کد خبر: ۲۷۵۸۲۵
تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۴:۱۹
حتی ممکن است یک مقصد دو تا سه خط هوایی داشته باشد. بنابراین مسیری انتخاب می‌شود که باد موافق باشد و اغتشاشات جوی کمتری پیش‌بینی شده باشد تا پرواز مطلوب باشد.
 دلایل خاموش کردن تلفن همراه در پروازها انکس‌های 19 گانه ایکائو، جزئیات پیمان شیکاکو و شرایط ایمنی پرواز از مواردی بود که در دوره آموزشی مبانی هوانوردی برای اصحاب رسانه مطرح شد.

 دوره آموزشی مبانی هوانوردی برای اصحاب رسانه صبح امروز به مدت 5 ساعت با همت روابط عمومی شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هواپیمای ایران انجام شد.

در این مراسم ابتدا عباس مسیبی سرپرست روابط عمومی شرکت‌ فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران به عنوان متصدی برگزاری اولین دوره آموزش مبانی هوانوردی برای اصحاب رسانه اظهار داشت: صنعت هوانوردی گستردگی بسیاری دارد و پیچیدگی‌های آن نه صرفا از لحاظ فنی بلکه از نظر تجاری مدیریتی و غیره نیز مطرح است.

مسیبی گفت: لازم است اخبار و تازه‌های صنعت هوانوردی به درستی به عموم مردم منتقل شود. بنابراین این نیاز حس می‌شد که خبرنگاران و اصحاب رسانه بهتر است آشنایی بیشتری با اصول و پایه‌ای صنعت هوانوردی پیدا کنند.

وی بیان کرد: در پایان این دوره گواهی برای خبرنگاران حاضر در این دوره آموزشی صادر خواهد شد.

بنابراین گزارش در این دوره آموزشی به مبانی نظیر انکس 19گانه ایکائو، پیمان شیکاکو، اختصارات هوانوردی، شماره ثبت هواپیماها، روند آغاز تا پایان یک پرواز، فعالیت‌های سازمان جهانی هوانوردی وتعداد اعضای آن، شرایط مسافر در پرواز و همچنین بار مسافر،نحوه رعایت ایمنی و استانداردها از سوی متولیان صنعت و غیره مطرح شد.

در این دوره آموزشی استاد مراقبت پرواز در مورد کتاب هوانوردی و اطلاعیه‌های هوانوردی توضیحاتی را برای اصحاب رسانه مطرح کرد.

به گفته محمدصادق دیجوری معلم پیشکسوت مراقبت پرواز برای شروع یک پرواز باید فلایت پلن داشته باشیم و پروازهای مسافری طبق این فلایت پلن اصولا IFR انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه رجیستر هواپیماهای ایرانی با EP آغاز می‌شود اظهار داشت:‌در یک پرواز ارتفاع پرواز بسته به نوع پرواز، فاصله مبدا تا مقصد و فصول سال متفاوت انتخاب می‌شود حتی هواپیماهایی که از غرب به شرق می‌روند در ارتفاعی متفاوت با هواپیمایی که از شرق به غرب می‌روند قرار می‌گیرد.

این معلم پیشکسوت مراقبت پرواز گفت: این مهم است که برای خلبان توجه شود چه سرعت و سطح پروازی اکونومی است وکمترین مصرف سوخت را دارد.

وی توضیح داد: حتی ممکن است یک مقصد دو تا سه خط هوایی داشته باشد. بنابراین مسیری انتخاب می‌شود که باد موافق باشد و اغتشاشات جوی کمتری پیش‌بینی شده باشد تا پرواز مطلوب باشد.

دیجوری همچنین از اختصاصی بودن کد هر فرودگاه گفت و افزود:‌ به عنوان مثال فرودگاه مهرآباد تهران طبق مقررات ایکائو کد OIII دارد و طبق قوانین ایکائو همه فرودگاه‌های دنیا یک کد 4 حرفی دارند که مختص خودشان است.

وی بیان کرد: ایکائو تقسیمات منطقه‌ای دارد که دنیا را به 9 منطقه تقسیم کرده است و در 7 دفتر به این 9 منطقه خدمات می‌دهد. ایران در منطقه خاورمیانه جزو 15 کشوری است که از طریق دفتر قاهره از ایکائو خدمات می‌گیرد.

وی افزود: در ایکائو 12 هزار استاندارد در قالب 19 انکس داریم که رعایت آن در هوانوردی الزامی است.

این پیشکسوت مراقبت پرواز گفت: در اروپا امروز روزانه 37 هزار لگ پرواز انجام می‌شود و این رقم بزرگی است و در مهرآباد  روزانه 300 تا 400 پرواز انجام می‌شود.

وی افزود: ایکائو تاکنون بیش از 12 هزار استاندارد تعریف کرده است و شورای ایکائو 36 کشور منتخب هستند.

وی ادامه داد: از سوی دیگر شرکت‌های هواپیمایی مسافری عضو یاتا هستند و برای عضویت در یاتا باید ممیزی‌های ایمنی را بگذرانند.

* ارائه ورک پیپر توسط ایران در ایکائو بابت تحریم‌های صنعت هوانوردی/رژیم صهیونیستی اجازه عبور از آسمان ایران ندارد

وی بیان کرد:‌مجمع چهلم ایکائو حدود 10 روز آینده برگزار می‌شود و ما ورک پیپری ارائه می‌دهیم که عمدتا در حوزه تحریم است که بتوانیم حداقل از تجهیزات روز هوانوردی استفاده کنیم تا خدمات بین‌المللی هوایی به کشورها بدهیم. زیرا از 193 عضو ایکائو 192 کشور می‌توانند از آسمان ایران عبور کنند و فقط رژیم صهیونیستی اجازه عبور ندارد.

وی با اشاره به انکس‌های 19 گانه ایکائو گفت: به عنوان مثال انکس 13 در حوزه جستجو و نجات است و هواپیمای مالزی که تا کنون پیدا نشده است نمادی ناموفق از جستجو نجات محسوب می‌شود.

دیجوری افزود: همچنین انکس 17 در باره مسائل امنیتی و سکوریتی است که از بدترین مدل‌های سکوریتی موضوع 11 سپتامبر بود که همین امر موجب کاهش مسافران پرواز برای مدتی شد.

وی در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران مبنی بر دلیل الزام خاموش بودن موبایل در پروازها گفت:‌هواپیماها با سیگنال دیجیتال کار می‌کند و اگر تلفن همراه روشن باشد ممکن است این سیگنال تلفن همراه با سیستم‌های ناوبری هم فرکانس شود و آنها را دچار اختلال کند و خلبان به اشتباه بیفتد.

وی تاکید کرد: این اختلال تجربه شده است البته محل استقرار مسافر و میزان نزدیکی وی به منابع سیگنال در زمانی که تلفن همراه روشن است نیز مؤثر است.

وی همچنین در پاسخ به سؤال یکی دیگر از خبرنگاران مبنی بر اینکه آیا مقام بیرونی یا هر مقامی می‌تواند در شرایط نبود ایمنی یا شرایط نامناسب جوی که ایمنی پروازها را به خطر بیندازد به خلبان الزام پرواز داشته باشد، گفت: ما باید در صنعت هوانوردی هیچ تعارف و خجالتی نداشته باشیم و بدانیم حرف اول و آخر را در هر پرواز خلبان می‌زند.
منبع: فارس
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین