|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۸:۵۱
کد خبر: ۲۷۲۵۷۶
تاریخ انتشار: ۰۴ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۲:۰۱
البته آخرین آمار موجود تا زمان نگارش این گزارش که توسط شرکت مدیریت شبکه برق ایران ارائه شده است، حاکی از آن است که میزان مصرف برق در ساعت ۲۱:۱۰ یکم مردادماه ۵۵ هزار و ۴۹۸ مگاوات بوده است که هرچند نسبت به ۳۱ تیرماه کاهش یافته اما نسبت به مدت مشابه سال ۱۳۹۷ که ۵۳ هزار و سه بوده، حدود ۲۰۰۰ مگاوات افزایش داشته است.
میزان مصرف و تولید برق در کشور در تابستان سال جاری به موازات یکدیگر رشد داشته و در حالیکه از ابتدای سال جاری تاکنون ۹۸۴ مگاوات ظرفیت جدید تولید برق در کشور به بهره‌برداری رسیده، در هفته اخیر شاهد شکسته شدن رکورد مصرف برق بودیم.

به گزارش ایسنا، از ابتدای سال جاری تاکنون شاهد بهره‌برداری از ۹۸ مگاوات ظرفیت جدید در بخش نیروگاه‌های تولید پراکنده (DG و CHP) و ۳۹ مگاوات ظرفیت تولید برق در بخش انرژی‌های تجدیدپذیر بودیم. همچنین واحد دوم بخش بخار نیروگاه جهرم به ظرفیت ۱۶۰ مگاوات، واحد گازی نیروگاه دالاهو به ظرفیت ۳۰۷ مگاوات، واحد اول بخش بخار نیروگاه غرب کارون به ظرفیت ۱۷۰ مگاوات و واحد اول بخش بخار نیروگاه گوهران به ظرفیت ۱۶۰ مگاوات نیز در بخش واحدهای حرارتی به بهره برداری رسیده‌اند و برق تولیدی خود را به شبکه سراسری تزریق می‌کنند.  

در بخش واحدهای برق آبی نیز شاهد بهره‌برداری از واحد نخست نیروگاه برق آبی سردشت به ظرفیت ۵۰ مگاوات در هفته‌های اخیر بودیم.  در مجموع از ابتدای سال جاری تاکنون ۹۸۴ مگاوات ظرفیت جدید تولید برق در کشور به بهره‌برداری رسیده و بهره‌برداری از این مقدار ظرفیت جدید، ظرفیت اسمی تولید برق کشور را به ۸۱ هزار و ۲۹۵ مگاوات رسانده است.  

در حال حاضر از مجموع ظرفیت اسمی ۸۱ هزار و ۲۹۵ مگاواتی تولید برق کشور، سهم ظرفیت تولید برق در بخش واحدهای بخاری ۱۹.۵ درصد، سهم ظرفیت تولید برق در بخش واحدهای گازی ۳۰.۲ درصد، سهم ظرفیت تولید برق در بخش واحدهای سیکل ترکیبی ۳۱.۱ درصد، سهم ظرفیت تولید برق در بخش واحدهای برق آبی ۱۴.۷ درصد، سهم ظرفیت تولید برق در بخش واحد اتمی ۱.۳ درصد، سهم ظرفیت تولید برق در بخش واحدهای تولید پراکنده به همراه ظرفیت واحدهای خودتأمین ۱.۸ درصد، سهم ظرفیت تولید برق در بخش واحدهای تجدیدپذیر ۰.۹ درصد و سهم ظرفیت تولید برق در بخش واحدهای دیزلی ۰.۵ درصد است.  

بیشترین ظرفیت تولید برق ایران مربوط به واحدهای حرارتی با سهمی بیش از ۸۰ درصد از سبد تولید برق کشور است که در بین واحدهای حرارتی، واحدهای سیکل ترکیبی با سهمی ۳۱.۱ درصدی بیش از واحدهای سیکل ساده گازی و بخاری در ظرفیت تولید برق کشور سهیم هستند.

  شکسته شدن رکورد مصرف برق در کشور                                                                                    

روی دیگر سکه افزایش تولید برق در کشور، افزایش میزان مصرف برق در کشور است به طوریکه در آخرین روز تیرماه پیک مصرف به عدد ۵۷ هزار و ۶۸۱ مگاوات رسید. البته در حالیکه در چهار دهه اخیر پیک مصرف برق همواره رشد هفت درصدی داشته است، در تابستان امسال همکاری و مدیریت مصرف تمامی بخش‌های خانگی، صنعت، تجاری و کشاورزی در ساعات اوج مصرف موجب شده است تا مصرف پیک امسال نسبت به سال گذشته تنها یک درصد افزایش یابد. پیش از این بیشترین میزان مصرف برق کشور مربوط به بیستم تیرماه سال گذشته با رقمی در حدود ۵۷ هزار و ۹۷ مگاوات بوده است.

البته آخرین آمار موجود تا زمان نگارش این گزارش که توسط شرکت مدیریت شبکه برق ایران ارائه شده است، حاکی از آن است که میزان مصرف برق در ساعت ۲۱:۱۰ یکم مردادماه ۵۵ هزار و ۴۹۸ مگاوات بوده است که هرچند نسبت به ۳۱ تیرماه کاهش یافته اما نسبت به مدت مشابه سال ۱۳۹۷ که ۵۳ هزار و سه بوده، حدود ۲۰۰۰ مگاوات افزایش داشته است.

به گفته مسئولان در مقایسه‌ای که بین پیک مصرف در تابستان با پیک مصرف در آبان‌ماه صورت گرفت، مشخص شد هر دو پیک ٢٣ هزار مگاوات اختلاف دارند که همه این میزان صرف وسایل سرمایشی می‌شود. پیک مصرف برق در ایران با جمع پیک مصرف در چهار کشور همسایه برابر است و اگر مصرف وسایل سرمایشی را به ١١هزار مگاوات برسانیم، یعنی ١٢ هزار مگاوات صرفه‌جویی کنیم، ١٥ هزار میلیارد تومان صرفه‌جویی به همراه دارد.


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین