|
|
امروز: شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۴
کد خبر: ۲۷۳۴۸۴
تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۷:۱۰
وقتی که برگ نعناع را آرام آرام می جوید، ممکن است متوجه خنک شدن دهانتان بشوید. دلیل این امر این است که نعناع دقیقاً دارای یک داستان موفقیت بیوشیمیایی است، چیزی شبیه داستان فلفل های قرمز تند. شگفتی تکاملی در مولکول های خاصی است که این گیاهان تولید می کنند: کپسایسین در فلفل ها، و منتول در نعناع.
 وقتی که برگ نعناع را آرام آرام می جوید، ممکن است متوجه خنک شدن دهانتان بشوید. دلیل این امر این است که نعناع دقیقاً دارای یک داستان موفقیت بیوشیمیایی است، چیزی شبیه داستان فلفل های قرمز تند. شگفتی تکاملی در مولکول های خاصی است که این گیاهان تولید می کنند: کپسایسین در فلفل ها، و منتول در نعناع.

گیاهان احتمالاً این ترکیبات را به عنوان یک مکانیزم دفاعی تکامل می دهند.
اما در مورد نعناع، چرا دهان را خنک می کند؟ پاسخ این است که منتول موجود در نعناع به بدن ما احساس سرما می بخشد، حتی اگر ما اینطور حس نکنیم. منتول و کپسایسین هر دو روی سیستم گیرنده های حسی تأثیر می گذارند و مواردی مانند لمس، دما و درد را تحت نظر دارند. این شبکه پیچیده ای از نورون ها با نام سیستم حسی و حرکتی متفاوت است با سیستم های مسئول طعم و بو.

نورون هایی در زیر پوست وجود دارند که می توانند احساسات مختلفی مانند گرما و سرما را حس کنند. این نورونها با استفاده از آرایه ای از پروتئین های تخصصی در غشای سلولی تعبیه شده و محیط را رصد می کنند. پروتئین ها تونل های ریزی را به نام کانال های یونی کنترل می کنند که می توانند ماده را از غشای سلولی عبور دهند. کانال های یونی برای اینکه بتوانند پروتئین گیرنده محرک مورد نظر خود را تشخیص دهند، بسته می شوند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین