|
|
امروز: سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۰۶:۲۸
کد خبر: ۲۷۷۵۷۷
تاریخ انتشار: ۱۵ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۵:۴۰
فهیمه سهیلی‌پور، فوق تخصص غدد درون ریز کودکان درباره علل «کم‌کاری تیروئید در کودکان»، اظهار داشت: کم‌کاری تیروئید در کودکان ممکن است مادرزادی یا اکتسابی باشد.
 فهیمه سهیلی‌پور، فوق تخصص غدد درون ریز کودکان درباره علل «کم‌کاری تیروئید در کودکان»، اظهار داشت: کم‌کاری تیروئید در کودکان ممکن است مادرزادی یا اکتسابی باشد.

وی ادامه داد: کم‌کاری مادرزادی تیروئید غالبا در اوایل نوزادی با خون‌گیری از پاشنه پای نوزاد یا بیماری‌ای که مورد شک قرار گرفته و با آزمایش بر نمونه سرمی تشخیص قطعی داده می‌شود.

این فوق‌تخصص غدد درون‌ریز کودکان افزود:‌ این کم‌کاری شایع‌ترین علت قابل پیشگیری عقب‌ماندگی ذهنی در کودکان است و از این نظر تشخیص به موقع و درمان مناسب آن حائز اهمیت است.
سهیلی‌پور یادآور شد: فرم اکتسابی کم‌کاری تیروئید معمولا در اثر یک پدیده بنام «اتووایمیون» یا خود ایمنی به وجود می‌آید.

وی بیان داشت: منظور از خودایمنی آن است که سلول‌های دفاعی بدن که در حالت عادی وظیفه دفاع بدن در مقابل میکروب‌ها را برعهده دارند، در این حالت در بافت تیروئید ارتشاح یافته و باعث ایجاد اختلال در عملکرد طبیعی تیروئید می‌شود.

این فوق‌تخصص غدد درون‌ریز کودکان خاطرنشان کرد: تاثیر سایر عوامل در ایجاد کم کاری تیروئید نادر است. از میان این علل می‌توان به جراحی تیروئید (تیروئید کتومی یا خارج کردن غده تیروئید به علت ابتلا به سرطان یا گره‌های مشکوک)، رادیوتراپی به سر و گردن، دز بالای داروهای ضد تیروئید و... اشاره کرد.

سهیلی‌پور متذکر شد: کمبود ید که شایع‌ترین علت کم‌کاری تیروئید و گواتر بوده است، در جامعه ما تقریبا تقریبا مرتفع شده است.

وی در باره علائم کم‌کاری تیروئید در کودکان بیان داشت: معمولا اولین علامت کم کاری تیروئید در کودکان کاهش رشد است که متاسفانه در بسیاری از موارد به آن توجه نمی‌شود.

این فوق تخصص غدد درون‌ریز کودکان افزود:‌گواتر یا بزرگی غده تیروئید گاهی در کم‌کاری تیروئید دیده می‌شود. در این حالت تیروئید بزرگ‌، معمولا بدون درد و با قوام سفت و سطح ندولار است.

سهیلی‌پور تصریح کرد: افزایش وزن در کم‌کاری تیروئید معمولا به علت احتباس مایع بوده و چاقی واقعی که ناشی از افزایش نسج چربی می باشد معمولآ به علت کم کاری تیروئید ایجاد نمی شود.

وی ادامه داد: از سایر علائمی که کم کاری تیروئید می‌توان به یبوست، عدم تحمل سرما، کاهش انرژی و افزایش نیاز به خواب اشاره کرد؛ ضمن اینکه در فرم شدید و طولانی ممکن است اختلال در عملکرد تحصیلی نیز وجود داشته باشد.

این فوق تخصص غدد درون ریز کودکان متذکر شد: از سایر علائم کم کاری تیروئید به ویژه در موارد شدید می‌توان به کاهش تعداد ضربان قلب، ضعف و گرفتگی عضلانی اشاره کرد.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین