|
|
امروز: سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۱
کد خبر: ۲۷۰۹۹۳
تاریخ انتشار: ۲۳ تير ۱۳۹۸ - ۱۷:۱۵
نشریه «نیویورکر» روز یکشنبه به نقل از مقام‌های وزارت امنیت داخلی آمریکا نوشته است که دولت این کشور هفته آینده از توافقنامه‌ای موسوم به «توافقنامه کشور امن ثالث» رونمایی می‌کند که بر اساس آن پناهندگان به آمریکا، به گواتمالا فرستاده می‌شوند.
 دولت آمریکا قصد دارد بر اساس توافقی که هفته آینده اعلام می‌شود، پناهندگان به این کشور را به گواتمالا بفرستد.

به گزارش فارس، نشریه «نیویورکر» روز یکشنبه به نقل از مقام‌های وزارت امنیت داخلی آمریکا نوشته است که دولت این کشور هفته آینده از توافقنامه‌ای موسوم به «توافقنامه کشور امن ثالث» رونمایی می‌کند که بر اساس آن پناهندگان به آمریکا، به گواتمالا فرستاده می‌شوند.

بر اساس پیش‌نویس این توافقنامه که نیویورکر به آن دست یافته، دولت آمریکا قصد دارد پناهجویانی را که در مرزها یا داخل خاک این کشور بازداشت می‌شوند، به گواتمالا اعزام کند.

این در حالی است که بر اساس قوانین آمریکا و همچنین بر اساس قوانین بین‌المللی انسان‌دوستانه، کشورهایی که با پناهجویان روبرو می‌شوند، باید دستکم دلایل و توجیهات افراد برای درخواست پناهندگی را بشنوند. در حال حاضر میلیون‌ها پرونده پناهندگی در دادگاه‌های آمریکا خاک می‌خورد و همزمان کاخ سفید با اقداماتی برای جلوگیری از رسیدن پناهجویان به مرزهای آمریکا، تلاش کرده از حجم پناهجویان بکاهد.

اما بر اساس توافقنامه جدید، پناهجویان اساسا امکان حضور در دادگاه و ارائه درخواست را نخواهند داشت و آن‌ها بعد از بازداشت مستقیما به گواتمالا فرستاده می‌شوند. یک فرد مطلع درباره این توافق، به نیویورکر گفته است: «داریم درباره چیزی بسیار بزرگتر از آنچه که عبارت "کشور امن ثالث" نشان می‌دهد، صحبت می‌کنیم. داریم درباره یک توافقنامه انتقال صحبت می‌کنیم که بر اساس آن، ایالات متحده می‌تواند نه فقط پناهجویان اهل آمریکای مرکزی، بلکه هر پناهجویی را به گواتمالا بفرستد.»

«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا با شعارهایی علیه پناهجویان به قدرت رسید و از روزهای نخست ورود به کاخ سفید هم تلاش کرده تا به روش‌های مختلف از ورود پناهجویان به آمریکا جلوگیری کند. انعقاد توافق کشور امن ثالث با مکزیک، یکی از این روش‌ها بود، که تاکنون به نتیجه نرسیده است.

دولت آمریکا همچنین از امروز طرح شناسایی و بازداشت مهاجران غیرقانونی را آغاز کرده است. بر اساس این طرح، قرار است هزاران نفر، بعد از بازداشت، به کشورهای خود عودت داده شوند. ده‌ها هزار نفر نیز در ماه‌های گذشته در مرزهای آمریکا بازداشت شده‌اند و در اردوگاه‌هایی مرزی نگهداری می‌شوند.

«الکساندرا اوکازیو کورتز» نماینده دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا اخیرا پس از بازدید از یکی از این اردوگاه‌ها، به شدت از کاخ سفید انتقاد کرد و گفت شرایط نگهداری پناهجویان و خانواده‌های آن‌ها غیرانسانی است. وی با اشاره به کمبود وسایل اولیه زندگی در این اردوگاه‌ها، گفت از برخی از پناهجویان شنیده که مسئولان اردوگاه در پاسخ به درخواست آب نوشیدنی، به آن‌ها گفته‌اند که باید از سرویس بهداشتی آب بنوشند.

روز گذشته در جریان بازدید «مایک پنس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا از یکی از این اردوگاه‌ها، برخی از پناهجویان فریاد می‌زدند که بیش از ۴۰ روز است که امکان دوش گرفتن نداشته‌اند. همچنین گزارش شده است که مسئولان این اردوگاه‌ها از توزیع پتو و خاموش کردن چراغ‌ها در شب، خودداری می‌کنند.

تاکنون چند کودک به دلیل عفونت و بیماری‌های مختلف ناشی از وضعیت بهداشتی نامناسب این اردوگاه‌ها، جان خود را از دست داده‌اند. ترامپ در واکنش به این تحولات، رسانه‌ها را به دروغگویی متهم کرده و مدعی شده است که پناهجویان در شرایط مناسبی به سر می‌برند.

به نوشته نیویورکر، واشنگتن همچنان در تلاش است تا مسئولان مکزیک را به امضای توافقنامه کشور امن ثالث متقاعد کند. ترامپ ماه گذشته در تلاش برای متقاعد کردن مکزیک به بازداشت پناهجویان پیش از رسیدن به مرز آمریکا، تهدید کرد که ممکن است توافقنامه تجارت آزاد با این کشو را لغو کند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین