|
|
امروز: شنبه ۲۲ دی ۱۴۰۳ - ۰۵:۰۴
کد خبر: ۲۷۳۵۹۵
تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۲:۴۹
روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز در گزارشی نوشت: چین و سایر کشورها در مخالفت با تحریم‌های واشنگتن علیه تهران بیش از گذشته از نفتکش‌هایی که متعلق به ایران است، نفت دریافت می‌کنند.
 روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز در گزارشی نوشت: چین و سایر کشورها در مخالفت با تحریم‌های واشنگتن علیه تهران بیش از گذشته از نفتکش‌هایی که متعلق به ایران است، نفت دریافت می‌کنند.

به گزارش ایسنا، نیویورک تایمز نوشت: کشورهای مختلفی در جهان بر خلاف تحریم‌های آمریکا که با هدف قطع منابع درآمدی ایران وضع شده است در حال واردات نفت از نفتکش‌های ایرانی بیشتری در مقایسه با گذشته هستند.

این روزنامه گزارش خود را پس از بررسی 70 نفتکش متعلق به ایران از تاریخ دوم مه، زمانی که تحریم‌های آمریکا علیه ایران به‌طور کامل اجرایی شد، نوشته و در آن به ارائه جزئیاتی درباره نام و تعداد این نفتکش‌ها پرداخته است که در این بازه زمانی به چین یا شرق مدیترانه نفت صادر کرده‌اند.

نیویورک تایمز در ادامه نوشت: این حجم از خرید نفت ایران نشان دهنده دشواری کار دولت ترامپ (رئیس جمهور آمریکا) برای استفاده از تحریم به منظور به صفر رساندن صادرات نفت ایران پس از جدا شدن از متحدان و شرکا در سیاستش درقبال ایران است. دولت اوباما (رئیس جمهور پیشین آمریکا) با چین، روسیه و متحدان اروپایی برای حصول توافق هسته‌ای 2015 همکاری کرد تا برنامه هسته‌ای ایران را محدود کند اما تصمیم رئیس جمهور ترامپ برای خروج از این توافق و بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران با مخالفت این کشورها مواجه شد.

ریچارد نفیو، یک مقام سابق کاخ سفید و وزارت امورخارجه آمریکا که در دوران ریاست جمهوری اوباما معمار تحریم‌های ایران شناخته می‌شد، اظهار داشت: شما نمی‌توانید چنین تهدیداتی را مطرح کنید وقتی قادر به عملیاتی کردن آن نیستید.

وی ادامه داد: این کار، تصمیمی را که سبب شد آنها ضعیف به نظر بیایند، بدتر می‌کند. این نشان می‌دهد که محدودیت‌هایی برای قدرت آمریکا وجود دارد. چین و کشورهای دیگر آماده‌اند که بگویند "نه، ما نمی‌خواهیم از آمریکا پیروی کنیم".

نوآم ریدان کارشناس اقتصادی نیز بر این باور است که تحریم‌ها باعث نشده است، ایران دست از صادرات نفت به‌ویژه به آسیا و مدیترانه بردارد.

به نوشته نیویورک تایمز، خرید نفت و مشتقات آن از ایران غیرقانونی و برخلاف قوانین بین‌المللی نیست، چراکه تحریم‌های دولت آمریکا علیه نفت ایران که از نوامبر گذشته اجرایی شد، یک‌جانبه است. واشنگتن حتی تا ماه مه به هشت کشور اجازه داد تا به واردات نفت خود از ایران ادامه دهند اما این معافیت را نیز متوقف کرد.

با این حال شرکت‌های خارجی که تحریم‌ها را نادیده می‌گیرند و در عین حال با شرکت‌ها و بانک‌های آمریکایی تجارت می‌کنند در معرض خطر اقدامات تنبیهی دولت آمریکا قرار دارند.

نیویورک تایمز در ادامه گزارش خود نوشت: این تحریم‌های واشنگتن که از دوم مه به‌طور کامل به اجرا درآمد به سطح اختلافات میان ایران و آمریکا در خلیج فارس افزود، هرچند که اروپایی‌ها تلاش کرده‌اند از این تنش‌ها بکاهند و ایران را ترغیب به ماندن در توافق هسته‌ای کنند.

دولت ترامپ اما همچنان در تلاش است تا صادرات نفت به چین را که هنوز بزرگ‌ترین خریدار نفت ایران به شمار می‌آید، متوقف کند. واشنگتن به تازگی نیز یک شرکت چینی را به دلیل خرید نفت ایران و نقض تحریم‌ها هدف قرار داده و این شرکت و مدیرعامل آن را تحریم کرد.

چین، سیاست دولت آمریکا برای اعمال فشار حداکثری بر تهران را ریشه تنش‌های کنونی در منطقه می‌داند و تاکید دارد که واشنگتن خود باید اشتباهش را تصحیح کند.

ریچارد نفیو معتقد است، کشورهایی که شاهد ادامه واردات نفت از ایران هستند ممکن است شروع به اعمال فشار بر دولت ترامپ کنند تا معافیت‌هایی را برای آنها در نظر بگیرد یا حتی ممکن است تصمیم به خرید نفت ایران به صورت محرمانه بگیرند.

حسن روحانی رئیس جمهوری ایران پس از دیدار با شینزو آبه نخست وزیر ژاپن در تهران در ماه ژوئن گفت که ژاپن خواهان ادامه خرید نفت از ایران است.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین