|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۸
کد خبر: ۲۷۱۱۹۸
تاریخ انتشار: ۲۵ تير ۱۳۹۸ - ۰۹:۴۸
حجاب می‌خواهد به جنسیت زن توجهی نشود چرا که اگر به زن -به علت جنسیتش- توجه شود دیگر کسی قابلیت‌های انسانی و اجتماعی او را نخواهد دید، که البته این امر درباره مردان نیز صدق می‌کند، مرد نیز اگر به جنسیتش توجه شود مورد سو استفاده قرار خواهد گرفت.
 دبیر بنیاد عفاف و حجاب بوشهر معتقد است: باید بدانیم و آگاهی دهیم که حجاب اجباری نیست بلکه عین آزادی است، چنین ذهنیت‌هایی – اجباری بودن حجاب- مقاومت ایجاد می‌کنند و باید حجاب، مزیت‌های آن و مصونیت ناشی از حفظ آن با ملاطفت بازتعریف شود، زیرا حجاب برای محفوظ ماندن از آسیب‌ها است.

حجت الاسلام یوسف جمالی در گفت‌وگو با ایسنا عنوان کرد: دلیل رعایت حجاب و ملزم بودن بانوان به آن به این خاطر است که انسانیت زن تحت شعاع جنسیت او قرار نگیرد و زن وسیله‌ای برای تلذّذ مرد نباشد، بلکه توانایی و استعدادهای او دلیل برتری اش بر دیگران در جامعه شناخته شود، همانطور که مرد نیز استعدادها و توانایی‌های خاص خود را دارد.

جمالی بیان کرد: حجاب می‌خواهد به جنسیت زن توجهی نشود چرا که اگر به زن -به علت جنسیتش- توجه شود دیگر کسی قابلیت‌های انسانی و اجتماعی او را نخواهد دید، که البته این امر درباره مردان نیز صدق می‌کند، مرد نیز اگر به جنسیتش توجه شود مورد سو استفاده قرار خواهد گرفت.

وی با بیان اینکه در تبلیغات رسانه‌ای غرب می‌بینیم که به زن و یا حتی مرد به عنوان یک کالا نگاه می‌شود، اظهار کرد: در جوامع غربی زن به عنوان یک نخبه فرهنگی، علمی و یا اجتماعی کمتر مورد عنایت و توجه قرار گرفته، بلکه آنها بیشتر در گیر و دار رقابت برای به نمایش گذاشتن جسم و زیبایی زنان بوده و آنها را در رقابت برای کسب عناوین ملکه زیبایی قرار می‌دهند که این امر در راستای سوق دادن مقام زن به مسیر انحرافی است. این نگاه به زن می‌گوید اگر قرار است از تو تجلیلی شود فقط به دلیل زیبایی و ظاهر تو است نه چیز دیگر.

دبیر بنیاد عفاف و حجاب استان بوشهر با اشاره به رقابت برای به نمایش گذاشتن جسم و زیبایی و نوع نگاه ابرازی به زنان در غرب عنوان می‌کند که ما اصلاً در دین مبین اسلام چیزی مبنی بر اینکه زنی بخواهد به خاطر جسم و ویژگی‌های ظاهری برتر دانسته شود نداریم، چرا که اگر این امر اتفاق بیفتد وجود و ماهیت انسانی زن را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

وی ادامه داد: در جامعه اسلامی نه تنها این نوع نگاه وجود ندارد بلکه این اعتقاد وجود دارد که باید زیبایی و زیورآلات خود را بپوشاند. چون حتی نباید زرق و برق زیورآلات زن وجود و ماهیت انسانی او را تحت شعاع قرار دهد، زن باید خودش باشد با جوهره و ارزش وجودی که دارد، مثل این است که کسی را با یک سری ملحقات کذایی و دروغین جلوه دهند که اسلام این را نمی‌پذیرد.

جمالی با بیان اینکه در اسلام برای حجاب چارچوب‌هایی تعریف شده است، گفت: در چارچوب خانه و خانواده زن باید زنانگی خود را حفظ کند و اسلام در این خصوص احکام خاص خود را دارد اما در خارج از منزل و بیرون زن باید انسان باشد نه اینکه بر حسب جنسیت ارزیابی شود.

وی در رابطه با طرح‌های بنیاد عفاف و حجاب بوشهر برای ترویج فرهنگ عفاف و حجاب بیان کرد: فرهنگ سازی، تعمیق و گسترش و حفظ حجاب از اقداماتی است که بنیاد سعی کرده آنها را اجرایی کند. فرهنگ سازی -که خود مقوله بسیار مهمی است- باید از دوران ابتدایی و سنین پایین در بستر خانواده شروع می‌شود که اقدامات خوبی در این بخش انجام شده است. در مرحله تعمیق نیز که منظور از آن عمق بخشیدن به مقوله حجاب است، بایست از فلسفه حجاب و بحث‌های عقلانی و عقلایی با بانوان صحبت کرد.

دبیر بنیاد عفاف و حجاب استان بوشهر با طرح سوالاتی ضرورت حجاب را توضیح داد و بیان کرد: چرا با کنار گذاشتن حجاب در برخی جوامع به زن شخصیت بیشتری داده نشده است؟ چرا در جوامع غربی آمار تجاوز به حریم زنان زیاد است، مگر آنان آزاد نیستند؟ باید جوامع با محور حجاب و بی حجابی مقایسه شوند و حکمت‌های حجاب نیز شرح داده شود. همچنین برگزاری کرسی‌های آزاد اندیشی، میزگردهای علمی و پژوهشی، پایان نامه‌ها و تحقیقات در مورد بحث حجاب و عفاف که در جایگاه تعمیق حجاب قرار می‌گیرند.

حجت الاسلام جمالی ادامه داد: حجاب، مسئله‌ای فرهنگی، اجتماعی، دینی و سیاسی است، و پرچم اسلام محسوب می‌شود لذا رعایت آن الزامی است، برخی اعتقاد دارند حجاب فقط امری فرهنگی است که این دیدگاه درست نیست.

وی با بیان اینکه اولین مربی حجاب یک دختر، مادر او است، عنوان کرد: مادر یک الگوی عملی برای دخترانش است و حتی مادران باید تحت آموزش قرار بگیرند و فلسفه حجاب برای ایشان تعریف شود. باید بدانیم و آگاهی دهیم که حجاب اجباری نیست بلکه عین آزادی است، چنین ذهنیت‌هایی –اجباری بودن حجاب- مقاومت ایجاد می‌کنند و باید حجاب، مزیت‌های آن و مصونیت ناشی از حفظ آن با ملاطفت بازتعریف شود، زیرا حجاب برای محفوظ ماندن از آسیب‌ها است و می‌دانیم که هیچ چیز باارزشی را بدون حفاظ در معرض دید عموم قرار نمی‌دهند.

به گزارش ایسنا، بنیاد عفاف و حجاب طرحی را با عنوان "نهادینه سازی، گسترش و حفظ فرهنگ عفاف و حجاب در استان بوشهر" به شورای فرهنگ عمومی ارائه داده که این طرح ۲۳ نهاد، مؤسسه و مجموعه را مکلّف به انجام برخی مأموریت‌ها و فعالیت‌ها در این زمینه می‌داند. مصوبه شورای انقلاب فرهنگی نیز آن را به تصویب رسانده و با همکاری شورای عالی بانوان ولایت مدار و مجموعه همسو حوزه علمیه خواهران نهادینه و بومی سازی شده که در این طرح وظیفه همه نهادها و ارگان‌ها به طور شفاف مشخص شده است.

دبیر بنیاد عفاف و حجاب بوشهر معتقد است که با اجرایی شدن این طرح‌ها به عنوان یک الزام قانونی برای دستگاه‌ها در حوزه مقوله عفاف و حجاب اتفاقات بسیار خوبی رخ خواهد داد.

جمالی ارتباط تنگاتنگ حیا و رعایت حجاب را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: حیا امری درونی و حجاب امری ظاهری است، در واقع بن مایه و خمیرمایه حجاب حیا و یکی از مظاهر حیا نیز حجاب است. در واقع فلسفه پوشیدن لباس حیا می‌باشد و در تمام جوامع نیز شاهد پوشاندن با لباس به دلیل حیای درونی انسان‌ها هستیم.

وی با تاکید بر نقش مهم مردان در حفظ عفاف و حجاب جامعه خاطرنشان کرد: در قرآن کریم آیات متعددی در مورد حجاب آورده شده است که از این موارد می‌توان به آیه ۳۱ و ۶۰ سوره نور، و آیه ۵۹ سوره احزاب اشاره کرد. در اسلام مردان توصیه به غیرت شده‌اند، باید این امر در مردان تقویت شده تا اجازه ندهند همسر و یا خانواده ایشان با هر پوششی در جامعه ظاهر شوند و درباره خود مردان نیز لازم است به گونه‌ای در جامعه ظاهر شوند که آنان نیز باعث جلب توجه زنان نشوند. در واقع به مانند زن، مرد نیز اجازه ندارد با همان پوششی که در فضای منزل دارد در محیط بیرون و اجتماع ظاهر شود.

دبیر بنیاد عفاف و حجاب استان بوشهر با اشاره به برخی از دلایل غفلت نسبت به موضوع عفاف و حجاب گفت: غفلت نسبت به بحث حجاب و یا موضوع بی حجابی عوامل گوناگونی دارد. متأسفانه هنوز برخی بی حجابی را یک آسیب اجتماعی نمی‌دانند و گمان می‌کنند اسلام به حجاب اشاره‌ای نموده و علما نیز تأکیدی کرده‌اند ولی رعایت و عدم رعایت آن خیلی مهم نیست، این نوع نگاه هم در بین برخی مسئولان و هم در بین برخی مردم دیده می‌شود.

وی اضافه کرد: امروزه مشاوران خانواده ۲۴ درصد عامل طلاق را بدحجابی و بی حجابی می‌دانند و عمده دلیل جدایی‌ها نیز وجود روابط نامتعارف و غیرشرعی یکی از زوجین با نامحرم برشمرده شده است که این موضوع به بنیان خانواده آسیب می‌زند. مردان برخی زنان را با ظواهر فریبنده در جامعه دیده و به دنبال آن مواردی به وجود می‌آید که این امر زندگی آن زن و یا خود مرد را در معرض آسیب جدی قرار می‌دهد.

حجت الاسلام یوسف جمالی با اشاره به اینکه آن جدیت و اهمیتی که باید، نسبت به عفاف و حجاب معطوف نشده است، افزود: فراموش نکنیم چادر همواره به عنوان حجاب برتر مطرح است و نباید در کش و قوس عفاف و حجاب و یا مسائل دیگر مورد غفلت قرار بگیرد. همچنین در تلویزیون، رسانه‌ها و سایت‌ها حجاب و زیبایی آن نشان داده شود.

دبیر بنیاد عفاف و حجاب استان بوشهر با تاکید به موضوع امر به معروف و نهی از منکر زبانی، آن را وظیفه عمومی و همگانی دانست و بیان کرد که این امر باید مشفقانه، دلسوزانه و از روی عاطفه و محبت صورت گیرد تا اثرگذار باشد.

وی همچنین به تشویق دختران محجبه از سوی خانواده‌هایشان، مدرسه و جامعه اشاره کرده و عنوان کرد: دختران محجبه نباید به انزوا کشیده شوند و باید با تلاش دشمن در القای این فکر که رعایت موازین اسلام که حجاب نیز جز آن است، نشانه عقب ماندگی به شمار می‌رود، مبارزه کرد.

حجت الاسلام جمالی یادآور شد: دشمن کتابی تحت عنوان "جنگ با خانواده" دارد، این کتاب حاوی پروتکل‌های یهودی‌ها است که در روسیه لو رفت و تبدیل به یک کتاب شد. در این کتاب آمده که اگر می‌خواهیم جوانان را از اسلام جدا کنیم باید بگوئیم اسلام مربوط به ۱۴۰۰ سال پیش و یک نوع عقب ماندگی است و رعایت حجاب و اسلامی بودن را قدیمی تلقی نموده‌اند.

به گزارش ایسنا، دین مبین اسلام نیز حجاب را یک نوع پوشش خاصی می‌داند که زنان ملزم به رعایت آن در مواجهه با نامحرم هستند که بر اساس آن زن باید بدن خود را پوشیده نگه دارد و حفظ کرامت انسانی زن با پوشش و حجاب میسر است.
منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین