|
|
امروز: دوشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۳ - ۲۳:۴۵
کد خبر: ۲۷۰۳۱۶
تاریخ انتشار: ۱۹ تير ۱۳۹۸ - ۰۰:۴۰
تحقیقات نشان می‌دهد که بهترین غذاهای مناسب برای تقویت عملکرد مغز همان‌هایی هستند که برای قلب و عروق نیز مفید هستند.
 تحقیقات نشان می‌دهد که بهترین غذاهای مناسب برای تقویت عملکرد مغز همان‌هایی هستند که برای قلب و عروق نیز مفید هستند.

عصر ایران نوشت: همان طور که هیچ قرص سحرآمیزی برای پیشگیری از کاهش قدرت تشخیص در پیری وجود ندارد، هیچ ماده غذایی قادر نیست به تنهایی عملکرد مغز را تقویت کند.

متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند که مهم‌ترین راهبرد، پیروی از یک الگوی غذایی سالم حاوی میوه‌ها، سبزیجات، حبوبات و غلات است. سعی کنید پروتئین را از منابع گیاهی و ماهی و چربی‌های سالم مانند روغن زیتون دریافت کنید و سراغ چربی‌های اشباع شده نروید.

متخصصان تغذیه می‌گویند که برخی مواد در این برنامه غذایی مانند اسیدهای چرب امگا ۳، ویتامین B و آنتی‌اکسیدان‌ها برای سلامت مغز تأثیر ویژه‌ای دارند. قرار دادن برخی از مواد در رژیم غذایی روزانه می‌تواند سلامت مغز را بهبود بخشد و عملکرد ذهنی را تقویت کند.

تحقیقات نشان می‌دهد که بهترین غذاهای مناسب برای تقویت عملکرد مغز همان‌هایی هستند که برای قلب و عروق نیز مفید هستند.

سبزیجات برگ سبز: سبزیجات برگ سبز شامل کلم، اسفناج، کولارد و بروکلی سرشار از مواد مفید برای عملکرد مغز از جمله ویتامین K، لوتئین، اسید فولیک و بتاکاروتن هستند. تحقیقات نشان می‌دهد که این مواد غذایی گیاهی می‌تواند کاهش قدرت تشخیص را به تأخیر بیندازد.

ماهی چرب: ماهی چرب سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ و چربی‌های اشباع نشده سالم است که سطح پروتئین آمیلوئید بتا در خون را کاهش می‌دهد. این پروتئین در مغز افراد مبتلا به آلزایمر جمع می‌شود و یکی از نشانه‌های اصلی ابتلاء به این بیماری است.

سعی کنید دست کم دو بار در هفته ماهی بخورید اما نوعی از ماهی را انتخاب کنید که میزان جیوه آنها کمتر است. ماهی سالمون، روغن (کاد)، کنسرو تن و زغال ماهی (پولاک) از جمله این ماهی‌ها با جیوه اندک است. اگر ماهی دوست ندارید، از پزشک خود بخواهید که مکمل‌های غذایی حاوی امگا ۳ را برای شما تجویز کند. از سوی دیگر می‌توانید مواد غذایی دیگر حاوی امگا ۳ مانند آووکادو، گردو و دانه کتان استفاده کنید.

توت‌ها: زردینه‌ها رنگدانه‌های طبیعی گیاهی هستند که رنگ‌های درخشان به انواع توت‌ها می‌دهند و طبق تحقیقات به تقویت حافظه کمک می‌کنند. محققان در سال ۲۰۱۲ نتایج پژوهشی را در سالنامه مغز و اعصاب منتشر کردند که طبق آن زنانی که در هفته دو بار یا بیشتر توت فرنگی یا توت آبی (بلوبری) مصرف می‌کنند تا دو و نیم سال ضعف حافظه را به تأخیر می‌اندازند.

چای و قهوه: کافئین موجود در یک فنجان قهوه یا چای صبحگاهی بیشتر ممکن است باعث افزایش تمرکز کوتاه‌مدت شود. طبق تحقیقی که نتایج آن در سال ۲۰۱۴ در نشریه تغذیه منتشر شد، افرادی که در روز کافئین بیشتری مصرف می‌کردند در آزمون‌های عملکرد ذهنی نتایج بهتری به دست آوردند.

طبق تحقیقات دیگر صورت گرفته، کافئین همچنین ممکن است به تثبیت حافظه‌های جدید کمک کند.

پژوهشگران در دانشگاه جانز هاپکینز از شرکت کنندگان در یک تحقیق خواستند یکسری تصاویر را مطالعه کنند. سپس به برخی از آنها قرص‌های حاوی ۲۰۰ میلی‌گرم کافئین و به برخی هم قرص‌های فاقد هر گونه اثر دادند. اکثر افرادی که قرص کافئین دار مصرف کرده بودند توانایی شناسایی تصاویر در روز بعد را داشتند.

گردو: آجیل‌ها سرشار از پروتئین و چربی‌های سالم هستند اما یک نوع آجیل به‌طور خاص می‌تواند در تقویت حافظه مؤثر باشد.

طبق تحقیق صورت گرفته در سال ۲۰۱۵، کسانی که زیاد گردو مصرف می‌کنند در آزمون‌های عملکرد ذهنی نتایج بهتری کسب کردند. گردو، حاوی مقدار زیادی از یک نوع اسید چرب امگا ۳ با نام اسید آلفا لینولنیک است که به کاهش فشار خون و محافظت از شریان‌ها کمک می‌کند. این موضوع در عملکرد مغز و قلب مفید است.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین