کد خبر: ۲۶۷۳۸
تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۳۹۳ - ۱۷:۱۳
قیمت نفت در بازارهای جهانی به 86 دلار برای هر بشکه یعنی به کمترین میزان در 4 سال اخیر رسید. دلیل این موضوع، افزایش تولید و عرضه نفت توسط عربستان سعودی اعلام شده است.
خبرگزاری آناتولی ترکیه در گزارشی به نقل از شماری از کارشناسان نوشت: این اقدام ریاض با هدف کاهش قیمت نفت و افزایش فشارها بر ایران است. ایران هم قصد دارد برای جبران کسری بودجه‌اش، تولید نفت خود را افزایش دهد.

کارشناسان معتقدند که ایران نمی تواند‌در بازار نفت با عربستان سعودی به رویارویی اقدام کند.

همچنین کاهش قیمت نفت تاثیرات منفی بر اقتصاد ایران خواهد داشت. این در حالی است که همزمان، اقتصاد ایران از تحریم‌ها رنج می‌برد.

برخی دیگر از کارشناسان می‌گویند که کاهش قیمت نفت در بازارهای جهانی به دلیل رقابت ایران و عربستان سعودی در بازار نفت است. ایران از یک‌سو به دنبال بازگشت به بازارهای نفت و افزایش سهم خود از صادرات این سوخت است و در مقابل عربستان سعودی حاضر نیست به تولید نفت بیش از سهمیه اوپک خود پایان بدهد.

مئیر جاودانفر کارشناسی ایرانی در مرکز هرتزلیا در اسرائیل در این‌باره گفت: عربستان سعودی به دنبال آسیب رساندن به اقتصاد و قدرت نظامی ایران از طریق کاهش قیمت نفت است. ایران از گروه‌های مخالف عربستان سعودی در سوریه، عراق و لبنان حمایت می‌کند.

محمد اوگوتگو رئیس باشگاه تحقیقاتی بوسفور در ترکیه هم گفت: ایرانی‌ها تلاش می‌کنند که با به‌کارگیری فناوری‌های جدید، از بخش‌های نفت و گاز خود حمایت کنند و این بخش‌ها را ارتقاء دهند اما کاهش قیمت نفت به این روند آسیب می‌زند.

سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در آخرین گزارش ماهانه خود اعلام کرد: تولید نفت خام عربستان سعودی در سپتامبر گذشته 9704 میلیون بشکه نفت و در ماه آگوست 9597 میلیون بشکه در روز بود.

دکتر راشد عبانمی رئیس مرکز سیاست‌های نفتی و پیش‌بینی‌های استراتژیک هم گفت: عربستان سعودی با کاهش قیمت نفت به دنبال اعمال فشار بر روسیه و ایران است.

او پیش‌بینی کرد که قیمت نفت در چند ماه آینده به رقم‌های 50 تا 60 دلار برای هر بشکه نیز برسد.

قیمت نفت در سه‌ماهه اخیر از 115 دلار به 86 دلار رسیده است.

وی ادامه داد: دلایل این کاهش قیمت، سیاسی است. در این وضعیت عربستان سعودی و کشورهای جنوب خلیج فارس اولین ضررکنندگان کاهش قیمت نفت هستند.

البته هزینه این اقدام برای روسیه و ایران بیش از عربستان سعودی و کشورهای جنوب خلیج فارس است.

جان الین جای مولف کتاب "جنگ با ایران؛ عواقب سیاسی، نظامی و اقتصادی" هم با انتشار تحلیلی نوشت: حسن روحانی رئیس‌جمهور ایران از کاهش قیمت نفت ناراضی است زیرا او وعده شکوفایی اقتصادی کشورش و کاهش تورم را داده بود.

مجله ناسیونال انترست آمریکا با انتشار این تحلیل ادامه داد: ایران بودجه سال جاری خود را براساس قیمت نفت 100 دلار برای هر بشکه و صادرات 1.5 میلیون بشکه در روز تعیین کرده است.

در مقابل، مازن السدیری رئیس بخش پژوهش‌ها در شرکت سرمایه‌گذاری کاپیتال عربستان سعودی هم گفت: دلیل افزایش تولید نفت سعودی، صرفا اقتصادی است و ارتباطی به مسائل سیاسی ندارد. این سیاست ریاض در بیش از یک‌دهه گذشته است. آنچه که برای عربستان سعودی اهمیت دارد تحقق ثبات اقتصادی است زیرا نفت مهم‌ترین درآمد این کشور است.

وی افزود: هدف عربستان سعودی اخراج نفت ماسه‌ای از بازار است زیرا تولید این نوع نفت بالاست. در صورت کاهش قیمت نفت، سرمایه‌گذاری در تولید نفت ماسه‌ای غیراقتصادی می‌شود.

نفت ماسه‌ای نوعی نفت بسیار سنگین است که برداشت آن با هزینه‌های زیادی همراه می‌شود. به هنگام افزایش قیمت نفت در بازارهای جهانی، تولید نفت ماسه‌ای نیز به‌صرفه می‌شود. البته به تازگی آمریکا با به‌کارگیری شیوه‌های جدیدی توانسته است هزینه‌های برداشت نفت ماسه‌ای را کاهش دهد.

فضل البوعیین تحلیلگر سعودی هم گفت: دلیل افزیش تولید نفت عربستان مسائل سیاسی و اقتصادی است. عربستان سعودی قیمت نفت را کاهش می‌دهد تا سرمایه‌گذاران در بخش نفت ماسه‌ای را از بازار خارج کند. هدف سیاسی هم اعمال فشار بر ایران است که همیشه خواهان افزایش قیمت نفت است.

منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین