|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۲۲:۱۷
کد خبر: ۲۸۰۹۶۱
تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۸ - ۱۴:۲۵
اين پژوهش همچنين توضيح مي دهد كه رضايت بانوان از رابطه با همسر خود تاثير زيادي بر پيروي هر دو نفر از يك الگوي خواب مناسب و سالم دارد. از اين رو ساعات خواب به هم ريخته و ناكافي در زوج هایی ديده مي شد كه معمولاً (نه همیشه) سطح شادماني و رضايت از روابط جنسی کمتری نسبت به هم دارند.
 نتايج به دست آمده از پژوهش دانشگاه ايالتي اوهايو موضوع جالبي را نشان دادند: در حالتي كه هر يك از همسران كمتر از 7 ساعت خواب شبانه را ثبت كرده بودند، شدت مشاجره بيشتر و رفتار آنها نيز خصمانه تر گزارش شد. در مقابل دريافت خواب كافي حتي تنها توسط يكي از طرفين، توانست مشاجره را با نتيجه اي منطقي و سازنده تر به پايان برساند.

 شايد تعجب كنيد اما خواب يكي از مهم ترين مفاهيمي است كه همسران بايد الگويي منظم و برنامه ريزي شده براي آن در نظر بگيرند.

 مطالعات جدید: از الگوي خواب تا ارتقاء كيفيت زندگي مشترك
بر اساس مطالعه اي كه از طريق پاب مد قابل دسترسي است، شادترين زوج ها آنهايي هستند كه زمان خواب و بيداري مشابهي دارند. در واقع بايد حداقل 75 درصد از اين زمان ميان يك زوج همپوشاني داشته باشد.

 
اين پژوهش همچنين توضيح مي دهد كه رضايت بانوان از رابطه با همسر خود تاثير زيادي بر پيروي هر دو نفر از يك الگوي خواب مناسب و سالم دارد. از اين رو ساعات خواب به هم ريخته و ناكافي در زوج هایی ديده مي شد كه معمولاً (نه همیشه) سطح شادماني و رضايت از روابط جنسی کمتری نسبت به هم دارند.
 

بررسي علمي ديگري از وبگاه ساينس ديلي نشان مي دهد كه خواب و كيفيت رابطه زناشويي ارتباطي دو جانبه با يكديگر دارند. بدين معنا كه دريافت خواب كافي و هماهنگ توسط زوج ها، مي تواند سطح رضايتمندي از زندگي مشترك را به طرز قابل توجهي افزايش دهد. از طرفي ديگر رضايت هر يك از طرفين - به ویژه خانم ها - نيز خود بر ارتقا سطح كيفي خواب اثرگذار خواهد بود.

 

بر اساس نتايج به دست آمده از اين مطالعه، محققين رابطه قوي خواب و رضايت از زندگي را به اثبات رسانده اند: "هنگامي كه خانم رضايت زناشويي بالاتري را از زندگي خود داشته باشد، همزماني خواب و بيداري وي با همسرش نيز به صورت خودكار افزايش يافته و هر دو نفر خواب بهتري را تجربه مي كنند" درست مي توان مانند يك چرخه به آن نگاه كرد: تعادلي هميشگي بين كيفيت خواب با شادماني در زندگي مشترك.

 

دكتر آدريان ويليامز، استاد دانشگاه آكسفورد نيز تحقيقات گسترده اي را پيرامون موضوع خواب انجام داده است. به گفته وي كمبود خواب و عدم توانايي زوجين براي همگام سازي ساعات خواب و بيداري خود با يكديگر، آثار منفي محدودي دارد كه مي توانند سلامت يك رابطه زناشويي را تهديد كنند اما همين آثار محدود به اندازه قوي هستند كه اهميت پژوهشي بالايي خواهند داشت. از جمله مهمترين عوارض تاثيرگذار آن بر روابط زوجين مي توان به مواردي همچون كاهش مهارت هاي خود كنترلي، خلق و خوي ناپايدار و افسردگي در دراز مدت اشاره كرد.

 
پژوهشي از كتابخانه ديجيتال ساینس دایرکت نشان داده است كه كمبود خواب قادر است بر عملكردهاي مغزي اثر بگذارد. براي مثال عدم دريافت خواب كافي توسط همسران، مي تواند توانايي تشخيص حالات چهره را به مرور زمان مختل كند و بدين ترتيب درك طرفين از شادماني، ناراحتي و مابقي احساسات انساني يكديگر را به شدت كاهش دهد.

 

دبلیو. کریستفر وینتر عصب شناس و نويسنده كتاب "راه حل خواب" در اين مورد مي گويد: كمبود خواب همانند افتادن در رودخانه اي يخ زده است. بدن گردش خون را به اندام هاي فرعي متوقف كرده و خون را در هسته مركزي حفظ مي كند. در واقع اين وضعيت را مي توان "حالت بقا" نام نهاد. زماني كه خواب كافي دريافت نكرده باشيم نيز توانايي مغز به امور ساده و زمينه اي همچون تامين غذا، دفع و تنفس محدود مي شود. بدين ترتيب فعاليت هاي مهم ديگري از جمله گفت و گو با همسر، توجه به نيازهاي وي، امور اجتماعي و به خاطر سپردن كارهاي ضروري به كلي تعطيل خواهند شد.
دقيقا به همين دليل است كه خواب از آن چه كه تصور مي كنيم در زندگي مشترك ما اهميت بيشتري دارد. تمامي عواملي كه يك رابطه زناشويي را سر زنده نگه مي دارند، مستقيما به دريافت خواب كافي و منظم وابسته هستند.

 

خواب ناكافي و عدم همپوشاني ساعات خواب و بيداري، چه تاثيراتي بر رابطه زوجین دارد؟
- تشديد مشاجرات زناشويي: به تازگي مطالعه اي توسط دانشگاه ايالتي اوهايو روي زوجين جوان صورت گرفته است. در اين پژوهش از همسران حين مشاجره در مورد مسائل معمول همچون پول و ارتباطات فيلم برداري شد. سپس دانشمندان تغييرات بدني هر يك از طرفين مانند افزايش و يا كاهش فاکتور نکروز توموری آلفا و اينترلوكين 6 را بررسي كردند. زماني كه سطح اين عوامل بالا رود، بدن متحمل التهاب و مستعد ابتلا به بيماريهاي مزمن همچون ديابت خواهد شد.

 

نتايج به دست آمده از اين مطالعه موضوع جالبي را نشان دادند: در حالتي كه هر يك از همسران كمتر از 7 ساعت خواب شبانه را ثبت كرده بودند، شدت مشاجره بيشتر و رفتار آنها نيز خصمانه تر گزارش شد. در مقابل دريافت خواب كافي حتي تنها توسط يكي از طرفين، توانست مشاجره را با نتيجه اي منطقي و سازنده تر به پايان برساند.

 

بنابراين اگر دوران سخت و پر تنشي را با همسرتان تجربه مي كنيد، بهتر است نگاهي دقيق به برنامه خواب و بيداري خود داشته باشيد و اطمينان حاصل كنيد كه از نظر كيفيت و كميت خواب مشكلي وجود ندارد. بر اساس مقاله اي از روزنامه بريتانيايي گاردين، بي خوابي و كم خوابي نواحي خاصي از مغز را درگير مي كند كه به روند حل مسأله اختصاص يافته است.

 

- اختلال در تصميم گيري: طبق مقاله اي كه در مجله روانشناسي امروز به چاپ رسيده است، خواب نقش بزرگي در عملكرد قشر پیش‌پیشانی بر عهده دارد. اين ناحيه از مغز مسؤول عملكرد اجرايي كل بدن انسان است و از اين رو با مفاهيمي نظير تصميم گيري آگاهانه، برآورد پيامدهاي آينده و هدف گذاري هاي كوتاه مدت و بلند مدت ارتباط مستقيم دارد. بنابراین کم خوابی تصمیم گیری ها را اعم از مهم و کم اهمیت، دچار اختلال می کند.

 

- تضعیف قدرشناسي: با استناد به مطالعات گسترده از دانشگاه كاليفرنيا، كمبود خواب عواطفي نظير قدرشناسي را تضعيف كرده و به مرور زمان آن را به كلي تعطيل مي كند! درك فداكاري هاي همسر و قدر داني از وي، بخش مهمي از سلامت يك رابطه زناشويي را تامين مي كنند. مطالعات نشان داده اند كه كمبود خواب منجر به كاهش تمايل افراد به قدر داني از همسران خود مي شود.

 

3 پیشنهاد کاربردی:

1 - به موقع و به اندازه بخوابید.

2 - تا جایی که ممکن است ساعت خواب و بیداری تان را با همسرتان یکی کنید.

3 - درس های مربوط به خواب را بخوانید؛ بسیار کاربردی هستند:

درس اول: چگونه خواب مان را بر اساس "ملاتونین" تنظیم کنیم و لذت ببریم؟

درس دوم: خواب روز کِی، چقدر و چگونه باشد؟ 7 توصیه کاربردی از دو بنیاد علمی در آمریکا

درس سوم: دقیقاً چقدر باید بخوابیم؟

درس چهارم: فرمول بیدار شدن آسان: خوابیدن با ضریب 1.5

 سواد زندگی

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین