کد خبر: ۲۶۸۱۷۳
تاریخ انتشار: ۰۳ تير ۱۳۹۸ - ۱۶:۲۳
این اولین مطالعه روی نمونه انسانی است که نشان می‌دهد چیزی شبیه به یک فنجان قهوه می‌تواند تاثیر مستقیمی بر عملکرد چربی قهوه‌ای داشته باشد. تاثیر بالقوه یافته‌ای ما بسیار حائز اهمیت است چرا که چاقی نگرانی حائز اهمیتی در جوامع است و شیوع دیابت نگران کننده است به همین دلیل چربی قهوه‌ای می‌تواند بخشی از راهکار مقابله با این دو عارضه باشد.
گروهی از متخصصان علوم تغذیه در انگلیس با انجام آزمایش‌های تازه‌ای دریافتند که نوشیدن قهوه چربی‌ قهوه‌ای را تحریک می‌کند که می‌تواند عامل کلیدی در مقابله با چاقی و دیابت باشد.

 محققان انگلیسی اظهار داشتند: این مطالعه اولین مورد بررسی انجام شده روی نمونه‌های انسانی بوده که به دنبال ترکیب‌ها و عناصری است که تاثیر مستقیمی بر عملکرد چربی قهوه‌ای دارند. چربی قهوه‌ای بخش مهمی از بدن انسان به حساب می‌آید که در سرعت کالری سوزی نقش کلیدی بازی می‌کند.

چربی قهوه‌ای یکی از دو نوع چربی موجود در بدن انسان و دیگر پستانداران است. در گذشته این چربی تنها به نوزادان و برخی از پستانداران نسبت داده می‌شد اما در سال‌های اخیر مشخص شد که چربی قهوه‌ای در بدن بزرگسالان نیز وجود دارد. عملکرد اصلی این نوع چربی تولید حرارت در بدن از طریق سوزاندن کالری است.

بنابر این، افرادی با شاخص توده بدنی (BMI) کمتر از میزان بالاتری چربی قهوه‌ای برخوردارند.

یکی از محققان این مطالعه از دانشگاه ناتینگهام گفت: چربی قهوه‌ای به شکل‌ متفاوتی نسبت به چربی دیگر در بدن عمل می‌کند و از طریق چربی و قند سوزی گرما تولید می‌کند. افزایش فعالیت این چربی کنترل قند خون  و همچنین سطح لیپید خون را تقویت کرده و به از بین رفتن کالری مازاد و کمک به کاهش وزن کمک می‌کند. هرچند، تاکنون محققان به شیوه قابل قبولی که فعالیت این چربی را در بدن تحریک می‌کند، دست پیدا نکرده بودند.

محققان اظهار داشتند: این اولین مطالعه روی نمونه انسانی است که نشان می‌دهد چیزی شبیه به یک فنجان قهوه می‌تواند تاثیر مستقیمی بر عملکرد چربی قهوه‌ای داشته باشد. تاثیر بالقوه یافته‌ای ما بسیار حائز اهمیت است چرا که چاقی نگرانی حائز اهمیتی در جوامع است و شیوع دیابت نگران کننده است به همین دلیل چربی قهوه‌ای می‌تواند بخشی از راهکار مقابله با این دو عارضه باشد.

این تیم تحقیقاتی از تکنیک تصویربرداری حرارتی استفاده کرده تا ذخایر چربی قهوه‌ای بدن را ردیابی کنند. این روش غیر تهاجمی به این تیم تحقیقاتی کمک کرد تا چربی قهوه‌ای را موقعیت یابی کرده و ظرفیت آن را در تولی حرارت ارزیابی کنند.

به گزارش ایسنا به نقل از مدیکال اکسپرس، به گفته محققان انگلیسی یافته‌های بدست آمده مثبت بوده و لازم است به طور دقیق مشخص شود کافئین یا چه ترکیب دیگر موجود در قهوه تاثیر تحریک کنندگی بر عملکرد چربی قهوه‌ای دارند. با تایید شدن ترکیب موثر می‌توان تغییرات لازم را در رژیم کنترل وزن و پیشگیری از دیابت اعمال کرد.


منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین