|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۰۷:۲۱
کد خبر: ۲۸۲۰۳۳
تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۸ - ۱۴:۱۸
رهبری همیشه از مسئولان موضوع پدافند غیر عامل پیگیری کرده اند، امسال که شرایط ما با سالهای قبل متفاوت است و از پاییز سال گذشته با توجه به افزایش سطح تحریم ها از سوی آمریکا ما وارد یک رویارویی جدی با این کشور شدیم و در نتیجه موضوع پدافند غیر عامل را جدی تر از گذشته دنبال می کنیم.
 رییس سازمان پدافند غیر عامل اعلام کرد: افزایش تحریم ها اقدامات پدافند غیرعامل را جدی تر کرده است.

به گزارش ایسنا، سردار غلامرضا جلالی طی سخنانی در نشست خبری به مناسبت سالروز تشکیل سازمان پدافند غیرعامل با بیان اینکه موضوع پدافند غیر عامل دفاع از مردم کشور و زیرساخت هاست، اظهار کرد: در این حالت از ابزار نظامی برای دفاع استفاده نمی شود و به دلیل اینکه تهدیدات این حوزه ماهیتی متفاوت دارند، الگوهای پدافند غیر عامل با سایر الگوهای نظامی متفاوت است.

وی افزود: رهبری همیشه از مسئولان موضوع پدافند غیر عامل  پیگیری کرده اند،  امسال که شرایط ما با سالهای قبل متفاوت است و از پاییز سال گذشته با توجه به افزایش سطح تحریم ها از سوی آمریکا ما وارد یک رویارویی جدی با این کشور شدیم و در نتیجه موضوع پدافند غیر عامل را جدی تر از گذشته دنبال می کنیم.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به اینکه ما دستگاه اجرایی مانند دیگر دستگاه ها نیستیم، اظهار کرد: هر جا که تهدید باشد ما به فراخور حضور پیدا می کنیم. مثلاً الان تهدیدات مردمی تر شده اند و این به دلیل پیشرفت ابراز رسانه است که شکل جنگ را عوض کرده و در مدلی کلی دشمنان از این ابزار برای تزریق نارضایتی به مردم و تحریک و هدایت آنان به سمت درگیر کردن با حکومت استفاده می‌کنند.

وی افزود: این نارضایتی ها می تواند اقتصادی، سیاسی، امنیتی و فرهنگی یا اجتماعی باشد و صرفا به کشور ما هم محدود نمی شود و در دنیا از این نمونه ها دیده می‌شود. همچنین قابلیت های نفوذ، کنترل و هدایت است که در فناوری های جدید وجود دارد.

جلالی با بیان اینکه چشم بستن به تهدید و دیدن فرصت ها غلط است و عکس این حالت نیز قابل قبول نیست، تاکید کرد: ما باید در کنار فرصت ها تهدیدها را هم بینیم و از فرصت ها استفاده کنیم و تهدیدات را محدود کنیم.

رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور با بیان اینکه در تهدیدات جدید زیرساخت ها هم به هدف تهدید بدل شده اند، اظهار کرد: پایدارسازی زیرساخت ها هم جزو وظایف پدافند غیر عامل است. همچنین در حال حاضر افکار عمومی هم مبدل به زمینه ای برای شکل دادن به تهدیدات شده است که باید نسبت به این موضوع هم توجه نشان دهیم.

وی افزود: ما از همه دستگاه ها برای ایجاد آمادگی های لازم در برابر تهدیدات استفاده می کنیم و از سال گذشته تا امروز در پنج حوزه رزمایش داشته ایم از جمله در حوزه سایبری، زیستی، هسته ای، شیمیایی، پایداری مولدهای برق در زمان قطعی برق و نیز رزمایش های مردم محور که با موفقیت انجام شده اند.

جلالی با بیان اینکه در مرحله ای از رزمایش ها به این نتیجه رسیدیم که ۸۵ درصد زیرساخت های کشور در صورت قطع اینترنت هم توان ادامه فعالیت دارند، اظهار کرد: از آن زمان تا امروز ۱۵ رزمایش اجرا شده و ۶۴ رزمایش هم تا دو ماه آینده در دست اجرا است.

وی افزود: ما در سال گذشته در عسلویه و ماهشهر چهار رزمایش شیمیایی داشتیم که بسیار کار سختی بود و در آن از تمامی ظرفیت های بهداشتی منطقه استفاده کردیم و حتی در جزیره خارک هم به تخلیه کامل اقدام کردیم و با موفقیت آن را به انجام رساندیم.

رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور با بیان اینکه رزمایشهای استانی ما در سال گذشته بالغ بر پنجاه مورد است اظهار کرد: ما در رزمایش های سایبری دنبال کشف آسیب پذیری های فنی، اشکالات فیزیکی و... بودیم که موارد مربوط به آن را شناسایی کردیم و به دستگاه ها مربوط اعلام کردیم.

وی با اشاره به ادعای آمریکا مبنی بر حمله سایبری به زیرساخت های کشور پس از سرنگونی پهپادشان در مرزهای کشور، اظهار کرد: وقتی که ما این ادعا را کنترل کردیم هیچ آسیبی از حمله سایبری ندیدیم و چنین موضوعی کاملاً رد شد.

وی ادامه داد: سال گذشته ۳۸۰ رزمایش در مدارس و هزار رزمایش قطع مولد برق داشته‌ایم که البته برخی سازمان‌ها در این زمینه دچار ایراد بوده‌اند که به آنان اعلام شده است. امسال هم دو رزمایش هسته‌ای در نیروگاه بوشهر بر اساس ابلاغیات آژانس بین‌المللی انرژی اتمی داشتیم که رسانه‌ای نشد و امسال همین رزمایش را در نیروگاه تهران هم خواهیم داشت. همچنین رزمایش پدافند بیولوژیک در استان‌های آذربایجان شرقی و خراسان برگزار می کنیم. دو رزمایش قطع سیگنال در صداوسیما داشته‌ایم که با فرض حذف مرکزیت تهران این رزمایش انجام شد و توانمندی خوبی در صداوسیما در این حوزه وجود داشت.

رییس سازمان پدافند غیرعامل تصریح کرد: در راستای طرح جامع استان‌ها هم تمامی طرح‌ها به جز استان‌های تهران اصفهان و کرمانشاه تا پایان سال به نتیجه می‌رسد.

وی با بیان اینکه ۷۵ درصد جمعیت کشور در شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر ساکن هستند، گفت: کشف نقطه آسیب‌پذیری در این شهرها بسیار مهم است که ما از ۵۱ شهر، در  ۲۹ شهر طرح‌های ما ۵۰ درصد پیشرفت داشته است که تا پایان سال آن را به اتمام می‌رسانیم.

جلالی تاکید کرد: در حوزه پدافند زیستی هم طرح پدافند مرزی را برای جلوگیری از ورود بیماری‌ها به کشور اجرا کردیم تا از ورود بیماری‌ها به کشور جلوگیری کنیم. همچنین در حوزه ژنتیک و فضا هم سند راهبردی پدافند ژنتیک و فضا نیز به تصویب رسیده است. ما نیازمند یک نظام دفاع سایبری بودیم که این هم تصویب شد و ما بر اساس این سند نظام عملیات پدافند سایبری کارهای سایبری را دنبال می‌کنیم.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل با اشاره به تهدیدات اقتصادی اظهار کرد: ما درگیر یک مدل تهدید هیبریدی هستیم که محور آنها اقتصادی است. ما تلاش کردیم که راهبردها را در حوزه دفاع ترکیبی در استان‌ها اجرایی کنیم. راهبرد ما در حوزه اقتصاد اول ثبات نرخ ارز است که بانک مرکزی در این حوزه خوب عمل کرد و با ثبات در حوزه ارزی در حال گذار به مرحله تبدیل تهدید به فرصت هستیم.

وی درباره تهدیدات بیوتروریسم گفت : تهدیدات بیوتروریسم حوزه خاصی است. برای اینکه بتوان اثبات کرد که شخصی مورد بیوتروریسم قرار گرفته باید پرونده پزشکی او بررسی دقیقی بشود که در این زمینه دو سه مورد به ما ارجاع شد که ما پرونده آنها را بررسی کردیم اما چیزی درباره بیوتروریسم اثبات نشد.

جلالی در باره مصون‌سازی حوزه هسته‌ای اظهار کرد: ما یک پروژه تخصصی امن‌سازی در حوزه هسته‌ای را دنبال می‌کنیم که با پایان این پروژه شاهد مصونیت کامل در حوزه هسته‌ای خواهیم بود.

وی با اشاره به موضوع ارز دیجیتال گفت: پدیده ارز رمز یک پدیده جهانی است که خاکریزی از آن نداریم. اما ورود بدون کنترل کشور به حوزه ارز رمزها به ما آسیب می‌زند که نیازمند تدوین قوانین مناسب است، اما ما ناچار به استفاده از ارز رمز هستیم و باید اکو سیستم مناسب برای استفاده از ارز مرزها را داشته باشیم تا تهدیدات آن را کنترل کرده و از فرصت‌هایش استفاده کنیم.

جلالی ادامه داد: از زمانی که دشمن اعلام رسمی جنگ سایبری کرد ما به تمامی مراکز مربوطه اعلام و پنج طرح اساسی در حوزه تدوین کردیم. جلساتی با دستگاه‌های گذاشتیم و آنها را آموزش دادیم و پس از آن روند کنترل و بازرسی را انجام دادیم و جمع‌بندی را خدمت رهبر انقلاب ارائه کردیم. سپس ریز مشکلات دستگاه‌ها را به آنها اعلام کردیم. اینکه آمریکایی‌ها دوبار اعلام کردند به ما حمله سایبری کردند اما کسی اثری از آن ندیده است نشان دهنده قدرت پدافند سایبری ما و اقداماتی است که در این حوزه انجام داده‌ایم.

وی درباره پاسخ به پرسش ایسنا درباره استفاده مسئولان از گوشی هوشمند اظهار کرد: در حوزه گوشی‌های هوشمند قرار بود با سه الگو این اقدام انجام شود. در دو الگوی اولیه قرار بود که گوشی هوشمند مصون‌سازی شود و این کار توسط صاایران انجام شده و مسئولان می‌توانند از این گوشی‌ها استفاده کنند. در الگوی سوم قرار بود که که ساخت یک گوشی از صفر تا صد را خودمان انجام دهیم اما این کار در مراحل اولیه است و آن را پیگیری می‌کنیم.


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین