|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۵:۴۲
کد خبر: ۲۶۵۹۳۰
تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۰:۳۱
شبکه تلویزیونی فرانس 24 روز شنبه در گزارشی با اشاره به دشمنی های عربستان علیه ایران، تاکید کرد که تهران برگ برنده های زیادی برای مقابله با ریاض در اختیار دارد.
 شبکه تلویزیونی فرانس 24 روز شنبه در گزارشی با اشاره به دشمنی های عربستان علیه ایران، تاکید کرد که تهران برگ برنده های زیادی برای مقابله با ریاض در اختیار دارد.

به گزارش ایرنا؛ در گزارش این شبکه خبری آمده است: در نشست اخیر کشورهای عضو همکاری خلیج فارس و اتحادیه عرب که در شهر مقدس مکه برگزار شد، عربستان تلاش کرد تا ایران را در میان کشورهای اسلامی منزوی کند.

ریاض مدعی است که تهران که در امور کشورهای عربی دخالت می کند و از کشورهای عربی می خواهد تا در قبال رقیب بزرگ شیعه خود، سیاستی واحد اتخاذ کنند.

از دیدگاه ریاض، شرایط سختی در منطقه حاکم است. از جمله اقداماتی که عربستان به ایران نسبت می دهد، حمله اخیر به ایستگاه های پمپاژ نفت در عربستان سعودی و نیز کمتر از ۴۸ ساعت بعد خرابکاری در نفتکش ها در آبهای ساحلی امارات عربی متحده است. عربستان ایران را متهم می کند و می گوید تهران پشت این حملات قرار داشته، تهران نیز هرگونه مسئولیت در این باره را قویاً تکذیب کرده است.

در ادامه گزارش شبکه خبری فرانس ۲۴ آمده است: با این حال ایران در مقابل فشار کشورهای عربی و نیز آمریکا هنوز بهترین برگ برنده را در دست دارد و می تواند تنگه هرمز را مسدود کند. تهران پیش از این نیز تهدید کرده که تنگه هرمز را می بندد. این موضوع پیامدهای سختی بر بازار نفت و نیز اقتصاد جهانی خواهد داشت.

«عادل گستل» خبرنگار فرانس ۲۴ در این باره می گوید: تنگه هرمز در خروجی خلیج فارس و میان ایران و کشور سلطان نشین عمان قرار دارد. در واقع باید گفت که این تنگه، گذرگاهی بسیار مهم و راهبردی است چرا که ۳۵ درصد از حمل و نقل دریایی نفت در جهان از طریق این آبراه انجام می شود. در این منطقه تنش ها رو به افزایش است.

ایران در پاسخ به فشارهای آمریکا تهدید کرده که این گذرگاه دریایی را خواهد بست. این مسئله پیامدهای سنگینی برای تأمین نفت بازار جهانی خواهد داشت و به افزایش شدید قیمت نفت در بازار و بی ثبات شدن اقتصاد جهانی منجر خواهد شد.

در پاسخ به این پرسش که آیا احتمال بستن شدن تنگه هرمز به صورت نظامی وجود دارد یا خیر؟ باید گفت بله. ایران از یک بندرگاه نظامی برخوردار است که در ورودی تنگه هرمز قرار دارد. ایران می تواند به امنیت خود استناد کند و تنها سرعت صادرات نفت از این گذرگاه را کاهش دهد.

ایران در سال ۲۰۱۱ هنگام زورآزمایی با کشورهای غربی در خصوص پرونده هسته ای تهدید کرد تنگه هرمز را خواهد بست. در سالهای ۱۹۸۰ نیز در بحبوبه درگیری ها میان ایران و عراق، ناوها و تأسیسات نفتی دو کشور مورد هدف قرار گرفتند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین