|
|
امروز: شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۰۱:۰۸
کد خبر: ۲۶۷۰۵۳
تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۳۹۸ - ۲۲:۳۴
رسانه‌های آلمانی از لغو برخی محدودیت‌های صادرات تسلیحاتی از سوی دولت آلمان به عربستان و امارات خبر دادند.
 رسانه‌های آلمانی از لغو برخی محدودیت‌های صادرات تسلیحاتی از سوی دولت آلمان به عربستان و امارات خبر دادند.

به گزارش فارس، دولت آلمان با وجود محدودیت‌های صادرات تسلیحاتی به عربستان، با تحویل جنگ‌افزارهایی به ارزش «بیش از 1 میلیارد یورو» به ائتلاف عربستان موافقت کرده است.

به نوشته شبکه خبری «دویچه وله»، «خبرگزاری آلمان» با استناد به سند وزارت اقتصاد این کشور گزارش داد که برلین در سال جاری میلادی و مورخ یکم ژانویه (دی) تا 5 ژوئن (خرداد)، 56 توافق تسلیحاتی را تصویب کرد که صادرات 801.8 میلیون یورویی به «مصر» و 26.1 میلیون یورو به «امارات متحده عربی» از آن جمله است. بر اساس این سند، برلین با وجود ممنوعیت‌های صادراتی، دو قرارداد دفاعی با «عربستان» را نیز تصویب کرد.

«اولریش نسبائوم» از مقام‌های ارشد وزارت اقتصاد آلمان گفت که این معاملات شامل فروش خودروهای زرهی به ارزش 831000 یورو است.

آلمان سال گذشته، پس از ترور روزنامه‌نگار منتقد سعودی در کنسولگری عربستان در «استانبول» به طور موقت صادرات سلاح به عربستان را متوقف کرد. برلین هنگام توقف صادرات سلاح به عربستان و امارات به جنگ چهار ساله ائتلاف عربستان در یمن  اشاره کرده بود.

این در حالی است که بعد از مدتی فرانسه و انگلیس با فشار بر آلمان خواستار رفع  محدودیت‌های صادراتی به ائتلاف عربستان شدند. پاریس گفته که سیاست صادرات تسلیحاتی برلین و قوانین پیچیده صدور مجوز  محصولات دفاعی، اجرای پروژه‌های دوجانبه را در در آینده تهدید می‌کند. فشار انگلیس و فرانسه موجب شد  آلمان بخشی از ممنوعیت صادرات تسلیحاتی خود را لغو کند.

شواهدی دیگری نیز وجود دارد که نشان می‌دهد کنترل صادرات اسلحه در آلمان ناکارآمد است به طوری‌که در ماه فوریه (بهمن) تحقیقات شبکه دویچه وله و دیگران نشان داد که با وجود کنترل تسلیحاتی، سلاح‌های آلمانی در یمن استفاده می‌شود. گزارش ماه مارس (اسفند) موسسه «سیپری» در سوئد نیز نشان داد که عربستان سعودی بیشتر از سایر کشورهای جهان سلاح خریداری می‌کند و 12 درصد واردات جهانی تسلیحات متعلق به این کشور است.

آخرین ارقام منتشر شده از سوی سازمان ملل متحد همچنین نشان می‌دهد که حدود 85 هزار کودک زیر پنج ساله یمنی از سال 2015 تاکنون بخاطر گرسنگی جان باخته‌اند. گفته می‌شود که 14 میلیون نفر یمنی نیز در خطر قحطی قرار دارند.

ارتش آل سعود همراه متحدان خود حمله نظامی و محاصره همه جانبه یمن را در ششم فروردین 1394 به منظور بازگردانی «عبدربه منصور هادی» رئیس‌جمهور مستعفی این کشور و همچنین خلع سلاح «انصارالله» در  یمن آغاز کرد، اما با گذشت چهار سال و بروز فاجعه انسانی تاکنون به هیچ یک از اهداف خود نرسیده است. گفته می‌شود ائتلاف عربستان در جریان جنگ یمن حدود 9 میلیارد و 360 میلیون دلار فقط برای حمله‌های هوایی هزینه کرده است.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین