کد خبر: ۲۶۹۵۰۱
تاریخ انتشار: ۱۳ تير ۱۳۹۸ - ۰۴:۰۰
 «درحال حاضر مخزن سد کرج کاملا پر شده و آب به صورت لب‌لب با سرریز سد قرار دارد. درواقع از مجموع حجم ۲۰۵‌میلیون مترمکعبی مخزن این سد، با وجود ۲۰‌میلیون مترمکعب حجم رسوبات پشت سد، ۱۸۵‌میلیون مترمکعب آب هم‌اکنون در پشت سد کرج ذخیره شده است.» همین جمله‌ها کافی بود برای این‌که کانال‌های خبری مختلف خبر از خطر سرریز شدن سد کرج بدهند، اما سعید نقدی، مدیر دفتر مطالعات منابع آب شرکت آب منطقه‌ای استان البرز در مورد میزان خطرناک‌بودن وضع ظرفیت سد می‌گوید: «با توجه به بارش‌های خوبی که زمستان گذشته و بهار امسال داشتیم، نزدیک به یک ماه است که سد کرج تقریبا پر شده است. درحال حاضر ورودی آن حدود ٢٧ متر مکعب بر ثانیه است و خروجی آن هم به همین میزان در نظر گرفته شده است. با توجه به این‌که طبق نظر سازمان هواشناسی احتمال بارش در استان کم است، مساوی بودن خروجی و ورودی سد باعث می‌شود هیچ نگرانی نداشته باشیم، اگر هم بارشی رخ بدهد، می‌توان با افزایش خروجی سد اوضاع را کنترل کرد، بنابراین خطر سرریز سد کرج جدی نیست.»

محمدحسین وطنی، معاون امدادونجات جمعیت هلال‌احمر استان البرز هم در مورد سد همین نظر را دارد و می‌گوید: «پر شدن یا سر ریز شدن سد اصلا مطرح نیست و برای ما نگرانی ایجاد نمی‌کند، آن‌چه الان خطرناک است و ما دایم در موردش به مردم هشدار می‌دهیم، وضع رودخانه‌هاست. ما امسال و اواخر ‌سال گذشته بارش‌های خوبی داشته‌ایم و همین موضوع هم باعث شده رودخانه‌ها حداقل دو برابر سال‌های گذشته آب داشته باشند، آبی که اگرچه آرام به نظر می‌رسد، اما بشدت خطرناک است و مانند یک اژدهای خاموش در کمین کسانی است که درون آن بیفتند. شدت و حجم آب در رودخانه‌های کرج به‌حدی است که اگر کسی درون آنها بیفتد تقریبا امکان نجاتش وجود ندارد. دمای بسیار پایین آب که حاصل ذوب‌شدن یخ‌هاست هم به خطرناک بودن آن اضافه می‌کند. از طرفی شنا کردن مردم داخل آب پشت سد هم خیلی خطرناک است. درواقع رودخانه‌های استان البرز در فصل بهار به واسطه بارندگی‌های بهاری و ذوب‌شدن برف‌ها، پرآب و خروشان شده و با سرعت بیشتر به پایین‌دست سرازیر می‌شوند و اینجاست که این موهبت زیبای الهی، در مسیر پرپیچ‌وخم خود تبدیل به موجودی بی‌رحم و خشن و خطرناک می‌شود و یک لحظه غفلت یک عمر پشیمانی را به دنبال خواهد داشت.»
او در مورد تمهیداتی که برای کاهش خطر در نظر گرفته شده، می‌گوید: «نیروهای ما به صورت ٢٤ ساعته آماده‌باش هستند و دایم هم به مردم هشدار می‌دهیم، ‌از طرفی شرکت آب منطقه‌ای دورتادور سد فنس کشیده، اما مردم فنس‌ها را پاره می‌کنند و به درون آب می‌روند. از طرف دیگر ما بشدت درگیر امداد به تصادفات جاده‌ای هستیم و اخیرا غرق‌شدگی هم برای ما مشکل‌ساز شده است.»
طبق گزارش‌ها از ابتدای تیر ماه امسال ١٠ نفر در رودخانه‌های استان البرز غرق شده‌اند.

محمدحسین وطنی در قالب یک یادداشت به مسافران تابستانی توصیه‌هایی می‌کند: «در جهت حفاظت از جان خود و خانواده لازم است تا هموطنان عزیز و گرامی در سفر به این استان و در کنار سدها و رودخانه‌های آن نکات زیر را رعایت کرده و به خاطر بسپارند.
در جاده‌های پرپیچ‌وخم مانند جاده چالوس بسیار محتاط بوده و با سرعت مجاز رانندگی کنید.
برای تماشای مناظر طبیعی کنار جاده، در نقاط بی‌خطر که دارای دیواره یا گارد است توقف کنید.
مواظب کودکان و افراد سالخورده باشید.
عمق آب را شوخی نپندارید. چنانچه سطح آب تا حدود زانو باشد در صورت افتادن، افراد بزرگسال را نیز باخود خواهد برد.
آب حاصل از ذوب برف‌ها بسیار سرد است و اگر کسی به رودخانه بیفتد، سرمای آب سریعا فرد را دچار مشکل می‌کند.
عامل غافلگیر‌کننده دیگر برخورد سر افراد غوطه‌ور در آب با سنگ و سایر اشیای داخل رودخانه است که ممکن است باعث کاهش هوشیاری شود.
از ایستادن یا عبور از روی سنگ‌های خیس به دلیل لغزنده‌بودن، اجتناب کنید.
از شنا کردن داخل رودخانه‌های خروشان بپرهیزید.
در زمان گرفتن عکس یادگاری هوای یکدیگر، مخصوصا کودکان را داشته باشید.
در زمان عبور از پل‌ها، مخصوصا پل‌های با ارتفاع زیاد بسیار مراقب باشید.
هر ارگان و اداره‌ای وظیفه جداگانه‌ای دارد و لازم است در صورت بروز حادثه انتظارات عجیب‌وغریب نداشته باشید.
در صورت بروز حادثه برای عزیزانتان از انجام فعالیت‌های قهرمانانه و ناآگاهانه پرهیز کنید.
در پایان مجددا عاجزانه خواهش می‌کنم مراقب خود بوده و ایمنی را سرلوحه زندگی خود قرار دهید و در صورت بروز مشکل با شماره‌های ١١٢ جمعیت هلال‌احمر، ١١٥ اورژانس، ١٢٥ آتش‌نشانی یا ١١٠ نیروی انتظامی تماس بگیرید.»/ روزنامه شهروند
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین