|
|
امروز: شنبه ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۳:۲۵
کد خبر: ۲۸۲۱۷۹
تاریخ انتشار: ۰۱ آبان ۱۳۹۸ - ۱۲:۵۳
رییس دفتر رییس جمهوری درباره میزان احتمال برداشتن گام چهارم کاهش تعهدات با توجه به شرایط فعلی، اظهار کرد: تا الان احتمال برداشتن این گام وجود دارد.

 رییس دفتر رییس جمهوری با اشاره به استمرار مذاکره ایران با اروپا در خصوص لزوم اجرای تعهدات برجامی از سوی آنها اظهار کرد: تا الان احتمال برداشتن گام چهارم کاهش تعهدات برجامی از سوی جمهوری اسلامی ایران وجود دارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید، محمود واعظی رییس دفتر رییس جمهوری ظهر امروز (چهارشنبه) در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسش ایسنا درباره آخرین تصمیم‌گیری‌ها در خصوص اجرای یا عدم اجرای گام چهارم کاهش تعهدات برجامی از سوی ایران گفت: اروپایی‌ها و دیگران مرتبا پیغام می‌فرستند و با ما درباره این‌که قبل از اتمام فرصت دو ماهه ایران بتوانیم به یک چارچوب مشترک دست یابیم صحبت می‌کنند.

وی ادامه داد: مذاکرات در حال انجام است و از سویی دیگر آقای رییس جمهوری کمیته‌ای برای گام چهارم کاهش تعهدات برجامی تشکیل داده‌اند. قطعا اگر به یک چارچوب دلخواه نرسیم، در زمان خود برای برداشتن گام چهارم کاهش تعهدات برجامی اقدام می‌کنیم.

رییس دفتر رییس جمهوری درباره میزان احتمال برداشتن گام چهارم کاهش تعهدات با توجه به شرایط فعلی، اظهار کرد: تا الان احتمال برداشتن این گام وجود دارد.

واعظی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره اظهارات دیروز معاون اول رئیس جمهوری در خصوص تایید لوایح مرتبط با FATFاز سوی مقام معظم رهبری تاکید کرد: موضع دولت در این خصوص روشن است. در حال حاضر موضوع عضویت ما در FATF مطرح نیست بلکه آن چه برای ما مهم است چهار لایحه‌ای است که تصویب شده و براساس قوانین خودمان است و مراحل آن نیز طی شده است.

وی خاطر نشان کرد: نظرات مختلفی که قبل از ارسال این چهار لایحه به مجلس ارسال کردیم و همچنین مطالبی که کمیسیون‌های مختلف مجلس شورای اسلامی  بیان کردند را اعمال کردیم و خوشبختانه این لوایح در مجلس به تصویب رسید.

واعظی افزود: آن چه مدنظر ما است این است که ما خود برای شفاف سازی، مبارزه با پولشویی و رفع اتهاماتی که درباره کمک برخی گروه‌ها به ما می‌زند به این لوایح نیاز داریم؛ روی این حساب نظر قاطع دولت این است که این لوایح در راستای منافع ملی و تسهیل روابط بانکی ما است اما متاسفانه برخی آنها را که لوایحی بانکی و اقتصادی هستند، تبدیل به موضوعی سیاسی و جناحی کردند و با آن مخالف می‌کنند.

وی  تاکید کرد: آن کسانی که با تصویب این لوایح مخالفت می‌کنند، در هر کجا که هستند، با توجه به این که دولت و مجلس آن‌ها را تصویب کردند باید مسئولیت مخالفت خود را بپذیرند.

رئیس دفتر رئیس جمهوری با اشاره به طرح موضوع لوایح چهارگانه در شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا ادامه داد: این لوایح دو مرتبه در شورای هماهنگی اقتصادی مطرح شد و مورد بحث قرار گرفت و وزرای مختلف نیز در باره آنها توضیحاتی دادند ما نیز نتیجه این جلسات را تقدیم رهبری کردیم.

به گزارش ایسنا، واعظی با اشاره به تعیین فرصت چهارماه برای ایراد در خصوص تصویب لایحه چهارگانه مرتبط با FATF اظهار کرد: با توجه به این که در آخرین تصمیماتی که اتخاذ شد، مهلتی چهارماه به ایران داده شد، اگر در طول این مدت اقدامات لازم را انجام ندهیم دیگر جلسه‌ای برای رسیدگی به موضوع ایران تشکیل نمی‌شود و به صورت اتوماتیک ما در لیست سیاه قرار می‌گیرم و عملا خودمان، خود را  در خصوص روابط بانکی‌مان با دنیا تحریم می‌کنیم.

وی تصریح کرد: باید با شفافیت  به مردم اعلام کنیم که دولت و مجلس کارهایی که لازم بوده را انجام داده‌اند و همان جا که در این خصوص مانع تراشیده باید سریعا مسئولیت را بپذیرند و به مردم اعلام کنند.

رئیس دفتر رئیس جمهوری در پاسخ به این پرسش که آیا این لوایح به تایید مقام معظم رهبری رسیده است گفت: این لوایح در جلسه سران قوا تصویب شده و گزارش آن جلسات نیز به اطلاع رهبری رسیده است.

واعظی در بخش دیگری از صحبت‌های خود در پاسخ به پرسشی درباره موضع دولت جمهوری اسلامی ایران در خصوص توافق اخیر روسای جمهور ترکیه و روسیه درباره مناطق شمال سوریه با بیان این که موضع جمهوری اسلامی ایران در این خصوص روشن است خاطر نشان کرد: ما نگرانی‌های امنیتی ترکیه درباره تهدیداتی که از سوی مرزهای خود با سوریه احساس می‌کند را به رسمیت می‌شناسیم و فکر می‌کنیم مسائل باید به گونه‌ای پیش برود که ترکیه نگرانی امنیتی نداشته باشد از طرف دیگر معتقدیم باید تمامیت ارضی سوریه حفظ شود و تصمیماتی که در این خصوص اتخاذ می‌شود به گونه‌ای باشد که باعث تجزیه کشور سوریه با جمعیت فعلی و اقدامات اخیر نشود.

وی گفت: به نظر می‌رسد آن چه دیروز از سوی روسای جمهور ترکیه و روسیه توافق شد، گامی در راستای عدم تجزیه سوریه و رفع تهدیدات مرزی ترکیه است. بنابراین این که الان دوباره جنگ شروع نمی‌شود و از سوی آقایان پوتین و اردوغان اعلام شده که بنای بر گرفتن خاک سوریه ندارند، مورد استقبال ما است؛ به هر حال در این نشست ذکر شده که ایران نیز برای پایدار ماندن این آتش بس کمک کند.  

وی در پاسخ به پرسشی دیگری درباره ابراز ناراحتی اردوغان از بیان برخی اظهارات در داخل ایران در خصوص حمله اخیر ترکیه به مناطق شمالی سوریه و انتظارات او از رئیس جمهوری ایران در خصوص جلوگیری از بیان این اظهارات خاطر نشان کرد: سخنانی که آقای اردوغان مطرح کرده‌اند در ارتباط با موضع دولت ایران نیست بلکه مربوط به نوع تبلیغات و اظهارنظرهای است که به صورت پراکنده مطرح می‌شود. آقای اردوغان در سخنرانی دیگری از موضع گیری آقای رئیس جمهوری تشکر کردند.

واعظی با بیان این که جمهوری اسلامی ایران روابط بسیار خوبی با ترکیه و سوریه دارد اظهار کرد: باید مراعات کنیم که  جایگاه و نقشی برای خود قائل شویم که به درگیری های اخیر دامن نزنیم بلکه آرامشی در این مناطق ایجاد کنیم. ما باید نقش میانجیگری خود را با توجه روابطی که با دو کشور داریم ایفا کنیم.  و فکر می‌کنم رسانه‌ها باید مقداری این موضوع را مورد توجه خود قرار دهند.

ادامه دارد...

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین