|
|
امروز: سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۸
کد خبر: ۲۸۰۲۶۲
تاریخ انتشار: ۰۹ مهر ۱۳۹۸ - ۰۷:۲۰
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان وضعیت تصفیه فاضلاب ۱۳ بیمارستان را در این استان نامناسب بیان کرد و گفت که از تعداد فاضلاب عفونی ۶ بیمارستان به صورت تصفیه نشده و خام وارد رودخانه‌ها و منابع آبی استان می‌شود.
  مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان وضعیت تصفیه فاضلاب ۱۳ بیمارستان را در این استان نامناسب بیان کرد و گفت که از تعداد فاضلاب عفونی ۶ بیمارستان به صورت تصفیه نشده و خام وارد رودخانه‌ها و منابع آبی استان می‌شود.

به گزارش ایرنا محمدجواد اشرفی روز دوشنبه در پنجاه و یکمین شورای حفاظت کیفی رودخانه کارون با انتقاد از سیستم ناکارآمد تصفیه فاضلاب های بیمارستانی در خوزستان، بیان کرد: بیمارستان های حضرت زینب(س) ماهشهر و لالی به طور کلی فاقد تصفیه خانه فاضلاب هستند و تصفیه خانه فاضلاب بیمارستان های گلستان و منفرد نیاکی (۵۷۸ ارتش) و سینا در اهواز و بیمارستان امام رضا(ع) امیدیه بیش از یک سال است که غیرفعال شده و فاضلاب به صورت تصفیه نشده به رودخانه تخلیه می شود.

وی با اشاره به وجود ۵۹ بیمارستان در خوزستان ادامه داد:به طور کلی وضعیت مدیریت سیستم تصفیه فاضلاب ۱۳ بیمارستان نامناسب است.

اشرفی گفت: هیچ توجیهی وجود ندارد که بیمارستان ها سیستم تصفیه فاضلاب نداشته باشند و فاضلاب آنها به صورت مستقیم در محیط زیست و منابع آبی تخلیه شود.

وی افزود: پایش فاضلاب بیمارستان ها هر سه ماه یک بار بر اساس نمونه گیری آزمایشگاه متعمد و یا اداره کل محیط زیست انجام می شود.

۴۰ درصد فاضلاب اهواز در کارون

دبیر شورای حفاظت کیفی رودخانه کارون همچنین با اظهار ناامیدی از اجرای طرح های تصفیه فاضلاب شهری که به کارون می ریزد، از نبود پیشرفت مناسب طرح های تصفیه خانه فاضلاب های شهری در خوزستان به ویژه اهواز انتقاد کرد و گفت: تخلیه فاضلاب شهری به رودخانه کارون به ویژه در مقطع اهواز همچنان ادامه دارد.

وی افزود: هم اکنون حجم قابل توجهی از فاضلاب اهواز معادل ۴۰ درصد، از پنج خروجی اصلی به صورت مستقیم و بدون تصفیه وارد رودخانه کارون می شود که از نظر زیست محیطی و اجتماعی مشکلات زیادی ایجاد کرده است.

اشرفی اضافه کرد: تامین نشدن اعتبار تصفیه خانه فاضلاب اهواز باعث شده که تصفیه خانه فاضلاب تکمیل نشود و حتی اقدامات کوتاه مدت برای چند نقطه بحرانی نیز به نتیجه نرسد.

به گفته وی شرکت آب و فاضلاب خوزستان متعهد شده بود که تا نیمه نخست سال ۹۸ ، پنج تصفیه خانه فاضلاب را در شهرهای این استان به بهره برداری برساند، اما این طرح ها هم اکنون ۸۰ درصد پیشرفت دارد و به اتمام نرسیده است.

وی با اشاره به حذف ردیف اعتباری مصوبه علاج بخشی و احیای کارون بیان کرد: اگر چه در این زمینه با ریاست جمهوری نیز مکاتبه شده اما این اعتبار هنوز محقق نشده، البته سازمان مدیریت و برنامه ریزی خوزستان اعلام کرده که نوبخت رییس سازمان مدیریت و بودجه در سفر اخیرش به خوزستان وعده داده که اعتبار این طرح در بودجه سال آینده پیش بینی شود.

اشرفی ادامه داد: تنها راهکار جلوگیری از تخلیه فاضلاب به کارون همین مصوبه است، زیرا با اعتبارات استانی نمی توان تصفیه خانه های فاضلاب را راه اندازی کرد.

وی اضافه کرد: بر اساس گزارش جهاد کشاورزی راندمان آبیاری در خوزستان از ۳۰ درصد به ۴۲ درصد رسیده، اگر چه این رقم با استانداردها و شرایط مطلوب فاصله بسیاری دارد.

اشرفی در ادامه گفت: نی زدایی از کارون نیز قرار بود به صورت مشترک توسط سازمان آب و برق و شهرداری اهواز به اجرا درآید.

بر اساس این گزارش، اشرفی مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان در نشست گذشته شورای حفاظت کیفی رودخانه کارون با تعیین ضرب الاجل یک ماهه برای شرکت آب و فاضلاب اهواز، گفته بود این شرکت در صورت ارایه ندادن برنامه مدون درباره جلوگیری از تخلیه فاضلاب شهری به رودخانه کارون در یک ماه آینده، به مراجع قضایی معرفی می شود.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین