کد خبر: ۲۸۰۶۱۸
تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۰
بررسی دقیق گزارش آماری سازمان بهداشت جهانی درباره میزان مصرف الکل در ایران نشان می دهد برخلاف ادعای گزارش گزینشی و سلیقه ای یکی از شبکه های خبری اروپایی، این میزان در ایران جزئی بوده و۹۶ درصد کل جمعیت بالای پانزده سال ایران هرگز الکل مصرف نکرده اند.
  بررسی دقیق گزارش آماری سازمان بهداشت جهانی درباره میزان مصرف الکل در ایران نشان می دهد برخلاف ادعای گزارش گزینشی و سلیقه ای یکی از شبکه های خبری اروپایی، این میزان در ایران جزئی بوده و۹۶ درصد کل جمعیت بالای پانزده سال ایران هرگز الکل مصرف نکرده اند.

به گزارش ایرنا؛ با توجه به گزارش مخدوش شبکه خبری یورو نیوز در خصوص مصرف سرانه بیش از ۲۸ لیتر الکل در ایران و ادعای رتبه نهم کشورمان در میان کشورهای جهان، نکات زیر قابل تامل است: نکته نخست انتساب نتیجه گیری سلیقه ای نویسنده یورونیوز به سازمان بهداشت جهانی است. گزارش مذکور مبتنی بر تحلیل گزینشی و سلیقه ای از «گزارش وضعیت جهانی الکل و سلامت در سال ۲۰۱۸» منتشره از سوی سازمان جهانی بهداشت، بوده و انتساب نتیجه گیری نویسنده یورونیوز به سازمان بهداشت جهانی نادرست است.

نکته دوم استفاده غیرحرفه ای و غیرعلمی از برخی آمار و ارقام گزارش سازمان بهداشت جهانی است که در واقع شبکه خبری یورونیوز با استفاده از این شیوه نتیجه دلخواه خود را از وضعیت مصرف الکل در ایران ارائه کرده است. این در حالی است که اولا در گزارش سازمان جهانی بهداشت اساسا هیچ گونه رتبه بندی در میان کشورهای جهان از نظر میزان مصرف الکل مشاهده نمی شود و اطلاق مقام نهم جهان بهایران، صرفا نوعی نتیجه گیری نویسنده گزارش یورونیوز است که در واقع امر مشخص نیست بر چه مبنایی صورت گرفته است.

از سوی دیگر باید توجه داشت که گزارش های سازمان جهانی بهداشت بر اساس آمارهای اعلامی توسط کشورها تهیه می شود و با توجه به ممنوعیت کامل الکل در جمهوری اسلامی ایران، اصولا آمار و گزارش رسمی از سوی دولت ایران به سازمان بهداشت جهانی ارسال نمی شود. به همین دلیل آمار و ارقام مورد استناد سازمان بهداشت جهانی هم اطلاعات تخمینی و ثبت نشده (Unrecorded) مصرف الکل در ایران در سال ۲۰۱۶ است.

نکته سومی که در گزارش شبکه خبری یورونیوز نادیده گرفته شده؛ این است که در گزارش سازمان بهداشت جهانی تخمین زده شده که میزان مصرف سرانه الکل خالص در میان آن گروهی از جمعیت بالای پانزده سال که الکل می نوشند، بالغ بر ۴ / ۲۸ لیتر است. همچنین در همین گزارش تصریح می شود که ۹۶ درصد کل جمعیت بالای پانزده سال در ایران هرگز (حتی یک بار) الکل مصرف نکرده اند.

نکته چهارم پیش بینی این گزارش درباره مصرف کنندگان ایرانی است که بر اساس آن میزان مصرف سرانه الکل خالص میان مصرف کنندگان بالای پانزده سال ایرانی طی سال های ۲۰۲۰ و ۲۰۲۵ میلادی، به همان نسبت قبلی باقی خواهد ماند.

هدف سازمان جهانی بهداشت از تهیه و انتشار چنین گزارش هایی، برجسته کردن تبعات سوء مصرف الکل بر سلامت کل جمعیت ساکن در یک کشور است. در همین ارتباط در گزارش مذکور تصریح شده است که در سال ۲۰۱۶ فقط یک درصد از جمعیت بالای پانزده سال ایرانی، دارای نارسایی های ناشی از مصرف زیان بار الکل بوده و تنها ۶ دهم درصد (۰.۶ درصد) از کل جمعیت بالای پانزده سال ایران، به الکل وابستگی دارند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین