کد خبر: ۲۷۷۰۸۸
تاریخ انتشار: ۱۱ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۱:۴۴
این دستگاه رباتیک کروی در آزمایش انجام شده در فضا هم مهارت‌های "هوش مصنوعی" خود را نشان داد و هم توانایی شناور شدن و معلق ماندن در "ایستگاه فضایی بین‌المللی"(ISS).
انسانها یک گام به داشتن ربات‌های دستیار در فضا نزدیک‌تر شدند.

 به نقل از انگجت،"سایمون"(CIMON ) رباتی است که توسط شرکت‌های "آی.بی.ام"(IBM) و "ایرباس"(Airbus) ساخته شده است. این ربات سال گذشته به فضا رفت و پس از آزمایش موفقیت‌آمیز در ایستگاه فضایی بین‌المللی در تاریخ ۲۷ اوت(۵ شهریور) سال جاری به زمین بازگشت.

این دستگاه رباتیک کروی در آزمایش انجام شده در فضا هم مهارت‌های "هوش مصنوعی" خود را نشان داد و هم توانایی شناور شدن و معلق ماندن در "ایستگاه فضایی بین‌المللی"(ISS).

از مهارت‌های هوش مصنوعی سایمون می‌توان به تشخیص و شناخت فضانودان و ارائه دستورالعمل‌های مختلف اشاره کرد. این ربات به شکل یک توپ بوده و وزن آن به پنج کیلو گرم می‌رسد. سایمون قابلیت فهم و تشخیص موسیقی داشته و دامنه لغاتش شامل بیش از هزار جمله است.

البته تصور نکنید این پایان ماجراست و کار این ربات به اتمام رسیده است. بلکه این آغاز یک راه موفقیت‌آمیز در اکتشافات فضایی است.

ربات سایمون جدیدی که در حال ساخته شدن است، دارای ویژگی‌هایی از جمله داشتن رایانه قوی‌تر، میکروفن بهتر، کنترل پرواز بهتر و سیستم مکالمه‌ای مطلوب‌تر است که می‌تواند صحبت‌ها را تشخیص دهد.

انتظار می‌رود که نسخه جدید ربات سایمون در دسامبر سال جاری به ایستگاه فضایی بین‌المللی برسد تا آزمایشات بیشتری روی آن انجام شود.

ایستگاه فضایی بین‌المللی در حال تبدیل شدن به یک قطب رباتیک برای کشورهای مختلف است.

اخیرا آمریکا ربات مکعبی "استروبی"(Astrobee) را برای آزمایش به فضا فرستاد و روسیه هم طی روزهای گذشته ربات "فدور"(Fyodor) را به مدار زمین فرستاد.  

امروزه آژانس‌های بزرگ فضایی وجود ربات‌های فضانورد را ضروری می‌مانند زیرا این ربات‌ها به عنوان یک دستیار عمل می‌کنند و در آینده که مدت زمان ماندن در فضا طولانی‌تر می‌شود، وجود آن‌ها حائز اهمیت خواهند بود.



منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین