|
|
امروز: دوشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۳ - ۲۰:۴۸
کد خبر: ۲۷۶۵۱۲
تاریخ انتشار: ۰۶ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۲:۲۲
هنگامی که پژوهشگران، توده تشکیل شده از ذرات ویروس را با میکروسکوپ متصل به تلفن همراه بررسی کردند، دریافتند که این توده، تشعشع بیشتری دارد. اپلیکیشن تلفن همراه توانست تعداد پیکسل‌های موجود در این توده را مورد بررسی قرار دهد و آنها را به ذرات نوروویروس تبدیل کند.
پژوهشگران آمریکایی نوعی اپلیکیشن تلفن همراه ارائه داده‌اند که می‌تواند یک ویروس‌ عامل بیماری‌های خطرناک گوارشی را شناسایی کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از نیوساینتیست، شاید یک اپلیکیشن تلفن همراه بتواند نشانه‌های "نوروویروس"(Norovirus) را که متداول‌ترین‌ عامل "بیماری التهاب معده‌ای روده‌ای" یا "گاستروانتریت"(Gastroenteritis) است، شناسایی کند.

پژوهشگران "دانشگاه آریزونا"(UA)، با اتصال یک میکروسکوپ به تلفن همراه و یک منبع جداگانه نور، سیستمی را ساختند که می‌تواند سطوح پایینی از نوروویروس را در آب شناسایی کند.

"ژئونگ یئول یون"(Jeong-Yeol Yoon)، سرپرست این پژوهش گفت: حساسیت این روش آنقدر بالاست که می‌تواند نوروویروس‌هایی به کوچکی ۱۰ تا ۱۸ گرم را شناسایی کند و عملکردی شش برابر بهتر از ردیاب‌های قابل حمل داشته باشد.

نوروویروس که با نام "ویروس استفراغ زمستان" هم شناخته می‌شود، عامل بیماری‌های گوارشی مسری است و باعث التهاب معده و دیواره روده بزرگ می‌شود. همچنین نوروویروس، عامل شیوع اسهال و استفراغ در مکان‌های پر ازدحامی مانند کشتی‌های مسافرتی است. تنها ۱۰ ذره نوروویروس می‌تواند برای بیمار کردن انسان کافی باشد.

پژوهشگران برای آزمایش نوروویروس، نمونه‌هایی از آب را به یک ورقه کاغذی حاوی دانه‌های پلی‌استایرن فلورسنت اضافه کردند. این دانه‌ها، پادتن‌هایی را برای مقابله با نوروویروس، روی سطح خود داشتند. هنگامی که ذرات ویروس به ورقه اضافه شدند، به چندین دانه پلی‌استایرن چسبیدند و کنار هم جمع شدند. نحوه عملکرد این روش، به آزمایش بارداری شباهت دارد که هورمون "اچ‌سی‌جی"(hCG) را در ادرار مشخص می‌کند.

هنگامی که پژوهشگران، توده تشکیل شده از ذرات ویروس را با میکروسکوپ متصل به تلفن همراه بررسی کردند، دریافتند که این توده، تشعشع بیشتری دارد. اپلیکیشن تلفن همراه توانست تعداد پیکسل‌های موجود در این توده را مورد بررسی قرار دهد و آنها را به ذرات نوروویروس تبدیل کند.

شناسایی ذرات کوچک نوروویروس در غذا یا آب، معمولا به تکثیر DNA ویروس نیاز دارد که چندین ساعت زمان می‌برد و فقط می‌توان آن را در آزمایشگاه انجام داد.

پژوهشگران برای بررسی منابع آب زیرزمینی در شهر توسان ایالت آریزونا، از این ابزار قابل حمل استفاده کردند تا به جای آوردن نمونه‌ها به آزمایشگاه، منابع آب را به طور مستقیم آزمایش کنند. آنها قصد دارند در مراحل بعد، نمونه‌های به دست آمده از بیماران را تحلیل کنند تا امکان استفاده از این روش در شناسایی به موقع عفونت‌های ناشی از نوروویروس ارزیابی شود.

این پژوهش، در نشست سالانه "انجمن شیمی آمریکا" (ACS) در سن‌دیه‌گو ارائه خواهد شد.


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین