کد خبر: ۲۷۴۹۷۲
تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۶:۰۰
سفیر آمریکا در روسیه اعلام کرد که آمریکا قصد استقرار موشک های هسته ای کوتاه و میانبرد در اروپا را ندارد.
 سفیر آمریکا در روسیه اعلام کرد که آمریکا قصد استقرار موشک های هسته ای کوتاه و میانبرد در اروپا را ندارد.

جان هانتسمن سفیر آمریکا در روسیه که استعفانامه خود در این مقام را به ترامپ تسلیم کرده و قرار است تا دو ماه دیگر در روسیه باشد، در گفت وگو با رادیو اکو مسکو رسانه ای غربگرا در روسیه این مطلب را بیان کرد و گفت: در این خصوص خیالپردازیهای زیادی شده است اما من هیچ گفت وگو و طرح مشخصی نشنیده ام.

وی ادامه داد: این موضوع در دیدار با رئیس جمهوری روسیه نیز مطرح نشده است.  

هانتسمن با بیان اینکه همواره تهدید وجود دارد و همیشه (ازنظر روسیه) ایالات متحده مقصر است، اضافه کرد: اما مطابق پاسخی که وزیر دفاع جدید ما یک هفته پیش داده است، حتی اگر این نوع از موشک ها نیاز باشد در وهله اول در جزایر در منطقه آسیا و اقیانوس آرام و نه اروپا مستقر خواهد شد.

پیمان منع موشک های هسته ای کوتاه و میان برد سال ۱۹۸۷ میان واشنگتن و مسکو امضا شد.

'میخاییل گورباچف' آخرین رهبر شوروی و 'رونالد ریگان' رئیس جمهوری وقت آمریکا این پیمان را در طول جنگ سرد که جهان به دو اردوگاه شرق و غرب تقسیم شده بود، امضا کردند و طرفین متعهد شدند در جهت حذف موشک های هسته با برد کوتاه (از ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ کیلومتر) و همچنین موشک های هسته ای میان برد (۱۰۰۰ تا ۵۵۰۰ کیلومتر) اقدام کنند و در آینده نیز اقدام به تولید، آزمایش و گسترش این موشک ها نکنند.

ایالات متحده و ناتو مسکو را متهم می کنند که با اقدام به تولید، آزمایش و گسترش این موشک ها عملا پیمان مورد بحث را زیر پا گذاشته، اتهامی که همواره از سوی روسیه رد شده است با این وجود آنگلا مرکل صدراعظم آلمان به تازگی روسیه را مسبب پایان یافتن این پیمان خوانده و اعلام کرده آلمان در این موضوع کنار متحد خود (ناتو) می ماند.

لزوم گفت وگوی روسیه و امریکا درباره پیمان استارت۲

هانتسمن در بخش دیگری از مصاحبه رادیویی گفت که روسیه و آمریکا به عنوان قدرت های هسته ای بزرگ باید به گفت وگو با یکدیگر از جمله درخصوص پیمان منع کاهش تسلیحات تهاجمی راهبردی (استارت-۲) که تمدید یا پیمان دیگری جایگزین آن می شود، ادامه دهند.

پیمان استارت۲ یا پیمان کاهش تسلیحات تهاجمی راهبردی پیمان دو جانبه میان آمریکا و روسیه است.
دمیتری مدودف و باراک اوباما رئیسان ‌جمهوری وقت روسیه و آمریکا روز هشتم آوریل سال ۲۰۱۰ در پراگ پایتخت جمهوری چک با هم دیدار و پیمان استارت-۲ برای کاهش زرادخانه‌های هسته‌ای دو کشور را امضا کردند.

آمریکا و روسیه تحت این قرارداد جدید، اجازه دارند حداکثر ۱۵۵۰ کلاهک را مستقر کنند که حدود ۳۰ درصد کمتر از محدودیت اعمال شده در سال ۲۰۰۲ است و اعتبار این پیمان در سال ۲۰۲۱ به پایان می رسد.   

سفیر امریکا در ادامه سخنان خود گفت: فکر نمی کنم که کشورهایی مانند آمریکا و روسیه باید به خود اجازه بدهند که درها را ببندند و مذاکرات را متوقف کنند.
وی خاطرنشان کرد دوکشور باید تا فوریه ساله ۲۰۲۱ تصمیم بگیرند که آیا پیمان استارت۲ را باید تمدید کنند یا خیر.

سفیر آمریکا گفت: ما موظف هستیم به گفت وگو درباره کنترل تسلیحات ادامه دهیم و موظف هستیم برای تامین امنیت و شکوفایی جهان همکاری و مذاکره کنیم.

 دیپلمات آمریکایی خاطرنشان کرد که با پایان اعتبار پیمان منع موشک های هسته ای کوتاه و میانبرد، کنترل بر تسلیحات به پایان نمی رسد.

وی افزود: اعتبار پیمانی پایان یافت که متاسفانه مفاد آن اجرا نشد و ما بارها با آمریکا برای اصلاح و تغییر این وضعیت تلاش و همکاری کردیم.

تکذیب اخبار رسانه ها درباره نامزد مقام سفیر آمریکا

هانتسمن اخبار برخی رسانه ها مبنی بر اینکه استیون بیگان فرستاده ویژه آمریکا در امور کره شمالی بزودی سفیر جدید آمریکا در روسیه خواهد بود را تکذیب کرد.

وی با بیان اینکه من به شایعات نمی پردازم، اظهار داشت: اطلاعات نادرستی درباره گفت وگوی تلفنی بین روسای جمهوری روسیه و آمریکا منتشر شد.

هانتسمن ادامه داد: حدود دو ماه پیش با ترامپ رئیس جمهوری آمریکا گفت و گویی داشتم که در جریان آن از برنامه های خود به وی گفتم و همه اینها در گفت وگوی تلفنی روسای جمهوری روسیه و آمریکا مطرح و مورد بررسی قرار گرفت.

وی گفت که اطمینان دارد ترامپ شخص مناسبی را به عنوان سفیر آمریکا در مسکو خواهد یافت.اما فکر نمی کنم در این گفت وگوی تلفنی از شخصی نام برده شد.

رد مداخله در اعتراضات مسکو

سفیر آمریکا در مسکو مدعی شد که سفارت آمریکا در امور داخلی روسیه دخالت نکرده است.

وی درخصوص انتشار نقشه ای از خیابانهایی که اعتراضات مسکو در آن برگزار می شد در حساب کاربری سفارت آمریکا در شبکه توییتر گفت که این اقدام برای تامین امنیت شهروندان امریکایی انجام گرفت.

در یک ماه گذشته چهار بار اعتراضات مبنی بر حذف نامزدهای مخالفان دولت در انتخابات مجلس محلی مسکو برگزار و صدها نفر دستگیر شدند.

ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه به تازگی آمریکا را به مداخله در این اعتراضات متهم کرد.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین