به گزارش فارس، روزنامه انگلیسی گاردین در گزارشی به معرفی پنج منصب کلیدی اتحادیه اروپا که سران این اتحادیه اخیراً نامزدهای تصدی ریاست آنها را تعیین کردهاند و شرح وظایف آنها پرداخته است.
رئیس کمیسیون اروپا
رئیس سابق: «ژان کلاد یونکر»
رئیس جدید: «اورسولا وان در لین»
شرح وظایف: کمیسیون اروپا در سال ۱۹۵۷ به موجب معاهده رم ایجاد شد؛ رئیس این کمیسیون، رهبری شاخه اجرایی اتحادیه اروپا را به عهده دارد و رئیس کابینهای متشکل از ۲۸ کمیسیونر است. رئیس کمیسیون برای یک دوره ۵ ساله انتخاب میشود و برنامههای اتحادیه اروپا را تدوین میکند. نامزد ریاست کمیسیون توسط سران ۲۸ کشور عضو اتحادیه معرفی میشود، اما بایستی به تأیید پارلمان اروپا برسد. «اورسولا وان در لین» در صورت کسب رأی اعتماد از پارلمان سیزدهمین رئیس این کمیسیون خواهد بود.
رئیس شورای اروپا
رئیس سابق: «دونالد تاسک»
رئیس جدید: «چارلز میشل»
شرح وظایف: این پست در معاهده لیسبون در سال ۲۰۰۷ ایجاد شد. رئیس شورای اروپا برای یک دوره ۲ سال و نیمه توسط سران کشورهای عضو اتحادیه منصوب میشود. دوره او یک بار قابل تمدید است. رئیس شورای اروپا نمایندگی اتحادیه اروپا در رویدادهای جهانی را به عهده دارد. او علاوه بر این، رئیس جلسات شورای اروپا است. چالز میشل، نخستوزیر فعلی بلژیک سومین رئیس شورای اروپا خواهد بود. رئیس شورای اروپا در زمان عهدهدار شدن این سمت نبایستی در کشورش صاحب سمت باشد.
رئیس بانک مرکزی اروپا
رئیس سابق: «ماریو دراگی»
رئیس فعلی: «کریستین لاگارد»
شرح وظایف: رئیس بانک مرکزی اروپا تدوین سیاستهای پولی برای منطقه یورو شامل ۱۹ کشور عضو اتحادیه است. رئیس بانک مرکزی اروپا ناظر اصلی نهادهای مالی این کشورها خواهد بود. مقر بانک در فرانکفورت آلمان است. با انکه لاگارد اقتصاددان نیست، سران اتحادیه اروپا با توجه به تصدی ریاست صندوق بینالمللی پول او را برای ریاست این بانک معرفی کردهاند.
رئیس پارلمان اروپا
رئیس قبلی: «آنتونیو تاجانی»
رئیس فعلی::«دیوید-ماریا ساسولی»
شرح وظایف: فرد عهدهدار این سمت ریاست جلسات پارلمان را بر عهده دارد. دوره ریاست دو سال و نیم است که یکبار قابل تمدید است. پارلمان اروپا به همراه شورای وزیران قوانین اتحادیه اروپا را تصویب می کنند.
نماینده عالی اتحادیه در امور خارجی و سیاستهای امنیتی
رئیس قبلی: «فدریکا موگرینی»
رئیس فعلی: «جوزف بورل»
شرح وظایف: ایده تشکیل این نهاد این بود که فرد عهدهدار این سمت سیاستهای خارجی و امنیتی اتحادیه اروپا را شکل خواهد داد و مسئولیت هدایت «سرویس اقدامات خارجی اتحادیه اروپا» را به عهده خواهد گرفت. این سرویس، با اجرایی شدن معاهده لیسبون در سال ۲۰۰۹ با هدف پیشبرد طرح سیاست خارجی مشترک اروپا برداشته شد. نبود اتفاق نظر در میان کشورهای عضو در خصوص سیاست خارجی موجب تضعیف این دیدگاه اولیه شده است.نامزد نمایندگی عالی اتحادیه اروپا در امور خارجی با رأی شورای اروپا و موافقت رئیس کمیسیون اروپا انتخاب میشود و بعد در پارلمان اروپا هم به رأی گذاشته میشود. «جوزپ بورل» ۷۲ ساله چهارمین مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا خواهد بود.