کد خبر: ۲۷۳۴۱۹
تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۹:۴۰
تحقیقی جدید بیان دارد که تغییر در مصرف انرژی مغز در دوران کودکی می‌تواند با خطر ابتلا به چاقی ارتباط داشته باشد. مطالعه‌ی جدیدی بیان دارد که تغییر در نیازهای انرژیِ رشد مغز در کودکان از لحاظ زمان‌بندی، شدت و مدت زمان مصرف انرژی، می‌تواند بر الگوهای مصرف انرژی و افزایش وزن تاثیر بگذارد.
 تحقیقی جدید بیان دارد که تغییر در مصرف انرژی مغز در دوران کودکی می‌تواند با خطر ابتلا به چاقی ارتباط داشته باشد. مطالعه‌ی جدیدی بیان دارد که تغییر در نیازهای انرژیِ رشد مغز در کودکان از لحاظ زمان‌بندی، شدت و مدت زمان مصرف انرژی، می‌تواند بر الگوهای مصرف انرژی و افزایش وزن تاثیر بگذارد.

افزایش وزن زمانی رخ می‌دهد که جذب انرژی فرد بیش از مصرف انرژیِ او باشد. به بیان دیگر، وقتی کالری‌ دریافتی بیش از کالری‌ مصرفی باشد. آنچه که کمتر درک می‌شود، این واقعیت است که به‌طور متوسط تقریباً نیمی از انرژی بدن در دوران کودکی توسط مغز استفاده می‌شود.

«کریستوفر کوزاوا» از دانشگاه نورث‌وسترن و «کلانسی بلیر» از دانشکده‌ی پزشکی دانشگاه نیویورک، در مقاله‌ی جدیدی که در مجله‌ی PNAS با عنوان «فرضیه‌ای که نیاز انرژی مغز را به خطر ابتلا به چاقی ارتباط می‌دهد» منتشر شده، بیان دارند که تغییر در نیازهای انرژی رشد مغز در کودکان می‌تواند بر الگوهای مصرف انرژی و افزایش وزن تاثیر بگذارد.

کوزاوا، استاد انسان‌شناسی دانشکده‌ی هنر و علوم وینبرگ و عضو هیات علمی موسسه‌ی تحقیقات سیاست در دانشگاه نورث‌وسترن، می‌گوید: «همه‌ی ما می‌دانیم اینکه بدن ما چقدر انرژی می‌سوزاند تاثیر مهمی بر افزایش وزن دارد. وقتی کودکان ۵ ساله هستند، مغز آن‌ها تقریباً نیمی از انرژی بدن‌شان را مصرف می‌کند. با این حال نظری نداریم که میزان تغییر مصرف انرژی مغز بین کودکان چقدر و چگونه است. این رخنه‌ی بزرگی در درک ما نسبت به مصرف انرژی است. هدف اصلی مقاله‌ی ما توجه کردن به این شکاف و تشویق محققان به بررسی مصرف انرژی مغز در تحقیقات آینده در زمینه‌ی رشد کودک بود؛ به‌ویژه محققانی که روی افزایش وزن و خطر ابتلا به چاقی متمرکز هستند.» طبق گفته‌ی این نویسندگان، یکی دیگر از ناشناخته‌های مهم این است که آیا برنامه‌های طراحی‌شده برای تحریک و رشد مغز از طریق غنی‌سازی، ازجمله برنامه‌های پیش‌دبستانی بر الگوی مصرف انرژی مغز تاثیر می‌گذارند یا خیر؟

کوزاوا می‌گوید: «به باور ما قابل قبول است که افزایش مصرف انرژی توسط مغز می‌تواند سود پیش‌بینی‌نشده‌ای برای برنامه‌های رشد کودک داشته باشد، که البته مزایای زیاد دیگری هم دارد که نشان داده شده است. این یک پیروزیِ عالی خواهد بود.» این فرضیه‌ی جدید از مطالعه‌ی سال ۲۰۱۴ کوزاوا و همکارانش الهام گرفته شده و نشان می‌دهد مغز، دو‌سوم مصرف انرژی بدن در طول عمر و نیمی از مصرف انرژی در سن پنج سالگیِ کودک را به خود اختصاص می‌دهد. این تحقیق همچنین نشان داد که سنینی که نیازهای انرژی مغز در طول کودکی افزایش می‌یابد سنینی است که افزایش وزن نیز کمتر می‌شود. در کودکان و بزرگسالان، با کاهش انرژی مورد نیاز برای رشد مغز، میزان افزایش وزن نیز به طور موازی افزایش می‌یابد.

کوازا می‌گوید: «این یافته‌ها به تایید این فرضیه‌ی دیرین در انسان‌شناسی کمک می‌کند که کودکان انسان در مقایسه با سایر پستانداران و نخستی‌ها رشد بسیار آهسته‌تری در کودکی دارند، تا حدی به این دلیل که مغز آن‌ها برای رشد به انرژی بیشتری نیاز دارد.»
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین