|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۳
کد خبر: ۲۷۴۹۷۷
تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۰
منابع مطلع در گفت‌وگو با یک روزنامه آمریکایی گفته‌اند دولت ترامپ با ارسال پیام‌های متناقض درباره شرایط مذاکره با ایران طرف‌هایی که میانجی رد و بدل کردن پیام بین تهران و واشنگتن هستند را به ستوه آورده است.
 منابع مطلع در گفت‌وگو با یک روزنامه آمریکایی گفته‌اند دولت ترامپ با ارسال پیام‌های متناقض درباره شرایط مذاکره با ایران طرف‌هایی که میانجی رد و بدل کردن پیام بین تهران و واشنگتن هستند را به ستوه آورده است.

به گزارش فارس، چندین مقام آمریکایی و اروپایی در گفت‌وگو با روزنامه «دیلی‌بیست» گفته‌اند دولت «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا در حال ارسال پیام‌های متناقض و ناسازگار درباره شرایط برگزاری مذاکرات جدید با ایران است.

یک مقام سابق دولت آمریکا که از جدال‌های داخلی در دولت ترامپ در خصوص این موضوع آگاه است به دیلی‌بیست گفت: «همه چیز کاملاً آماتور پیش می‌رود.»

روزنامه دیلی‌بیست نوشته دولت آمریکا در طول ماه‌های گذشته برای نزدیک‌تر شدن به هدفش در خصوص برقراری گفت‌وگوهای دیپلماتیک با تهران تلاش کرده از طریق متحدانش پیام‌هایی برای ایران ارسال کند.

با وجود این، دو مقام فعلی دولت آمریکا و یک منبع آگاه دیگر می‌گویند تضارب آرا در داخل دولت ترامپ باعث ایجاد اختلال در روند این تلاش‌های دیپلماتیک شده است. این اختلافات باعث افزایش فشارها روی طرف‌هایی شده که به عنوان میانجی بین واشنگتن و تهران عمل می‌کنند. آنها می‌گویند از اینکه دائماً از تیم ترامپ پیام‌های متناقض دریافت می‌کنند به ستوه آمده‌اند.

وزارت خارجه آمریکا به درخواست روزنامه آمریکایی برای اظهارنظر درباره این گزارش پاسخ نداده است. علی‌رغم این، یک منبع بلندپایه آمریکا به دیلی‌بیست گفت: «دولت، کاملاً در این مسئله، یکپارچه است. رئیس‌جمهور به صراحت آمادگی خودش را برای دیدار با مقام‌های ایران جهت رسیدن به توافق با این کشور و رساندن ایران به آینده‌ای که شایسته آن است اعلام کرده است.»

در ماه‌های گذشته گزارش‌های متعددی درباره اختلاف‌های درونی در دولت ترامپ بر سر ایران منتشر شده است. منابع مختلف به عنوان مثال به اختلافات میان شخص ترامپ و «جان بولتون»، مشاور امنیت ملی کاخ سفید اشاره کرده‌اند. دیلی‌بیست ماه گذشته گزارش داده بود ترامپ در محافل خصوصی از اعضای کابینه خود خواسته فضای احتمال جنگ با ایران را تعدیل کرده و لحن تند خود در خصوص ایران را نرم‌تر کنند.

منابع آگاه گفته‌اند از جمله تناقضات در پیام‌های دولت آمریکا در خصوص مذاکره با ایران می‌توان به پیش‌شرط‌های آغاز مذاکره با ایران اشاره کرد. در حالی که «مایک پامپئو»، وزیر خارجه آمریکا برای مذاکره با ایران 12 شرط تعیین کرده، ترامپ بارها در سخنرانی‌هایش گفته آماده است بدون هیچ پیش‌شرطی با ایران سر میز مذاکره بنشیند.

مقام‌های آمریکایی، مقام‌های اروپایی و منابع مطلع به موضوع می‌گویند مقام‌های بلندپایه شورای امنیت ملی آمریکا درباره موضوعاتی که باید روی میز مذاکره با تهران باشد اختلاف دارند. به عنوان مثال هنوز مشخص نیست که آیا دولت آمریکا باید برخی از تحریم‌ها علیه ایران را رفع کند، آنها را پابرجا نگاه دارد و یا اینکه آنها را معلق کند.

دو مقام اروپایی گفته‌اند بخشی از تنش‌ها از تمایل ترامپ به عقد توافقی جدید با ایران ناشی می‌شوند. برخی از مشاوران ترامپ تمایلی به این کار ندارند. از طرف دیگر، ترامپ با تعلیق تحریم‌ها برای مدت زمان طولانی‌تر، همزمان با پیشرفت گفت‌وگوها با ایران موافق است. در سوی دیگر، مقام‌های شورای امنیت ملی و وزارت خارجه آمریکا همواره از ترامپ خواسته‌اند چارچوب‌های زمانی سخت‌گیرانه‌تری برای رفع احتمالی تحریم‌ها علیه ایران در نظر بگیرد.

پیام‌های متناقض دولت ترامپ به ویژه برای یکی از کشورهای میانجی، یعنی فرانسه دردسرساز شده است. رویکردی که ترامپ به فرانسوی‌ها ارائه کرده با  آنچه شورای امنیت ملی و وزارت خارجه او ارائه کرده‌اند متفاوت بوده است.

یک مقام سابق وزارت خارجه آمریکا می‌گوید: «فرانسوی‌ها از اینکه معلوم نیست دستورالعمل‌هایی که دریافت می‌کنند روشن و قابل اجرا است یا نه، عصبانی هستند. هیچ فرایند سیاست‌گذاری درباره ایران وجود ندارد و فرانسوی‌ها پیام‌های متناقضی دریافت می‌کنند. جای شگفتی نیست که دولت به [امانوئل] ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه می‌گوید این کار را انجام بده و بعد  ناگهان از مسئولیت آن کار شانه خالی می‌کند.»
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین