کد خبر: ۲۷۹۴۹۹
تاریخ انتشار: ۰۲ مهر ۱۳۹۸ - ۱۴:۵۵
امروز بدون شک همه ما واقفیم که با اندیشه‌های نتانیاهو آقای بولتون، آقای پمپئو و با ترامپیست نمی‌توان دنیا را اداره کرد. این دوره قطعا خواهد گذشت و ما دوره‌ای را که تمام فشار روی‌مان بود و می‌خواستند ما را به زانو در آورند و تمایل داشتند که ما دستان‌مان را بالا ببریم، قطعا سپری خواهد شد.
 وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به مهم‌ترین سیاست‌های کاری خود در حوزه دارو گفت: با وجود آنکه مردم‌مان مورد سخت‌ترین تحریم‌ها قرار گرفته‌اند، اما خوشبختانه در تهیه مواد اولیه دارویی و داروهای مورد نیازی که وارد می‌کنیم، مشکل عمده‌ای در خدمت‌رسانی به مردم نداریم.

 دکتر سعید نمکی در پنجمین دوره نمایشگاه ایران‌فارما ضمن گرامیداشت یاد شهدای دفاع مقدس به ویژه شهدای داروسازی، در عین حال به برخی سیاست‌های وزارت بهداشت در حوزه دارو اشاره و اظهار کرد: اولین سیاستی که در وزارت بهداشت آن را دنبال می‌کنیم حمایت از تولید داخلی است؛ ما این سیاست را به عنوان اصلی‌ترین سیاست وزارت بهداشت پیش‌ می‌بریم و امیدوارم همه به ما کمک کنند.

وی ادامه داد: در این راستا اقدامات اصولی زیادی را دنبال می‌کنیم؛ اولین اقدام‌مان هموارسازی نظام بوروکراتیک کشور برای ثبت و شروع تولید در صنعت داروسازی کشور است. بنده به همکارانم در سازمان غذا و دارو دستور اکید داده‌ام که نباید پاسخ هیچ پرونده‌ای بیش از یک هفته به طول انجامد و باید به سرعت در عرض یک هفته پاسخ پرونده‌ها داده شود. افرادی که در این راستا دچار مشکل می‌شوند می‌توانند با اتصال به سامانه ۱۹۰ اگر درخواست‌شان بیش از یک هفته طول کشید، اطلاع دهند تا مستقیما به شخص بنده گزارش شود.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: دومین اقدام‌مان در راستای حمایت از تولید داخل تقویت بخش‌های "آر اند دی" کارخانه‌های تولیدکننده داخلی است تا بتوانیم به توسعه تولیدات داخلی کمک کنیم. همچنین سومین اقدام ما تکیه بر قدرت و مبانی دانشی شرکت‌های دانش‌بنیان است. باید توجه کرد که ما در عرصه سلامت ۱۲۰۰ شرکت دانش‌بنیان داریم.

وی تاکید کرد: در عین حال آخرین امید ما در این راه بعد از تکیه بر توان تولید داخلی، استفاده از شرکت‌های خارجی است. مطمئنم مهمانان خارجی که در این جمع حضور دارند به خوبی آگاه هستند که ایران سرزمینی نیست که بتوان از آن به سادگی گذشت و نمی‌توان از بازار داخلی ایران و جمعیت ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیونی را که می‌تواند ساپورت کند، غافل شویم. تردید نداریم که دوره فعلی در تاریخ این سرزمین دوره‌ای گذرا است و سپری خواهد شد.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار کرد: امروز بدون شک همه ما واقفیم که با اندیشه‌های نتانیاهو آقای بولتون، آقای پمپئو و با ترامپیست نمی‌توان دنیا را اداره کرد. این دوره قطعا خواهد گذشت و ما دوره‌ای را که تمام فشار روی‌مان بود و می‌خواستند ما را به زانو در آورند و تمایل داشتند که ما دستان‌مان را بالا ببریم، قطعا سپری خواهد شد.

نمکی ادامه داد: در نشست اخیر تغییرات آب و هوایی دیدید که آقای ترامپ که این معاهده‌نامه را پاره کرده بود، به طور غیرمنتظره در این نشست حضور پیدا کرد. همین موضوع نشان می‌دهد که دیگر نمی‌توان با اندیشه‌های خودمحور، دنیا را اداره کرد. امروز می‌توانیم با اندیشه‌هایی مانند نلسون ماندلا و امام خمینی (ره) جهان را اداره کنیم، اما با اندیشه‌های جزیره‌ای‌نگر و مستبد نمی‌توان جهان را اداره کرد. امروز شبکه‌های اجتماعی و مردمان بیدار جهان اصلا چنین تفکراتی را در مدیریت جوامع نمی‌پذیرند. بنابراین این دوره قطعا سپری خواهد شد.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همچنین گفت: ایران سرزمین فرصت‌های طلایی برای سرمایه‌ گذاری در عرصه دارو، تجهیزات پزشکی و غذا است. ایران سرزمینی نیست که بشود در عرصه بین‌المللی آن را نادیده گرفت؛ همه امید ما به صنعت موشکی‌مان نیست؛ هرچند که در آن عرصه هم دستاوردهای ممتازی در عرصه بین‌المللی داریم، اما در عرصه‌های نانو و رشته‌های دیگری که امروز در آن دانشمندان ایرانی در عرصه بین‌المللی می‌درخشند، توانمندی‌های بالایی وجود دارد و ایران سرزمینی است که باید در عرصه‌های بین‌المللی به آن توجه کرد.

وی در ادامه‌ صحبت‌هایش گفت: یکی دیگر از سیاست‌های ما در حوزه دارو در این دوره تامین داروهای اساسی مردم‌مان است که مظلومانه مورد سخت‌ترین تحریم‌ها قرار گرفته‌اند. امروز خوشبختانه در تهیه مواد اولیه دارویی و داروهای مورد نیازی که از بیرون وارد می‌کنیم مشکل عمده‌ای در خدمت‌رسانی به مردم نداریم.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: سیاست دیگری که در دستور کارمان قرار دارد اصلاح اقتصاد دارویی کشور است. امروز چه در عرصه تولید و چه در عرصه توزیع و چه در حوزه عرضه در داروخانه‌ها اقتصاد نظام دارویی کشور اقتصاد مطلوبی نیست. همه عزیزانی که در این عرصه کار می‌کنند به شدت از نظر اقتصادی دچار مشکل هستند. ما راهکارهای فراوانی را دنبال می‌کنیم که به تدریج در مقاطع مختلف درباره آنها اطلاع‌رسانی خواهیم کرد؛ به طوری که هم از داروخانه به عنوان آخرین ایستگاه تحویل دارو به بیمار تا نظام توزیع، تولید و واردات بتوانیم اقتصاد این مجموعه‌ها را بازنگری و در اقتصاد آنها تجدیدنظر کنیم.

نمکی ادامه داد: داریم به این فکر می‌کنیم که در تبدیل ارز دولتی به ارز نیمایی و ارز آزاد در برخی اقلام و در برخی از مقاطع به شرطی که فشار مضاعفی در حوزه هزینه‌های دارویی وارد نشود و نظام‌های بیمه‌ای بتوانند حمایت‌های لازم را انجام دهند، اقدام کنیم تا این صنعت از یک گردش نقدینگی بهتری برخوردار شود. امیدوارم در آینده نزدیک این مدل اقتصادی را برای برون‌رفت صنعت اقتصاد دارو از بن‌بست عرضه کنیم. در عین حال خوشحالم که امروز به جای تفرق، در کنار هم هستیم و به یکدیگر کمک می‌کنیم.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین