه اکتبر شهریست ماهی که به افزایش آگاهی جمعی نسبت به چالش‌های شهری موفقیت‌ها و پایداری اختصاص داده شده است. اکنون به پایان این دوره رسیده ایم بیایید متعهد شویم تا نوآوری‌ها را در راه تضمین زندگی بهتر برای نسل‌های آینده به کار بگیریم و مسیری را به توسعه شهری پایدار و فراگیر برگزینیم که به سود همگان باشد.

شعار امسال جایزه جهانی خشت طلایی تهران ایجاد شهرهای هوشمند، تاب‌آور زیست‌پذیر برای همه است.

روز جهانی شهرها در سال ۲۰۱۳ بر اساس پیشنهاد کمیته اقتصادی و سرمایه‌گذاری سازمان ملل به منظور همکاری بیشتر شهرهای مختلف جهان برای تقویت زیرساختهای شهری حکمرانی محلی و مدیریت شهری و سایر زمینه‌های حیاتی برای مقابله با عواقب تغییرات شهرنشینی در جوامع مختلف انتخاب شده است.  

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین