|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۰۱:۳۶
کد خبر: ۲۶۶۴۴۳
تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۹:۵۷
نگرانی هایی در مورد افزایش تنش ها در خاورمیانه وجود دارد، در حالی که این وضعیت توجه جامعه جهانی را به ضرورت تامین صلح و امنیت منطقه معطوف کرده است ژاپن می خواهد تا آنجا که ممکن است نقش خود را ایفا کند.
 «شینزو آبه» نخست وزیر ژاپن پیش از ترک توکیو به مقصد تهران در جمع خبرنگاران اظهار امیدواری کرد که گفت و گو و دیدار با مقامات جمهوری اسلامی ایران به گونه ای باشد که تنش ها در منطقه خاورمیانه را کم و یا خنثی کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید؛خبرگزاری کیودو گزارش کرد "شینزو آبه" صبح روز چهارشنبه (به وقت محلی) در فرودگاه "هاندا" توکیو گفت که می خواهد از طریق میانجیگری میان ایران و آمریکا به صلح و ثبات منطقه کمک کند.

به نوشته ایرنا، او که به عنوان نخستین رهبر ژاپن بعد از چهار دهه به ایران سفر می کند قصد دارد از ظرفیت روابط دوستانه و سنتی تهران و توکیو برای کاهش تنش ها در منطقه به ویژه میان ایران و آمریکا که به بالاترین حد رسیده است استفاده کند.

آبه تاکید کرد که می خواهد از طریق "تبادل صریح دیدگاه ها" به کاهش تنش ها در منطقه کمک کند.

نخست وزیر ژاپن گفت: نگرانی هایی در مورد افزایش تنش ها در خاورمیانه وجود دارد، در حالی که این وضعیت توجه جامعه جهانی را به ضرورت تامین صلح و امنیت منطقه معطوف کرده است ژاپن می خواهد تا آنجا که ممکن است نقش خود را ایفا کند.

برنامه دو روزه سفر "شینزو آبه" به تهران دیدار و گفت و گو با مقامات جمهوری اسلامی ایران از جمله "حسن روحانی" رییس جمهوری اسلامی ایران است "تارو کونو" وزیر خارجه ژاپن نیز چند ساعت قبل از دیدار آبه با رییس جمهوری اسلامی ایران، با "محمد جواد ظریف" همتای ایرانی خود دیدار خواهد کرد.

دیدار آبه از تهران که نخستین دیدار یک رهبر ژاپن از ایران بعد از دیدار سال ۱۹۷۸ "تاکئو فوکودا" نخست وزیر وقت ژاپن است به دنبال خروج آمریکا از قرارداد هسته ای ایران موسوم به برجام و بازگشت مجدد تحریم ها علیه ایران انجام می شود، ژاپن عضو برجام نیست اما از این قرارداد بین المللی حمایت کرده است.

سفر آبه به تهران فرصت خوبی برای ارتقا جایگاه دیپلماتیک ژاپن پیش از برگزاری نشست سران گروه جی ۲۰ که روزهای ۸ و ۹ تیر امسال در اوزاکا برگزار می شود، است.

چالش های آبه نیز در سفر به ایران چند بعدی است از جمله اینکه او بتواند راه را برای گفت و گو بین ایران و آمریکا به عنوان متحد دیرین خود از طریق کاهش اختلافات ایجاد کند.

مقامات ژاپن می گویند «آبه نمی تواند یک واسطه باشد، بلکه هدف او از سفر به ایران کاهش تنش ها و افزایش ثبات در خاورمیانه به عنوان تامین کننده انرژی این کشور است».

ایران تا زمانی که آمریکا معافیت های خرید نفت ژاپن را لغو کرد یکی از تامین کنندگان اصلی انرژی توکیو بوده است.

آبه پیش از سفر به تهران حمایت "دونالد ترامپ" رییس جمهوری آمریکا که اواخر ماه میلادی گذشته به ژاپن سفر کرد را جلب کرد، او همچنین پیش از سفر با مقامات عربستان سعودی، رژیم صهیونیستی و امارات تلفنی گفت و گو کرد.

گزارش کیودو می افزاید: به دنبال خروج آمریکا از برجام و بازگشت مجدد تحریم های ایران، تنش ها در خاورمیانه افزایش یافته است ایران هم ماه گذشته میلادی اعلام کرد برخی از تعهدات خود ذیل برجام را تعلیق می کند و ۶۰ روز به طرف های اروپایی برجام مهلت داد تا برای نجات آن کاری کنند.

در ادامه اقدامات تحریک آمیز آمریکا در منطقه، این کشور با اعزام ناو هواپیمابر و بمب افکن به منطقه باعث افزایش تنش ها شد به طوری که حساسیت ژاپن را برانگیخت تا به عنوان یک دوست سنتی و دیرین ایران برای کاهش تنش ها اقدام کند.

پیش از این "شینزو آبه" و "حسن روحانی" ۷ بار با یکدیگر دیدار کرده اند.

قرار است نخست وزیر ژاپن عصر چهارشنبه با استقبال وزیر خارجه ایران، وارد فرودگاه مهرآباد تهران شود او سپس در کاخ سعدآباد از سوی حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی ایران مورد استقبال رسمی قرار خواهد گرفت.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین