کد خبر: ۲۷۸۰۶۱
تاریخ انتشار: ۲۰ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۰:۰۴
به گفته مدیر کل مشارکت‌های مردمی سازمان محیط زیست، تشکل‌های مردمی محیط زیستی و ادارات کل حفاظت محیط زیست استان‌ها، با متولیان هیأت‌ها و تکایا جلسات مشترکی برگزار می‌کنند تا برای ساماندهی ظروف یکبار مصرف، تبلیغات محیطی و ارائه توصیه‌های محیط زیستی توسط مداحان و روحانیون برنامه‌ریزی داشته باشند.
  مدیر کل مشارکت‌های مردمی و مسئولیت اجتماعی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به ابلاغ برنامه‌های ویژه محرم به ادارات کل حفاظت محیط زیست استان‌ها، گفت: امسال توجه مردم و تشکل‌های مردم‌نهاد به نذرهای محیط زیستی مثل پاکسازی معابر، تهیه کیسه‌های پارچه‌ای و ظروف غیرپلاستیکی برای هیأت‌ها و تکایا قابل توجه بوده است.

ژیلا آقایی در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: از سه سال گذشته قبل از شروع ماه محرم، معاونت آموزش و مشارکت‌مردمی سازمان حفاظت محیط زیست، برنامه‌ای را با رویکرد رعایت ملاحظات محیط زیستی در ایام سوگواری حضرت امام حسین (ع)، تهیه و به ادارات کل محیط زیست استان‌ها ابلاغ می‌کند و بعد از ماه‌های محرم و صفر گزارش اقدامات همه استان‌ها در قالب یک گزارش ملی تدوین و منتشر می‌شود.

وی افزود: در برنامه ابلاغی از سوی معاونت آموزش‌ و مشارکت مردمی، رئوس کلی برنامه ویژه ایام محرم و صفر تهیه و ابلاغ می‌شود و استان‌ها اقدامات خود را با توجه به این محورها پیاده‌سازی می‌کنند. ساماندهی ظروف یکبار مصرف، مدیریت برای عدم دور ریز غذاهای نذری، پاکسازی معابر، تبلیغات محیطی، ارتباط با سازمان تبلیغات اسلامی و هیأت‌ها و تکایای مذهبی از جمله رئوس برنامه ویژه محرم است. ادارات مختلف محیط زیست در استان‌ها و شهرستان‌ها، معمولا در راستای برنامه ابلاغی، طرح‌های خلاقانه‌ای را با همکاری تشکل‌های مردمی محیط زیستی و گروه‌های مردمی اجرا می‌کنند.

به گفته مدیر کل مشارکت‌های مردمی سازمان محیط زیست، تشکل‌های مردمی محیط زیستی و ادارات کل حفاظت محیط زیست استان‌ها، با متولیان هیأت‌ها و تکایا جلسات مشترکی برگزار می‌کنند تا برای ساماندهی ظروف یکبار مصرف، تبلیغات محیطی و ارائه توصیه‌های محیط زیستی توسط مداحان و روحانیون برنامه‌ریزی داشته باشند.

آقایی در ادامه با اشاره به سایر برنامه های محیط زیستی در دست اجرا در استان‌ها نیز گفت: نذرهای محیط زیستی مثل نذر شستشوی ظروف، تهیه ظرف‌های غیر پلاستیکی و تجدیدپذیر و حتی ظروف استیل و ارائه آنها به تکایا و هیأت‌ها و نذر تهیه و توزیع کیسه‌های پارچه‌ای در استان‌ها نیز از جمله اقداماتی است که امسال درحال اجراست.

وی همچنین با بیان اینکه برخی از عزاداران در نذر پاکسازی معابر مشارکت فعالی دارند، گفت: امسال خوشبختانه روی ارتقاء فرهنگ محیط زیستی و ایجاد حساسیت در خصوص مسئولیت اجتماعی و دینی عزاداران حسینی در استانها تمرکز بیشتری شده است، برای مثال در استان خوزستان، تشکل‌های محیط زیستی هر شب در یکی از محلات با در دست گرفتن پلاکاردهایی با مضمون «محیط زیست و محرم» عزاداران را به رعایت نکات محیط زیستی تشویق و ترغیب می‌کنند.

مدیر کل مشارکت‌های مردمی و مسئولیت اجتماعی سازمان حفاظت محیط زیست در پایان گفت: امسال ویدیوهایی با مضمون محرم و محیط زیست توسط برخی ادارات کل محیط زیست استانی تهیه شده و در فضای مجازی درحال انتشار است. امیدواریم بتوانیم امسال نسبت به گذشته برنامه‌های محیط زیستی ویژه ماه محرم را به شکل موثرتری اجرا کنیم تا به تدریج بتوانیم محرم بی‌زباله را برای سال‌های آتی رقم بزنیم.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین