کد خبر: ۲۸۰۹۷۳
تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۸ - ۱۵:۰۹
سرکار با تأکید بر ضرورت ایجاد فضای رشد برای شرکت‌های دانش‌بنیان، گفت: پیش‌بینی می‌کنیم ظرف دو دهه آینده، بیش از ۵۰ درصد اقتصاد کشور مبتنی بر دانش‌بنیان‌ها و های‌تک باشد که این نشان از ظرفیت بالا در حوزه تولید و صادرات است.
 دبیر ستاد توسعه فناوری نانو از  رشد ۸۰ درصدی حجم اقتصاد این فناوری در کشور خبر داد و گفت: در حال حاضر ۶۱۰ محصول به ۴۵ کشور صادر می‌شود.

دکتر سعید سرکار در نشست خبری  امروز با اشاره به برگزاری دوازدهمین نمایشگاه فناوری نانو از ۱۸ تا ۲۱ مهرماه، افزود: محل برگزاری این نمایشگاه در محل نمایشگاه بین‌المللی تهران خواهد بود.

وی با اشاره به جایگاه تثبیت شده ایران در نانو پس از چین، آمریکا و هند، ادامه داد: ایران رتبه چهارم دنیا در حوزه فناوری نانو را به خود اختصاص داده است. این برای سومین سال است که ایران این جایگاه را در حوزه نانو حفظ کرده است، به طوری که از نظر کیفی و کمی پس از چین، آمریکا و هند قرار دارد.

سرکار با بیان اینکه ایران توانسته کشورهای اروپایی، ژاپن و کره جنوبی را در حوزه نانو پشت سر بگذارد، خاطر نشان کرد: این جایگاه می‌تواند نشان از حرکت در مرزهای تکنولوژی باشد.

وی با اشاره به توانمندی کشور در رسوخ فناوری نانو در صنعت، اظهار کرد: طبق برنامه‌ریزی سند راهبردی ۱۰ ساله دوم فناوری نانو، به موضوع صنعتی‌سازی و تجاری‌سازی تمرکز دارد که ما هم در این دوره از نمایشگاه، به رسوخ نانو در صنعت توجه ویژه‌ای داشته‌ایم.

سرکار با بیان اینکه تاکنون استقبال خوبی در حوزه‌های صنعتی از فناوری نانو شده است، ابراز امیدوار ی کرد که تعامل سازنده‌ای بین شرکت‌های دانش‌بنیان و صنایع برقرار شود تا محصولاتی باکیفیت، ارزان و با کارآیی بالا به بازار عرضه شود.

صادرات ۶۱۰ محصول نانویی به ۴۵ کشور دنیا

دبیر ستاد توسعه فناوری نانو، تأکید کرد: تا امروز بالغ بر ۶۱۰ محصول و تجهیزات در حوزه نانو به تولید رسیده که این محصولات حاصل زحمات ۲۲۰ شرکت تولیدی فعال در حوزه نانو است.

وی از صادرات محصولات نانوی ایرانی به بیش از ۴۵ کشور دنیا خبر داد و یادآور شد:  امیدوار هستیم جغرافیای صادرات محصولات نانو روز به روز بیشتر شود.

حجم اقتصاد فناوری نانو در ایران

سرکار با اشاره به حجم اقتصاد فناوری نانو در ایران گفت: حجم اقتصاد فناوری نانو برابر با ۱۴۰۰ میلیارد تومان است که فقط امسال این میزان برابر با ۲۵۰۰ میلیارد تومان بوده است؛ این آمار نشان می‌دهد که ما رشد ۸۰ درصدی داشته‌ایم.

دبیر ستاد توسعه فناوری نانو با بیان اینکه امیدوار هستیم حجم اقتصاد فناوری نانو در کشور تا ۱۰۰ درصد افزایش یابد، گفت: امیدوار هستیم حجم اقتصاد فناوری نانو در سال‌های آینده به ۱۰ هزار میلیارد تومان برسد؛ ما برنامه‌ریزی کرده‌ایم که تا پایان سال ۱۴۰۰ این حجم از اقتصاد در حوزه نانو از ۷۰۰۰ میلیارد تومان فراتر رود.

افزایش حجم صادرات تا ۱۴۰۴

وی با اشاره به برنامه‌ریزی‌های ستاد فناوری نانو در راستای افزایش حجم صادرات محصولات نانویی، گفت: طبق برنامه‌ریزی‌ها، در صدد هستیم که این حجم از صادرات را به یک میلیارد دلار تا سال ۱۴۰۴ برسانیم؛ این میزان از صادرات دست‌یافتنی است، ولی در این راستا باید ملزومات، حمایت‌های مادی و معنوی را داشته باشیم.

سرکار ادامه داد: اگر این حمایت‌ها وجود داشته باشد، تولید، صادرات و حجم اقتصاد نانو افزایش می‌یابد و از این طریق شرکت‌های تولیدی می‌توانند جایگاه صادراتی خود را به تثبیت برسانند.

دبیر ستاد توسعه فناوری نانو با تأکید بر حرکت در مسیر فناوری‌های پیشرفته گفت: خوشبختانه شرایط به گونه‌ای شده که ما را از اعتیاد به نفت جدا کرده است؛ ازاین‌رو رفع این اعتیاد می‌تواند شرایطی را برای کشور فراهم آورد که متکی به فناوری حرکت کنیم و آینده درخشانی را برای کشور رقم بزنیم.

وی عنوان کرد: لازمه توسعه اقتصاد دانش‌بنیان، همان نیروهای انسانی هستند که زبده‌ترینشان را در ایران داریم و کافی است که به آنها توجه و بر رویشان سرمایه‌گذاری کنیم.

اختصاص ۵۰ درصدی اقتصاد کشور به دانش‌بنیان‌ها تا دو ماه آینده

سرکار با تأکید بر ضرورت ایجاد فضای رشد برای شرکت‌های دانش‌بنیان، گفت: پیش‌بینی می‌کنیم ظرف دو دهه آینده، بیش از ۵۰ درصد اقتصاد کشور مبتنی بر دانش‌بنیان‌ها و های‌تک باشد که این نشان از ظرفیت بالا در حوزه تولید و صادرات است.

دبیر ستاد توسعه فناوری نانو با بیان اینکه امیدوار هستیم مشکلاتی که در گلوگاه‌های صادراتی هستند، در آینده نزدیک مرتفع شود، افزود: کشور ما یک سکوی پرش است که محصولات با تکنولوژی بالا، کیفیت زیاد، ارزان و قابل رقابت با کمپانی‌های بزرگ را به تولید می‌رساند؛ ما می‌توانیم جایگاه خود را به واسطه شرکت‌های فعال در حوزه دانش‌بنیان تثبیت کنیم.

سرکار ادامه داد: طی یک سال گذشته ۳۷ طرح نوآورانه در حوزه فناوری نانو به صنعت رسوخ پیدا کرده که توانسته‌اند چالش‌ها و مشکلات صنایع مختلف را برطرف کنند.

وی یادآور شد: ارتباط این پروژه‌ها و صنایع، منجر به عقد قراردادهایی شده است.

افزایش اثرپذیری نانو در سایر فناوری‌ها

دبیر ستاد توسعه فناوری نانو با بیان اینکه فناوری نانو سطح تأثیرگذاری بسیار گسترده‌ای در سایر فناوری‌ها دارد، گفت: آنچه که دنیا به روی آن متمرکز شده، فناوری‌های همگرا هستند؛ فناوری نانو، بایو تکنولوژی، علوم شناختی و آی‌سی‌تی، از اجزای فناوری‌های همگرا هستند؛ فناوری نانو جزو همین فناوری‌های همگرا به شمار  می‌رود.

سرکار با اشاره به رسوخ فناوری نانو در ۱۵ حوزه صنعتی، افزود: حوزه‌های سلامت، ساختمان، نفت، پتروشیمی، خودرو، نساجی، ورزشی، کشاورزی، آب، محیط‌زیست، لوازم خانگی و ... جزو صنایعی که فناوری نانو به آنها رسوخ کرده، هستند.

وی با بیان اینکه نانو یک فناوری توانمند است که کارآیی محصولات را ارتقاء می‌دهد، بیان کرد: تولید محصولات با فناوری نانو باعث کاهش قیمت، افزایش رقابت‌پذیری در سطح بین‌المللی می‌شود و می‌تواند فرصت‌های صادراتی را برای یک محصول فراهم آورد.

دبیر ستاد توسعه فناوری نانو با تأکید بر برخورد مناسب ارگان‌های مختلف در راستای اخذ مجوزهای محصولات نانو گفت: ما یک مشکل فرهنگی در کشور داریم که متأسفانه از اخذ مجوز تا ورود محصول به بازار را تحت تأثیر قرار می‌دهد. ما از نهادهای مجوزدهنده درخواست داریم که مشکلات آنها را برطرف کنند یا حتی به آنها راه و روش‌های زودتر رسیدن به هدف را نشان دهند.

برخورد قانونی با تولیدکنندگان تقلبی محصولات نانویی

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر محصولاتی در حوزه نانو به تولید می‌رسند که نانو نیستند، افزود: در راستای رفع این مشکل، با اداره ثبت علائم تجاری قراردادی منعقد کردیم که محصولات و اجناس تقلبی با اسم نانو وارد بازار نشوند.

سرکار ادامه داد: اگر چنین اجناسی به بازار برسند، برخورد قانونی می‌شود.

دبیر ستاد توسعه فناوری نانو تأکید کرد: ورود محصولات تقلبی نانویی به بازار می‌تواند علاوه بر تغییر ذهنیت مردم نسبت به این فناوری، آنها را متضرر کند که با انعقاد این قرارداد با اداره ثبت علائم تجاری، در صدد هستیم این مشکل را برطرف کنیم.


منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین