کد خبر: ۲۸۰۰۱۳
تاریخ انتشار: ۰۷ مهر ۱۳۹۸ - ۰۲:۲۰
مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، در خصوص استفاده دانش آموزان از کفش مناسب در رفت و آمد به مدرسه، توضیحاتی ارائه داد.
  مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، در خصوص استفاده دانش آموزان از کفش مناسب در رفت و آمد به مدرسه، توضیحاتی ارائه داد.

 سید حامد برکاتی، با عنوان این مطلب که پنجه کفش باید پهن باشد، به گونه ای که انگشتان دچار فشردگی نشوند، گفت: انحرافات انگشتان از کودکی و نوجوانی با پوشیدن کفش های بسیار تنگ به وجود می آید که منجر به تغییر قوس کف پا می شود.

وی به خصوصیات یک کفش مناسب برای دانش آموزان اشاره کرد و گفت: رویه کفش باید چرمی و دارای انعطاف پذیری متوسط باشد. رویه نباید خیلی خشک یا خیلی نرم بوده و بهتر است که دارای بند باشد. تا هنگامی که بر اثر پوشش مکرر و گرمای پا تغییر شکل می دهد با تنظیم بندهای آن بتوان استحکام دیواره های کفش را تنظیم کرد. پنجه کفش باید پهن باشد، به گونه ای که انگشتان دچار فشردگی نشوند، زیرا انحرافات انگشتان از کودکی و نوجوانی با پوشیدن کفش های بسیار تنگ به وجود می آید که منجر به تغییر قوس کف پا می شود.

برکاتی افزود: پاشنه پا محل شایعی برای تغییر شکل در اندام تحتانی است. دو لایه و قوام دار بودن پاشنه کفش دو خصوصیت یک کفش بهداشتی است که از انحراف پاشنه در جهت داخل و خارج جلوگیری می کند. کفش مناسب باید در قسمت پاشنه ارتفاع ۲ سانتی متر و در قسمت پنجه ارتقاع 1.5 سانتی متر داشته باشد. کف کفش باید ضمن انعطاف پذیری دارای استحکام باشد تا از بخشی از ضربات جلوگیری و به عنوان ضربه گیر عمل کند. زیرا کف خشک کفش ضربه را مستقیما به مفاصل و ستون فقرات وارد می کند.

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت درخصوص نکاتی که والدین باید در هنگام خرید کفش به آن دقت کنند، گفت: والدین برای خرید کفش مدرسه بدون حضور کودکان اقدام نکنند، کودکان در هنگام خرید کفش، باید هر دو لنگه کفش را امتحان کنند.

از کودک بخواهید که با کفش چند قدمی راه برود. به نحوه راه رفتن او دقت کنید. بهتر است در حالت ایستاده کودکان، بین انگشتان بزرگ پای او و نوک کفش به اندازه ضخامت انگشت شست دستتان فاصله باشد. خرید کفش های بسیار بزرگ و نیز خرید کفش تنگ هر دو به یک اندازه به سلامتی پاهای کودک آسیب می زنند.

وی افزود: اندازه شدن کفش را به پای کودک به ماه های آینده واگذار نکنید. با توجه به تغییر و افزایش سایز پای دانش آموزان بر حسب ضرورت کفش جدیدی تهیه کنید. منتظر جدا شدن کف کفش یا پاره شدن آن نباشید. قبل از خرید کفش مدرسه، به کف آن هم توجه کنید. اگر کف کفش صاف باشد، دانش آموز در حین بازی و ورزش در معرض خطر لیز خوردن خواهد بود. این خطر در روزهای بارانی شدیدتر است.

اگر دانش آموزان دختر به کفش های پاشنه دار علاقه مندند، حداکثر پاشنه دو و نیم سانتی متری پیشنهاد می شود. کفش های با کفی و پاشنه بسیار نازک هم مورد تأیید نیستند. بهتر است برای ساعت های ورزش دانش آموزان کفش ورزشی جداگانه ای تهیه شود. خرید کفش باید در ساعات پایان روز انجام شود تا در صورت وجود ورم، سایز کفش مناسب باشد.
منبع: مهر
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین