|
|
امروز: سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۴
کد خبر: ۲۶۶۰۳۳
تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۴:۵۴
آنهایی که از این جملات استفاده می‌کنند همه دنیا را دیده‌اند یا فقط بر اساس شنیده‌ها یا دیدن فیلم‌های سینمایی در حال مقایسه ایران با سایر کشورها هستند؟
 امروز در میدان انقلاب تهران میان یک افسر پلیس و یک راننده تاکسی درگیری ایجاد شد. مردم هم به تماشا نشستند و برخی زیر لب غز زدند که «کجای دنیا شاهد چنین درگیری‌هایی هستیم»؟

مصطفی داننده در ادامه یادداشت خود در «عصر ایران» نوشت: واقعاً منظور برخی از اما از این «کجای دنیا» کجاست؟ یا اینکه می‌گوییم «هیچ جا مثل ایران نیست» دقیقاً به کدام کشور اشاره می‌کنیم؟

آنهایی که از این جملات استفاده می‌کنند همه دنیا را دیده‌اند یا فقط بر اساس شنیده‌ها یا دیدن فیلم‌های سینمایی در حال مقایسه ایران با سایر کشورها هستند؟

واقعاً در دیگر کشورها پلیس با مردم از جمله راننده درگیر نمی‌شود؟ مثلاً در دیگر کشورها دزدی اتفاق نمی‌افتد؟

بله، در بسیاری از کشورها شاهد چنین اتفاقاتی هستیم. از آمریکا تا شرق آسیا، مردم با این سبک مشکلات دست و پنجه نرم می‌کنند.

راننده‌ای می‌گفت «هیچ کجای دنیا ترافیک تهران را ندارد»! به او گفتم «تا به حال به کدام کشور خارجی سفر کرده‌ای؟» گفت «هیچ». گفتم «پس چگونه با قاطعیت از همه جهان حرف می‌زنی؟»

در همین شرق آسیا کشورهایی هستند که ترافیک تهران در برابر ترافیک‌های شهرهای آنها خنده‌دار است. یک مطالعه انجام‌شده درباره رانندگان جاکارتا نشان می‌دهد آنها به طور متوسط ۳۳ هزار و ۲۴۰ بار لنت ترمز ماشین خود را فشار می‌دهند.

«هیچ مترویی در دنیا به افتضاحی متروی تهران نیست!» این دوستانی که از این جمله استفاده می‌کنند اگر یک بار متروی پاریس را تجربه می‌کردند دیگر این حرف را نمی‌زدند. بسیاری از آنهایی که به فرانسه سفر کرده‌اند و پاریس را دیده‌اند یک وجه اشتراک مهم دارند و آن هم اشاره به بوی گند ادرار و فضای کثیف ایستگاه‌های مترو است. قطارها و فضای ایستگاه‌های متروی تهران، مدرن‌تر و تمیزتر از بسیاری از متروهای جهان است.

این رفتار ما در مورد بزرگ نشان دادن خوبی‌های اجتماعی ما هم صدق می‌کند. مثلاً «هیچ کجای دنیا محبت خانوادگی ایرانی‌ها را ندارند!» یا جمله معروف «ما بهترین تماشاگران دنیا را داریم» یا «ما مهمان‌نوازترین مردم دنیا هستیم». یاللعجب! یعنی شما همه دنیا را گشته‌ای و تحقیق کرده‌ای و دیده‌ای که ما از همه بهتریم؟

در سبک زندگی ما حمایت مالی و معنوی پدر و مادر از فرزند حتی در سنین بالای ۳۰ سال یعنی محبت و مثلاً در آمریکا، مستقل بار آوردن بچه‌ها از سنین کودکی یعنی محبت.

آنهایی که بسیار سفر کرده‌اند و جهان را دیده‌اند، کمتر از عبارت «هیچ کجای دنیا» استفاده می‌کنند و برعکس آنهایی که تا به حال حتی برای یک بار هم پای خود را از شهرهای خود آن طرف‌تر نگذاشته‌اند از این عبارت بیشتر استفاده می‌کنند.

اینکه می‌گویند برای ما ایرانی‌ها همیشه «مرغ همسایه غاز است»، راست می‌گویند. بسیاری از ما عادت به دیدن خوبی‌ها و البته بدی‌های خود نداریم و دوست داریم دیگران را بزرگ جلوه دهیم.

البته در پایان باید گفت این نوشتار بدین معنا نیست که ما انتقاد نکنیم. نه، ما حق داریم انتقاد کنیم و باید هم لب به اعتراض بگشاییم. ما حق داریم از نحوه مدیریت بحران در سیل یا وضعیت بد اقتصادی کشور حرف بزنیم و آن را با دیگر کشورها مقایسه کنیم اما برخی از پدیده‌های اجتماعی مانند همین درگیری که به آن اشاره شد در بسیاری از نقاط دنیا اتفاق می‌افتد و چیز عجیبی هم نیست.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین