به گزارش ایسنا به نقل از ایندیا تایمز، صندوق بینالمللی پول در گزارش بازبینی شده خود از وضعیت اقتصادی هند، پیش بینی کرد رشد اقتصادی این کشور در سال های ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ به ترتیب به ۷ و ۷.۲ درصد برسد که ۰.۳ درصد کمتر از نرخ پیشبینی شده قبلی در گزارش ماه آوریل است.
با وجود این کاهش رشد، هند هنوز رکورد دار رشد اقتصادی در بین کشورهای جهان خواهد بود و موفق شده است تا بار دیگر چین را پشت سر بگذارد. صندوق هم چنین پیشبینی کرده است که رشد اقتصادی امسال هند با ۰.۴ درصد کاهش نسبت به سال قبل به ۶.۸ درصد برسد.
صندوق بینالمللی پول در بخشی از گزارش خود از اقتصاد هند اعلام کرد: به نظر می رسد تقاضای داخلی هنوز یکی از اصلیترین محرکه های رشد اقتصادی هند باشد و بتواند تا حدی جلوی ریسک های خارجی اقتصاد را بگیرد.
این کشور که تا سال قبل ششمین اقتصاد بزرگ جهان بود اندکی پیش با دستیابی به اقتصاد ۲.۵۷ تریلیون دلاری توانست با پشت سر گذاشتن انگلیس به پنجمین اقتصاد بزرگ جهان بدل شود. آرون جاتلی- وزیر دارایی هند ابراز امیدواری کرده است که تا پایان سال ۲۰۳۰، هند جز سه اقتصاد برتر جهان شود.
تا سال ۲۰۱۱ حدود ۲۲ درصد جمعیت هند زیر خط فقر زندگی میکردهاند که به لطف رشد و توسعه اقتصادی این رقم اکنون به ۱۷ درصد کاهش پیدا کرده است. پیش تر آرون. جاتلی، وزیر دارایی هند از برنامهریزی برای تک رقمی شدن این نرخ تا سال ۲۰۲۵ خبر داده بود.
صندوق بین المللی پول از تنش های تجاری و تکنولوژی، جنگ تجاری بین چین و آمریکا، چگونگی خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، کاهش سرمایه گذاری خارجی و فشار تورمی به عنوان مهمترین ریسک های موجود بر سر راه اقتصاد هند در طول دو سال پیش رو یاد کرده است.