|
|
امروز: دوشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۹:۴۲
کد خبر: ۲۷۰۳۹۶
تاریخ انتشار: ۱۹ تير ۱۳۹۸ - ۱۰:۱۲
بر اساس مصوبات دولت در سال‌های گذشته حدود 2.5 میلیون خودرو به صورت کارگاهی دوگانه‌سوز شده‌اند که به دلیل عدم رعایت اصول فنی، سامانه سوخت‌رسانی برخی از این خودروها با مشکل مواجه شده؛ که متاسفانه شاهد انفجار مخازن گاز آن‌ها و کشته شدن شماری از هم وطنان در سال‌های اخیر بوده‌ایم.
 مدیرکل دفتر حمل و نقل عمومی و ترافیک شهری سازمان شهرداری ها و دهیاری‌های کشور از صدور گواهی سلامت سامانه‌ سوخت‌رسانی گاز خودروهای دوگانه‌سوز تبدیل کارگاهی با هدف تأمین ایمنی تردد این دست خودروها و افزایش ایمنی جایگاه‌های عرضه سوخت گاز طبیعی خبر داد.

مرضیه حصاری در گفت وگو با ایسنا اظهار کرد: به تازگی موضوع صدور گواهی سلامت برای سامانه‌ سوخت‌رسانی گاز خودروهای دوگانه‌سوز تبدیل کارگاهی با هدف تأمین ایمنی تردد آنها و افزایش ایمنی جایگاه‌های عرضه سوخت گاز طبیعی توسط وزارت کشور به دولت پیشنهاد شد که در نهایت منتج به مصوبه هیات  وزیران گردید.

وی ادامه داد: این اتفاق برای نخستین بار  به‌منظور خدمت‌دهی به مالکین خودروهای دوگانه‌سوز تبدیلی در سطح کشور به اجرا درخواهد آمد.

مدیرکل دفتر حمل و نقل عمومی و ترافیک شهری سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور اضافه کرد: این طرح برای افزایش ایمنی تردد خودروهای دوگانه‌سوز و جایگاه‌های عرضه سوخت گاز طبیعی و به‌عنوان یکی از نیازهای اساسی مالکین این دست‌خودروها، در سطح ملی انجام‌شده و تا کسب نتیجه کامل در دست پیگیری خواهد بود.

به گفته وی، با توجه به وجود بیش از دو میلیون خودرو دوگانه‌سوز تبدیلی که بخش قابل توجهی از ناوگان خودروهای دوگانه‌سوز را در برمی گیرند، وجود گواهی سلامت سامانه سوخت‌رسانی و تغییر نوع سوخت مصرفی در مدارک شناسایی خودروها لازم و ضروری است. بنابراین این طرح به صورت ملی و با رویکرد افزایش ایمنی تردد ناوگان گازسوز کشور و به محض مهیا شدن زیرساخت‌های لازم به اجرا در خواهد آمد.

حصاری تصریح کرد: بر اساس مصوبات دولت در سال‌های گذشته حدود 2.5 میلیون خودرو به صورت کارگاهی دوگانه‌سوز شده‌اند که به دلیل عدم رعایت اصول فنی، سامانه سوخت‌رسانی برخی از این خودروها با مشکل مواجه شده؛ که متاسفانه شاهد انفجار مخازن گاز آن‌ها و کشته شدن شماری از هم وطنان در سال‌های اخیر بوده‌ایم.

وی با اشاره به اینکه مشکل اصلی در این زمینه نبود پایگاه اطلاعاتی قابل اتکا این خودروها است، اظهار کرد: از آنجا که این خودروها در کارخانه دوگانه‌سوز نشده‌اند، مورد تایید سازمان ملی استاندارد نبوده و عبارت گازسوز (نوع سوخت) در مدارک شناسایی این خودروها، درج نشده است. همچنین با توجه به اتصال سامانه یکپارچه معاینه فنی ایران (سیمفا) به بانک اطلاعات خودرو پلیس راهور ناجا، که بر اساس اتصال دوربین‌های پلاک‌خوان واقع در مراکز معاینه فنی ، مشخصات مندرج در پشت کارت وسایل نقلیه به صورت برخط از بانک اطلاعات پلیس دریافت و در سامانه سیمفا ثبت می‌شود، در حقیقت در عمل امکان شناسایی این خودروها در سامانه به عنوان دوگانه‌سوز وجود نداشته و اکثر این خودروها تنها با بررسی بخش بنزین‌سوز، گواهی معاینه فنی دریافت می‌کنند.

وی در ادامه افزود: زیرا برخی از این خودروها با بازکردن اتصالات و مخازن و مراجعه به مراکز، بدون انجام آزمون‌های تکمیلی مرتبط با سامانه سوخت‌رسانی، گواهی معاینه فنی بنزینی دریافت می کنند.همچنین برخی دیگر که آزمون‌های تکمیلی بر روی آن‌ها انجام می‌شود و موفق به دریافت گواهی معاینه فنی نمی‌شوند نیز به دلیل سهل‌انگاری اقدام به تعویض مخزن نمی‌کنند و از آنجا که در شرایط کنونی امکان نظارت در جایگاه‌های عرضه سوخت CNG نیز وجود ندارد، این خودروها بدون داشتن گواهی معاینه فنی اقدام به سوخت‌گیری می‌کنند که برخی از آن‌ها در جایگاه و تعدادی نیز در حین تردد دچار حادثه و انفجار مخزن می‌گردند.

مدیرکل دفتر حمل و نقل عمومی و ترافیک شهری سازمان شهرداری ها بااشاره به اینکه بیشتر انفجارهای رخ داده به دلیل تغییر در ابعاد مخزن و جوشکاری دستی جهت قاچاق و یا نگهداری نامناسب مخازن توسط مالکین وانت بار بوده است گفت: بنا به دلایل گفته شده، وزارت کشور با تشکیل جلسات متعدد با دستگاه‌های مرتبط اقدام به ارسال مصوبه پیشنهادی به دولت  کرد که این مصوبه به مدت پنج ماه در کمیسیون تخصصی مورد بحث و بررسی قرار گرفت و در نهایت تصویب شد.

به گفته حصاری، بر این اساس مقرر است بر اساس فراخوان وزارت صنعت، معدن و تجارت، مالکین خوردوهای دوگانه‌سوز به مراکز خدمات فنی مجاز وزارت صنعت، معدن و تجارت که در آن‌ها شرکت‌های بازرسی مورد تأیید سازمان ملی استاندارد حضور دارند مراجعه کرده و پس از بررسی سیستم سوخت رسانی و مخزن و در صورت نیاز انجام آزمون هیدرواستاتیک و تعویض مخازن معیوب برای آن‌ها گواهی سلامت سامانه سوخت رسانی خودرو صادر شود.

وی افزود: در ادامه با ارسال گواهی‌های سلامت توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت به پلیس راهور ناجا، کارت شناسایی این خودروها اصلاح شده و در آن‌ها عبارت "دوگانه سوز تبدیلی" درج می‌گردد. به موازات این کار جایگاه‌های عرضه سوخت CNG توسط وزارت نفت هوشمند شده و از طریق اتصال سامانه هوشمند جایگاه‌ها به سامانه وزارت صنعت و سامانه سیمفا از ابتدای دی ماه سال جاری تنها خودروهای دوگانه‌سوزی که در کارت شناسایی آن‌ها عبارت دوگانه‌سوز یا دوگانه‌سوز تبدیلی درج شده و گواهی معاینه فنی دارند مجاز به سوخت‌گیری هستند.

به گفته حصاری این فرآیند به گونه‌ای طراحی شده که خودروهایی که به صورت غیراستاندارد دوگانه سوز می‌شوند به هیچ‌عنوان امکان تردد نداشته باشند و در نتیجه احتمال بروز انفجار به صفر برسد.
همچنین بر اساس این مصوبه قیمت گاز CNG از ابتدای خرداد ماه سال جاری 395 ریال افزایش یافته است، تا صرف هوشمند سازی و استاندارد سازی جایگاه های عرضه سوخت گاز طبیعی، کمک هزینه فرآیند صدور گواهی‌های سلامت و مهم‌تر از همه تعمیر و نگهداری و تعویض مخازن معیوب CNG ناوگان تاکسیرانی و اتوبوسرانی شهری شود.

مدیرکل دفتر حمل و نقل عمومی و ترافیک شهری سازمان شهرداری ها در خاتمه با بیان اینکه دستورالعمل واریز و هزینه کرد مبالغ مذکور توسط وزارت نفت با همکاری وزارتخانه‌های کشور و صنعت، معدن و تجارت تهیه شده و جهت تصویب به دولت  ارسال شده است، گفت: با توجه به اهمیت بسیار بالای موضوع و به منظور حفظ جان شهروندان انتظار می‌رود وزارت صنعت، معدن و تجارت هرچه سریع‌تر نسبت به اعلام فراخوان عمومی اقدام کنند.


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین