|
|
امروز: دوشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۷:۴۱
کد خبر: ۲۷۶۶۸۹
تاریخ انتشار: ۰۷ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۸:۱۱
فلاحت‌پیشه عضو کمیسیون امنیت ملی درباره پیگیری مذاکره بین ایران و آمریکا از سوی فرانسه گفت: رئیس‌جمهور فرانسه اگر تکالیف و تعهدات نمایندگان اروپا را نمایندگی کند خود به خود برجام را زنده کرده است.
 یک عضو کمیسیون امنیت ملی درباره پیگیری مذاکره بین ایران و آمریکا از سوی فرانسه گفت: رئیس‌جمهور فرانسه اگر تکالیف و تعهدات نمایندگان اروپا را نمایندگی کند خود به خود برجام را زنده کرده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی «تدبیر و امید»؛ حشمت‌الله فلاحت‌پیشه در گفت‌وگو با ایلنا، درباره سخنان رئیس‌جمهور فرانسه مبنی بر اینکه سعی دارد ایران و آمریکا را بر سر میز مذاکره بنشاند، گفت: ترامپ از سوی کشورهای گروه ۷ تحت فشار است تا در دیپلماسی برجام تغییر ایجاد کند، منتها این کار صورت نخواهد گرفت زیرا راهبرد وی یکجانبه‌گرایانه است.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ترامپ به دلیل همین دیدگاه یکجانبه‌گرایانه نمی‌پذیرد بازیگری مانند ماکرون به صحنه ورود کند و یک تعریف چندجانبه‌گرایانه از مناسبات ایران با طرفین مقابل برجام ارائه دهد.

وی ادامه داد: واقعیتی که وجود دارد این است که رئیس‌جمهور ایالات متحده به دلیل آن‌که محوریت آمریکا را در این نشست‌ها ندیده است، واکنشی نشان نمی‌دهد، کما این‌که شاید پیشنهادهای بالاتری را به ایران بدهند.

نماینده مردم اسلام آباد غرب در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: انتظار ایران در شرایط کنونی از اروپا نباید این باشد که نقش میانجی را میان او و آمریکا را بازی کند، بلکه باید این این انتظار را داشته باشد که اروپا به تکالیف برجامی خود عمل کند زیرا هرچقدر این مهم اجرایی شود، توان چانه‌زنی ما در مقابل آمریکا بالا می‌رود.

وی با اشاره به اینکه ماکرون خیلی خوب بازی نمی‌کند، گفت: رئیس‌جمهور فرانسه اگر تکالیف و تعهدات نمایندگان اروپا را نمایندگی کند خود به خود برجام را زنده کرده است اما سعی می‌کند نقش میانجی را بازی را بازی کند، همین تلاش‌ها آمریکا را سرد کرده است زیرا نمی‌خواهد موضوع ایران را چندجانبه‌گرایانه ببیند.

این نماینده مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: ایران هیچ‌گاه توقع میانجیگری از فرانسوی‌ها نداشته است اما خب در جایی مانند G۷ فقط این کشور می‌توانست پیام ایران را برساند. هنگامی که فرانسه پیام داد، نظر ایران هم منتقل شد و ما باید به خاطر داشته باشیم که این به معنی میانجیگری نیست.

وی در پاسخ به سوالی دیگر مبنی بر اینکه سفر ظریف را به فرانسه جهت شرکت در نشست گروه هفت چگونه ارزیابی می‌کنید، اظهار داشت: در داخل کشور یک سری از این سفر آقای ظریف حمایت کردند و عده‌ای نیز آن را نقد کردند. بنده به شخصه معتقدم سفر آقای ظریف یک موفقیت برای جمهوری اسلامی ایران است که برای اولین بار در تاریخ بعد از انقلاب نماینده دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران تا کنار میز هفت قدرت دنیا حضور یابد و حضور وی محترمانه و با دعوت و با اطلاع آمریکایی‌ها بوده است.

فلاحت‌پیشه با تاکید بر اینکه سفر آقای ظریف در دستور کار گروه هفت نیز تاثیرگذار بوده است، گفت: آمریکایی‌ها سعی‌شان بر این بود که دیپلماسی عمومی ایران را خفه کنند و تحریم آقای ظریف و تلاش برای ایجاد محدودیت‌های دیپلماتیک و اجحاف علیه ایران نتیجه عکس داد. در میز مذاکره گروه هفت دیگر اعضا از ترامپ موضع دیگری را خواستند و خواستند قفل دیپلماسی شکسته شود.

وی ادامه داد: باید ببینیم پیشنهاد فرانسه تا چه اندازه قابل تامل است، ما گفتیم این پیشنهاد در موضوع اجرای برجام قابل مذاکره است اما اصل برجام قابل مذاکره نیست.

نماینده مردم اسلام آباد غرب تاکید کرد: اصل این است که دنیا معتقد است باید با ایران دیپلماسی را پیش ببرد و باید با ایران در معاهدات بین‌المللی پیش رفت و همین نشان‌دهنده یک اصل تازه است و آن اصل تازه این است که ایرانی‌ها هرچند نتوانستند کشمکش‌ها را حل کنند اما ماهیت کشمکش را تغییر دادند و تغییر ماهیت کشمکش این است که هیچ‌گاه پرونده ایران گرفتار پرونده‌هایی که در گذشته در قلاب آمریکایی‌ها گیر افتاد، گیر نمی‌افتد. ما شاهد بودیم که پرونده‌های عراق، لیبی و برخی کشورهای آفریقایی و حوزه بالکان در قلاب آمریکایی‌ها و برخی کشورهای غربی گیر افتاد. در حال حاضر ایران ماهیت کشمکش را تغییر داده است و با مقاومتی که در داخل شکل گرفت که نقش اصلی آن را مردم بر عهده داشتند و به همراه رفتار بسیار خوب آقای ظریف که توانست به خوبی در معاهدات دیپلماسی عمومی و رسمی عمل کند و مانع از این شد که ایران در حاشیه قرار گیرد، کشمکش‌ها تغییر کرد.

وی ادامه داد: آمریکایی‌ها با همه قدرت و توان و نفوذی که داشتند در حاشیه تحولات قرار گرفتند. محل برگزاری اجلاس G ۷ همواره محل مانور آمریکایی‌ها بود ولی ما می‌بینیم در G۷ این آمریکایی‌ها هستند که در حاشیه قرار گرفتند و ما این را موفقیت دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران می‌دانیم.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: البته باید توجه داشت که این شرایط نمی‌تواند تغییری در روند کار ایجاد کند و گام سوم توسط ایرانی‌ها باید به گونه‌ای برداشته شود که فضای فعال را برای ایران شکل دهند، در حال حاضر فضا، فضای انفعالی است، در حوزه اقتصادی هنوز گشایش‌هایی صورت نگرفته است، در قالب ان پی تی هنوز منعی وجود ندارد که ایران گام سوم‌اش را به گونه‌ای بردارد که به قبل از موافقت‌نامه سوم آذر ۹۳ برگردد یعنی موافقت‌نامه‌هایی که بنیان برجام شد. ما اگر به آن زمان برگردیم یعنی اینکه به سوخت ۲۰ درصد رسیدیم یعنی اینکه در همه زمینه‌ها به هر توانی که بتوانیم، رسیده‌ایم و هر توان یک امکان چانه‌زنی تازه‌ای را به ما می‌دهد.

وی خاطرنشان کرد: گام سوم باید با گام اول و دوم متفاوت باشد، در غیر اینصورت زمان به ضرر ما خواهد بود.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین