کد خبر: ۲۷۶۲۵۲
تاریخ انتشار: ۰۴ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۲:۴۲
تلاش کردیم با بارور شدن سرمایه گذاری‌ها سهم سود فعالیت‌های صندوق را افزایش دهیم سال قبل ۶۲۰ میلیارد تومان سود توزیع شد که مقرر کردیم این رقم تا سال ۱۴۰۱ به ۵۰۰۰ میلیارد تومان افزایش یابد. همچنین خواستیم که ارزش افزوده دارایی های صندق ذخیره از اول مهر برای فرهنگیان منظور شود و سهام هایی که قابلیت واگذاری داشته باشند به فرهنگیان واگذار شوند.
سرپرست وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه معرفی وزیر از اختیارات رئیس جمهور است گفت: بنده آمادگی‌ام را اعلام کردم تا در صورتی که رئیس جمهور صلاح بداند به عنوان وزیر آموزش و پرورش در خدمتشان باشم، ولی اگر به هر دلیلی عزیز دیگری را معرفی کنند پیشاپیش اولین نفری خواهم بود که با تمام وجود حمایت خواهم کرد.

به گزارش ایسنا، سیدجواد حسینی در برنامه تلویزیونی «سلام صبح بخیر»، به بیان اقدامات و عملکردش طی بیش از دو ماه حضور در وزارت آموزش و پرورش به مناسبت هفته دولت پرداخت و اظهار کرد:  آموزش و پرورش وسیع ترین وزارتخانه است، بیش از  ۱۳ میلیون دانش‌آموز در ۱۰۷ هزار مدرسه تحصیل می‌کنند. از اولین اقداماتی که انجام شد ساماندهی اوقات فراغت بود. این مهم با ۴۰ برنامه و با رویکرد مهارتی، پرورشی، فرهنگی با هدف تعمیق ارزش‌های دینی برای بیش از چهار میلیون دانش آموز که تحت پوشش قرار گرفتند رقم خورد.

وی افزود: موضوع بعدی که با آن درگیر بودیم ثبت نام دانش آموزان بود. بر انجام ثبت نام روان، آرام و قانونی تاکید داشتیم. بیش از ۸۰ درصد دانش‌آموزان تا کنون ثبت نام شده‌اند و سعی کردیم ثبت‌نام در محدوده‌های قانونی و بر اساس آیین‌نامه ها صورت بگیرد.

سرپرست وزارت آموزش و پرورش با اشاره به برخی چالش‌های پیش روی ثبت نام مدارس چون دریافت وجوهات نقدی از اولیاء گفت: نظارت را تقویت کردیم و بدون تردید میزان تخلفات نسبت به سال‌های گذشته کاهش داشته است.

حسینی ادامه داد: یکی دیگر از برنامه‌هایی ما ساماندهی معلمان برای بازگشایی مدارس بود. پروژه مهر را کلید زدیم و تقریبا ۷۵ درصد ضمن خدمت معلمان برگزار شده و مابقی تا ۱۵ شهریور تکمیل خواهد شد. جابجایی و جایگزینی مدیران مدارس برنامه بعدی بود. باید جانشینان مدیران بازنشسته مشخص می‌شدند. در همین راستا حدود ۱۲ هزار نفر انتخاب شدند تا  مدیریت آموزشگاهی را برعهده بگیرند که در ۱۰ سرفصل آموزش‌هایی را نیز دریافت کرده اند تا توانمندی‌های مدیریتی  پیدا کنند.

وی به چاپ و توزیع کتب درسی اشاره کرد و گفت: ۱۴۲ میلیون جلد کتاب درسی در بیش از هزار عنوان تهیه و توزیع شده و به انبار استان‌ها انتقال یافته است. حتی یک دانش‌آموز اول مهر بدون کتاب نخواهد بود.

سرپرست وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه فضا و تجهیزات نیز بسیار برای ما حائز اهمیت بود گفت: از هفته دولت تا اول مهر بیش از ۲۰۰۰ پروژه در قالب ۱۰ هزار کلاس درس بهره برداری خواهند شد که ۱۴۸ سالن ورزشی و ۱۶ استخر شنا را نیز دربرمی‌گیرد.۱۴۰۰مدرسه بر اثر سیل آسیب دیدند که همه آماده سازی شده و اول مهر تحویل خواهند شد به جز ۱۰۵ مدرسه بیش از ۵ کلاسه که تخریب کامل شده بودند و مدت زمان بیشتری به طول می‌انجامد اما تا پایان سال آماده می‌شوند.

حسینی افزود: در اول مهر پایان مدارس خشت و گلی را جشن خواهیم گرفت؛ البته مدارس خشت و گلی سیستان و بلوچستان تا پایان آبان ماه به اتمام می‌رسد. اول مهر جشن برچیده شدن بخاری نفتی از ۲۴ هزار کلاس درس را نیز خواهیم داشت.  تمام کلاس‌ها به بخاری هوشمند یا بخاری تابشی مجهز می‌شود. برای این کار بیش از ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار تخصیص دادیم. در زلزله کرمانشاه نیز ۳۸۰ کلاس درس آسیب دید  که آماده شدند و یکجا افتتاح می‌شوند.

وی ادامه داد: بزرگترین دغدغه ما این است که اول مهر هیچ کلاسی بدون معلم نباشد. ۶۰ هزار معلم ما بازنشسته خواهند شد در حالی که ۲۰ هزار نیروی تازه نفس از دانشگاه فرهنگیان و شهید رجایی و از طریق ماده  ۲۸ وارد سیستم خواهند شد و ۴۰ هزار نیرو کمبود داریم که با ۱۲ روش تامین خواهد شد.

ورود رتبه‌بندی به احکام فرهنگیان از مهر

سرپرست وزارت آموزش و پرورش ضمن اعلام این خبر که برای اول مهر رتبه بندی معلمان در احکامشان افزوده خواهد شد و اعتبار آن ۲۰۰۰ میلیارد تومان است که اختصاص پیدا کرده و دکتر نوبخت قول داد ۱۰ درصد به آن اضافه کند، تاکید کرد: رتبه بندی باید دارای استانداردهایی برای سنجش صلاحیت‌های معلمی باشد و کامل محقق شود. این طرح را باید به دولت بفرستیم تا در هیئت وزیران مصوب شود یا بر اساس قانون برنامه توسعه در قالب لایحه‌ای به مجلس برود. ما آن کار را هم خواهیم کرد، منتها ۲۰۰۰ میلیارد تومان بودجه رتبه بندی در اول مهر اجرا خواهد شد و بین ۴۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان به طور میانگین به حقوق معلمان مشمول افزوده خواهد شد.

حسینی در پاسخ به اینکه باید تا چند روز آینده  گزینه وزارت آموزش و پرورش به مجلس معرفی شود، آیا شما برنامه‌ای در صورت معرفی آماده کرده‌اید؟ گفت: معرفی وزیر از اختیارات رئیس جمهور است. بنده آمادگی‌ام را اعلام کردم تا در صورتی که رئیس جمهور صلاح بداند در خدمتشان باشم، ولی اگر به هر دلیلی عزیز دیگری را معرفی کنند پیشاپیش اولین نفری خواهم بود که با تمام وجود حمایت خواهم کرد. هرکسی مدیر می‌شود باید برنامه داشته باشد ، بنده هم از روزهای اول مدیریتم  بر اساس سند تحول بنیادین برنامه‌ای را مدون کردم که اگر صلاح باشد و معرفی شوم آن را ارائه می‌کنم و اگر عزیز دیگری معرفی شود می‌توانیم به وی تقدیم کنم که از آن استفاده کنند.

وی درباره وضعیت مطالبات فرهنگیان و بازنشستگان نیز اظهار کرد: روند پرداخت پاداش پایان خدمت بازنشستگان ۹۷ از روز گذشته آغاز شده و در دو قسط ۵۰ درصدی واریز می‌شود. قسط دوم نیمه دوم شهریور پرداخت خواهد شد. اکنون پنج باشگاه بازنشستگان داریم که تا آخر سال به  ۱۹ عدد می‌رسد و تا پایان سال ۹۹ تمام استانها دارای باشگاه بازنشستگان می‌شوند.

مجموع مطالبات فرهنگیان رقمی نزدیک به ۲۰ هزار میلیارد تومان است

سرپرست وزارت آموزش و پرورش درباره رقم مطالبات فرهنگیان نیز گفت: مطالبات فرهنگیان چند سالی است انباشته شده و مجموع مطالبات رقمی نزدیک به ۲۰ هزار میلیارد تومان است. دولت و حاکمیت باید روزی تصمیم بگیرند مطالبات معلمان را به صفر برسانند چون حق آنهاست. دولت در سال ۹۲ آموزش و پرورش را با بودجه ۱۵ هزار میلیارد تومانی تحویل گرفت که ۹ درصد بودجه عمومی بود. اکنون این رقم به بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان و ۱۳ درصد بودجه عمومی کشور رسیده است، اما معتقدیم سهم آموزش و پرورش باید ۲۰ تا ۲۵ درصد بودجه کشور باشد زیرا اکنون با این بودجه می‌توانیم ۶۱ درصد پوشش تحصیلی را با کیفیت ارتقاء دهیم.

پرداخت ۵۰ درصد معوقات حق‌التدریسی، برون‌سپاری و معلمین خارج از کشور در شهریور

حسینی ادامه داد: علاوه بر این باید سهم آموزش و پرورش از تولید ناخالص داخلی افزایش یابد که اکنون ۱.۵ درصد است ولی استاندارد کیفی آن ۶ تا ۷ درصد است. البته دولت در شرایط اقتصادی خاصی قرار دارد؛ ولی در همین تنگنا پاداش پایان خدمت و اعتبار رتبه بندی را تامین کرده است. حداقل حقوق دانشجومعلمان نیز افزایش یافته و معوقات حق التدریس‌های شاغلین، برونسپاری و مدارس خارج از کشور نیز در شهریور حداقل تا ۵۰ درصد پرداخت می‌شود.

وی درباره صندوق ذخیره فرهنگیان و پیگیری پرونده‌های تخلفات بانک سرمایه نیز گفت: آموزش و پروش همچنان در بانک سرمایه سهام دار است و  ۴۰ تا ۴۵ درصد سهام بانک سرمایه مربوط به آموزش و پرورش است. پرونده ها در دست پیگیری است. اما همه واقعیت آن چیزی نبود که به جامعه انتقال یافت. بخش زیادی از موارد رخ داده به دولت قبل مربوط می‌شود؛ وام هایی گرفته شده که نباید گرفته می‌شد، مبالغ بیشتر از اندازه بوده و بازگرداده نشده است. تخلفات در دادگاه پیگیری می‌شود و ما هم تا بازگشت ریال آخر پیگیر هستیم، زیرا سهم معلمان است.

حسینی ادامه داد: تلاش کردیم با بارور شدن سرمایه گذاری‌ها سهم سود فعالیت‌های صندوق را افزایش دهیم سال قبل ۶۲۰ میلیارد تومان سود توزیع شد که مقرر کردیم این رقم  تا سال ۱۴۰۱ به ۵۰۰۰ میلیارد تومان افزایش یابد. همچنین خواستیم که ارزش افزوده دارایی های صندق  ذخیره از اول مهر برای فرهنگیان منظور شود و سهام هایی که قابلیت واگذاری داشته باشند به فرهنگیان واگذار شوند.

اردوگاه باهنر در تملک ما هست، خواهد بود و خواهد ماند

سرپرست وزارت آموزش و پرورش درباره وضعیت اردوگاه باهنر نیز گفت: اردوگاه باهنر در تملک ما هست، خواهد بود و خواهد ماند و به هیچ عنوان از دست آموزش و پرورش خارج نخواهد شد. زمانی برای تسویه مطالبات ترهین شد که اکنون اقساط آن در حال پرداخت است.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین