کد خبر: ۲۶۷۳۳۰
تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۶:۵۶
سفیر جمهوری اسلامی ایران در انگلیس با تاکید بر اینکه برخی از کشاندن پای آمریکا به یک درگیری با ایران نفع می‌برند، تاکید کرد: آمریکا نمی‌تواند با اعمال فشار ایران را ملزم به مذاکره کند.
 سفیر جمهوری اسلامی ایران در انگلیس با تاکید بر اینکه برخی از کشاندن پای آمریکا به یک درگیری با ایران نفع می‌برند، تاکید کرد: آمریکا نمی‌تواند با اعمال فشار ایران را ملزم به مذاکره کند.

به گزارش ایسنا، حمید بعیدی نژاد سفیر کشورمان در لندن در گفت‌وگو با کریستین امانپور خبرنگار شبکه سی‌ان‌ان در پاسخ به سوالی درباره تصمیم ایران برای کاهش اجرای تعهدات برجامی‌اش و ادعای امانپور مبنی بر اینکه ایران به تنش‌ها دامن زده است، اظهار داشت: ما موجب افزایش تنش‌ها نشده‌ایم زیرا تصمیمی که ۴۰ روز پیش اعلام کردیم؛ مبنی بر اینکه اگر دیگر طرف‌های برجام به تعهدات خود عمل نکنند ایران اقدام به کاهش اجرای برخی از تعهدات خود در این توافق خواهد کرد، برای همگان روشن بود.

بعیدی نژاد ادامه داد: اکنون ما ۲۰ روز برای اصلاح این وضعیت فرصت داریم در غیر این‌صورت ایران، همان‌طور که اعلام کرده اجرای برخی تعهداتش را کاهش خواهد اما ما خود را آماده کرده‌ایم. همان‌گونه که روز دوشنبه نیز اعلام شد شاید طی ۱۰ روز آینده در وضعیتی باشیم که به برنامه هسته‌ای خود سرعت بخشیم و از محدوده تعیین شده در برجام فراتر رویم. بنابراین، این تقابل نیست. ما آن را ۴۰ روز اعلام کردیم و منتظریم تا سایر طرف‌ها به تعهداتشان عمل کنند.

وی در پاسخ به این سوال که اروپا نتوانسته است در طول این ۴۰ روز کاری انجام دهد و آمریکا را متقاعد به عقب‌نشینی از فشارهایش علیه ایران کند، گفت: شاید یک سردرگمی ایجاد شده باشد. ما ۴۰ روز پیش اعلام کردیم که قصد داریم اجرای دو مورد از تعهداتمان در برجام را به حالت تعلیق درآوریم. ما دیگر ملزم به پایبندی به محدودیت تعیین شده در برجام نیستیم اما به اروپا ۶۰ روز فرصت دادیم که اگر کاری برای حفظ توافق انجام دهد و در واقع به تعهداتش عمل کند، ایران از تصمیمش بازمی‌گردد و دست از تعلیق برمی‌دارد.

بعیدی نژاد در پاسخ به سوال تکراری امانپور مبنی بر اینکه اروپا نتوانسته کاری انجام دهد و آمریکا، عربستان و امارات کماکان می‌خواهند بر ایران فشار بیاورند، بنابراین آیا تصمیم تهران بازی کردن در زمین آنها نیست؟ بیان کرد: سیاست‌های این کشورها چیز جدید نیست. ما یادآور شده‌ایم که توافقی در اختیار داریم، آن هم برجام است. یا ما این توافق را به‌طور کامل اجرا می‌کنیم و تمام طرف‌ها نیز به تعهدات خود عمل می‌کنند یا اینکه با یک توافق ناقص مواجهیم، اگر شما قبول داشته باشید این یک توافق ناقص است، در آن صورت ایران اجرای برخی تعهداتش را تعلیق می‌کند تا وضعیت مشخص شود. این بسیار مسخره است که دولت آمریکا برجام را بدترین توافق تاریخ می‌خواند و در عین حال از ایران انتظار دارد که به‌طور کامل به آن پایبند باشد. اگر این، بدترین توافق تاریخ و توافقی مسخره است چرا انتظار دارید که ایران به‌طور کامل به آن متعهد باشد. بنابراین، ما نیز به‌طور روشن اعلام کرده‌ایم که یا شما باید کاملاً به توافق عمل کنید یا اینکه توافق می‌تواند تا حدودی اجرا شود.

وی در پاسخ به سوالی درباره ادعای واشنگتن مبنی بر دست داشتن ایران در ماجرای حمله به دو نفتکش در دریای عمان و اینکه مقامات ایرانی بیشتر گفته‌اند اگر ایران نتواند نفت خود را بفروشد اجازه نخواهد داد دیگران نیز نفت خود را از طریق تنگه هرمز معامله کند، تاکید کرد که آمریکایی‌ها در حال سو استفاده از اظهارات پیشین مقامات ایران در این باره هستند.

بعیدی نژاد تصریح کرد: آنها در حال سو استفاده از اظهارتی هستند که رئیس جمهور و زیر امورخارجه ایران پیش از این بیان کرده‌اند. اولین نکته این است، ما اعلام کرده‌ایم که اگر ایران نتواند نفت خود را از خلیج فارس بفروشد دست به اقداماتی خواهد زد تا اجازه ندهد سایر کشورها نیز نفت خود را بفروشند اما ما هنوز به آن مرحله نرسیده‌ایم. بنابراین اگر صادرات به صفر برسد و ما نتوانیم نفت خود را از طریق منطقه بفروشیم، سپس این وضعیتی جدید است و ما شجاعت آن را داریم که آشکارا اعلام کنیم به دیگران اجازه فروش نفت از منطقه را نمی‌دهیم. اما اکنون در آن مرحله نیستیم.

این دیپلمات کشورمان ادامه داد: نکته دوم اینکه آمریکایی‌ها می‌گویند ارزیابی‌ها و اطلاعاتی در اختیار دارند. سوال این است که ارزیابی‌هایشان بر چه اساسی است. شما می‌توانید ارزیابی خود را داشته باشید. مردم خیابان نیز ارزیابی خود را دارند. یک ارزیابی زمانی معتبر است که بر اساس شواهد معتبر و حقایق باشد. ما هیچ سند و مدرکی تاکنون مشاهده نکرده‌ایم. ما نیز همان‌طور که کارشناسان بین‌المللی خواسته‌اند، خوشحال می‌شویم که آمریکا شواهد کامل درباره رد پای ایران در این حادثه را منتشر کند، نه یک چیز دستکاری شده را.

وی در پاسخ به این سوال که اگر ایران همان‌طور که می‌گوید مسئول امنیت خلیج فارس و تنگه هرمز است و در عین حال اتهام دست داشتن در حادثه دریای عمان را رد می‌کند، بنابراین از نظر ایران مسئول این حمله چه کسی است؟ اظهار داشت: ما در منطقه خود هستیم. تنگه هرمز بخشی از کشور ماست. ما موظف به تأمین امنیت این بخش از دنیا هستیم اما همان‌طور که می‌دانید کشتی‌های زیادی از آن عبور و مرور می‌کنند و اولین کشوری که نسبت به امنیت و آرامش این منطقه بسیار حساس است، ایران است چراکه ما طولانی‌ترین مرز آبی را در خلیج فارس داریم. بنابراین، ما مصمم هستیم تا به هر کسی که می‌گوید سند و مدرکی در اختیار دارد کمک کنیم. این اطلاعات و یافته‌ها باید در سطح بین‌المللی به اشتراک گذاشته شود زیرا جهان کنونی با دنیای قدیم که در آن تصمیمات بزرگ پشت درهای بسته اتخاذ می‌شد، متفاوت است. اکنون رسانه‌ها، سازمان‌های بین‌المللی تحقیقاتی و مردم دنیا حق مشروع دارند که از حقایق و واقعیات مطلع شوند.

بعیدی نژاد در پاسخ به تکرار این سوال که از نظر او چه کسی مسئول حمله به نفتکش‌هاست، تاکید کرد: من نمی‌دانم. باید ببینیم منافع چه کسی تأمین می‌شود. باید دید چه کسی از ایجاد اخلال و تخریب امنیت منطقه نفع می‌برد. شما می‌دانید که کشورهایی در منطقه و بیرون از منطقه وجود دارند که میلیاردها دلار برای کشاندن پای آمریکا به یک جنگ با ایران هزینه کرده‌اند چراکه فکر می‌کنند رئیس جمهور ترامپ در صورت نیاز، مصمم به این کار نیست. شاید او مایل به جنگ نیست. از این رو، عناصری در منطقه و فراتر از آن وجود دارد که می‌خواهند شرایط کشیده شدن آمریکا (به جنگ) را ایجاد کنند.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در انگلیس تاکید کرد: این یک سناریو کاملاً واقعی است که با آن مواجهیم و متأسفانه برای همگان در منطقه جدی است.

وی در پاسخ به این سوال که آیا او از یک درگیری نظامی صحبت می‌کند؟ گفت: نمی‌دانم. من از استراتژی آمریکا در این باره مطلع نیستم اما اطمینان دارم که افرادی هستند که بسیار جدی و قوی روی این سناریو کار می‌کنند. من امیدوارم که افراد در واشنگتن عزم ایران را دست کم نگیرند، چراکه اگر به اشتباه وارد درگیری شوند از آن پشیمان خواهند شد. ما، دولت ایران، مردم ایران و نیروهای‌مان کاملاً آماده و متعهد هستیم که در برابر خواست آمریکا تسلیم نشویم.

بعیدی نژاد خاطر نشان کرد: اجازه دهید صریح بگویم؛ آمریکا می‌خواهد مذاکره کند اما مذاکره باید با میل و خواست طرف‌ها صورت گیرد. شما نمی‌توانید کشوری را مجبور به مذاکره کنید. ما از آمریکا می‌خواهیم که یک کشور نرمال باشد و در روابط ایران با دیگر کشورها، شامل روابط اقتصادی مداخله نکند. آنها کشورهای منطقه و فراتر از آن را مرتب تهدید می‌کنند که با ایران تجارت نکنند. این تروریسم اقتصادی است. آمریکا نباید با اعمال فشار ایران را به مذاکره وادار کند. آمریکا می‌بایست دست از دخالت در روابط ما با سایر کشورها بردارد.

سفیر کشورمان در لندن در پاسخ به سوالی درباره ادعای همسر نازنین زاغری مبنی بر اینکه او در زندان دست به اعتصاب غذا زده، در حالیکه بی گناه زندانی شده است، هم گفت: ما دادگاه نیستیم که بگوئیم او بی گناه هست یا نه. دادگاه حکم صادر کرده که او فعالیت‌های مجرمانه داشته و باید پنج سال در زندان باشد. ما می‌دانیم که او یک مادر است و از این وضعیت پیش آمده که دخترش باید از او جدا باشد، بسیار متاسف هستیم اما ما با وضعیتی مواجهیم که دستگاه قضائی درباره آن تصمیم گرفته است. ما هیچ اختیاری در حوزه قضائی نداریم و این مسئله باید از طریق کانال مربوطه حل شود.

وی در ادامه تصریح کرد: اما آقای راتکلیف (همسر نازنین زاغری) زمان بسیار اشتباهی را برای طرح این مسئله انتخاب کرده است. او احساس می‌کند که ما اکنون در خلیج فارس در شرایط سختی هستیم و در داخل انگلیس نیز او احساس کرده که باتوجه به استعفای نخست وزیر شرایط حساسی بر سیاست داخلی کشور حکمفرما است. با این حال، ما هر آنچه در توان داشته باشیم برای کمک به او به کار می‌گیریم اما این موضوع باید کاملاً از طریق دستگاه قضائی حل و فصل شود.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین