|
|
امروز: شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۶:۴۵
کد خبر: ۲۷۵۶۹
تاریخ انتشار: ۰۶ آبان ۱۳۹۳ - ۱۰:۰۱
در هر حال با توصیه مشاوران رئیس جمهور یمن، پست‌های دولت جدید کشور توزیع شد و به عبارت دیگر دولت جدید 34 وزیر دارد.
 نحوه توزیع کرسی‌های دولت جدید از سوی «خالد بحاح» نخست وزیر یمن با موافقت تمام طرف‌ها و جریان‌های سیاسی روبه رو نشد در این میان باید پرسید کدام طرف‌ها به دولت جدید راه یافته و چه کسانی از آن دور مانده‌اند؟
 به نقل از پایگاه خبری المیادین، در حالی که نحوه توزیع کرسی‌های دولت جدید از سوی خالد محفوظ بحاح نخست وزیر این کشور مورد استقبال تمام گروه‌ها و جریان‌های سیاسی قرار نگرفته است، باید پرسید چه کسانی به آن راه یافته و چه کسانی از آن محروم مانده اند.

در هر حال با  توصیه مشاوران رئیس جمهور یمن، پست‌های دولت جدید کشور توزیع شد و به عبارت دیگر دولت جدید 34 وزیر دارد.
در این میان چهار وزارت  اصلی که در اختیار عبد ربه منصور هادی قرار گرفتند عبارتند از: وزارت خارجه، کشور، اقتصاد و دارایی و وزارت دفاع.

این در حالی است که حزب کنگره مردمی به ریاست علی عبدالله صالح رئیس جمهور برکنار شده یمن 9 وزارت را به دست آورد و حزب «اللقاء المشترک» (دیدار مشترک) و شرکای آن نیز تعداد مشابهی را از آن خود کردند. اما به جنبش انصارالله و جنبش جنوب هر یک 6 وزارتخانه اختصاص یافت.
نکته قابل ملاحظه اینکه شیوه پیشنهادی خالد بحاح با استقبال همه گروه‌های سیاسی روبه رو نشد؛ زیرا حزب «اللقاء المشترک» با توزیع وزارتخانه‌ها به نحوی که اعلام شده است، مخالفت کرده  و آن را غیر عادلانه دانسته و اعلام کرد که بر اساس آن، اصل مساوات در نمایندگی تمام احزاب و گروه‌های سیاسی که توافق صلح و مشارکت ملی را امضا کرده‌اند، رعایت نشده است.

این حزب با اعلام اینکه از تشکیل دولت استقبال می‌کند، اما در آن شرکت نخواهد کرد، از رئیس جمهور و نخست وزیر خواست به منظور اطلاع از دیدگاه‌های احزاب و جریان‌های سیاسی که توافقنامه صلح و مشارکت را امضا کرده‌اند، با آنان دیدار کنند.
اما جنبش انصار الله اعلام کرد که تمام پست‌های وزارتی خود را به جنوبی ها اعطا خواهند کرد.چه بسا این موضع انصارالله از سوی برخی به مثابه نزدیک شدن به جنوبی‌ها و یا تلاش برای جذب آنان به خود باشد.

اما جنبش جنوب به دو جریان تقسیم شده است به این ترتیب که یک جریان نزدیک به رئیس جمهور در دولت جدید شرکت خواهد کرد و جریان دیگر نیز خود را با دولت جدید مرتبط نمی‌بیند و به منظور دستیابی به استقلال در عدن چادرهای تحصن برپا کرده است و به رهبران شمال که در جنوب حضور دارند تا حداکثر سی‌ام ماه جاری میلادی مهلت داده است از عدن خارج شوند.
این جریان همچنین تحقق راه پیشنهادی حزب سلفی «الرشاد» و حزب «عدالت و سازندگی» را بعید دانسته است.

دو حزب مزبور که  پس از انقلاب تاسیس شدند، هر چند در امضای توافقنامه صلح و شراکت ملی شرکت کردند، اما در ساختار وزارتی جدید جا داده نشده‌اند.



منبع: تسنیم
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین