|
|
امروز: پنجشنبه ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۴:۵۴
کد خبر: ۲۷۹۴۰۱
تاریخ انتشار: ۰۱ مهر ۱۳۹۸ - ۱۶:۳۲
اعتراضات اخیر در پاپوآ درپی آن شدت گرفت که نیروهای پلیس، تعدادی از دانشجویان شهر سورابایا (استان جاوه شرقی) را در روز استقلال اندونزی (هفدهم اوت) دستگیر کردند.
  استان پاپوا اندونزی از ماه گذشته شاهد شدیدترین اعتراضات گسترده ضد دولتی بوده و به رغم تلاش جاکارتا برای کاهش تنش ها، اما ناآرامی ها امروز دوشنبه بار دیگر در این منطقه پس از درگیری میان و نیروهای نظامی اوج گرفت.

 رسانه های آسیایی روز دوشنبه گزارش دادند: در یک ماه اخیر ناآرامی ها سراسر پاپوا اندونزی را فرا گرفته بود که این اقدام سبب اعزام نیروهای بیشتر نظامی به منطقه شده است.

طبق گزارش رسانه ها، در درگیری امروز دانشجویان و شهر وامنا در پاپوا اندونزی دستکم یک سرباز کشته شده است. این ناآرامی هنگامی افزایش یافت که نیروهای نظامی با معترضان در این شهر که اقدام به آتش زدن برخی از ساختمان های دولتی کرده بودند ، درگیر شدند.

سخنگوی ارتش اندونزی روز دوشنبه  گزارش داد: یک سرباز اندونزیایی در درگیری  امروز با دانشجویان در پاپوا کشته شده است. معترضان امروز در شهر وامنا  به برخی ساختمان های دولتی حمله کرده و آن ها را به آتش کشیدند.

پاپوا اندونزی در دو هفته آخر منتهی به ماه آگوست شاهد اعتراض های خیابانی و ناآرامی ها بوده است.

پلیس اندونزی درماه گذشته خبر داد ۸۵ مظنون در ارتباط با آشوب‌های اواسط ماه آگوست که در شرقی‌ترین منطقه اندونزی صورت گرفته ، دستگیر شدند. پلیس همچنینیک رهبر جدایی‌طلب این منطقه راکه در انگلیس اقامت دارد، عامل اصلی هدایت این آشوب ها معرفی کرد.

استان پاپوا به عنوان پهناورترین استان اندونزی در بخش غربی جزیره گینه نو بزرگترین جزیره جهان پس از استرالیا و مستعمره سابق هلند بود که طبق یک رفراندوم در سال 1969 به اندونزی پیوست.

بخش شرقی این جزیره که زمانی مستعمره مشترک آلمان و انگلیس و پس از آن منطقه تحت الحمایه استرالیا بود، در سال 1975 میلادی تحت عنوان پاپوا گینه نو استقلال خود را به دست آورد.

جدایی طلبان پاپوا از سال 1961 خواستار استقلال از اندونزی هستند. پس از استقلال اندونزی، دولت هلند گینه نو غربی را به عنوان مستعمره خود حفظ کرد، اما سرانجام تحت فشار اندونزی و با حمایت آمریکا در سال 1962 از این مستعمره خارج شد. اما هلند قبل از خروج از گینه تدابیری را برای استقلال نهایی گینه غربی شامل تشکیل شورای گینه نو، اتخاذ کرد که در انتظار کسب استقلال، پرچم خاصی را هم برای کشور مورد نظر خود - پاپوا غربی - طراحی کرده بود.

دولت اندونزی در سال 1963 توانست توافق سازمان ملل را برای تفویض مسئولیت نظارت بر روند نظرخواهی از مردم پاپوا در مورد آینده سرزمین خود به دست آورد و شورای تصمیم گیری پاپوا را تاسیس کرد. این شورا در سال 1969 تمایل مردم پاپوا را برای الحاق به اندونزی اعلام کرد و خواستار تشکیل کشور مستقلی نشد.

اما استان پاپوا سه دهه بعد شاهد مقاومت مسلحانه گروه های استقلال طلب، مقابله نیروهای ارتش اندونزی با آنان و کشته شدن هزاران نفر بود.

دولت های مختلف در اندونزی همواره با اتخاذ تدابیری تمام تلاش خود را برای مقابله با شورش جدایی طلبان پاپوا به کارگرفته اند ، اما اقدامات اعتراضی و حتی عملیات مسلحانه جدایی طلبان دراین منطقه همچنان ادامه دارد.

اندونزی در سال 2001 به پاپوا خودمختاری داد و 'جوکو ویدودو' رئیس جمهوری اندونزی از تدابیر امنیتی این منطقه کاست و حتی یکی از فعالان استقلال طلب پاپوا را درسال 2016 پس از بیش از یک دهه از زندان آزاد کرد.

دِدی پراسِتیو سخنگوی پلیس اندونزی پیشتر گزارش داد که "بنی وندا" مقیم انگلیس از جمله رهبران جدایی‌طلبان استان پاپوا موسوم به " جنبش آزادی‌بخش متحد برای پاپوآی غربی "است که حمایت مالی از اعتراض ها را برعهده دارد . وی از هواداران و اعضای این جنبش خواسته تا  اقدام به برگزاری تظاهرات اعتراضی گسترده کرده یا به طور مسلحانه با دولت مرکزی به مبارزه برخیزند.

وندا نیز در روزهای اخیر ضمن محکوم کردن اقدامات ارتش اندونزی در استان پاپوا از شورای حقوق بشر سازمان ملل خواسته تا موضوع پاپوآ را در نشست های خود مورد بحث و بررسی قرار دهند . وی همچنین از سازمان ملل خواسته تا بازرسان خود را برای تهیه گزارش به این منطقه اعزام کند.

پلیس اندونزی تاکید کرده که شورش ها در پاپوا کاملا طراحی شده و اجازه ورود خارجی ها را به منطقه نمی دهد.

طبق گزارش رویترز دولت اندونزی پس از شروع ناآرامی ها در استان پاپوا غربی چندین هزار نفر نیروی نظامی را به این منطقه برای مقابله با جدایی طلبان اعزام کرده است . علاوه براین اینترنت در این استان قطع شده است.

اعتراضات اخیر در پاپوآ درپی آن شدت گرفت که نیروهای پلیس، تعدادی از دانشجویان شهر سورابایا (استان جاوه شرقی) را در روز استقلال اندونزی (هفدهم اوت) دستگیر کردند.

گزارش پلیس اندونزی حاکی است که معترضان در هفته های گذشته به چندین مراکز دولتی از جمله ساختمان پارلمان حمله کرده و آن را به آتش کشیدند که در پی این حوادث تاکنون ده‌ها نفر در این استان دستگیر شدند.

استان پاپوآ  به رغم برخورداری از منابع غنی مس و طلا از بالاترین میزان فقر در اندونزی برخوردار بوده از این رو جوکو ویدودو رئیس‌جمهوری اندونزی ماه گذشته با دانشجویان و فعالان پاپوآیی در کاخ ریاست جمهوری دیدار کرد و به آنها وعده توسعه این استان و اشتغال برای جوانان را داده است.
منبع: ایرنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین