|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۲
کد خبر: ۲۶۵۸۸۹
تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۷:۱۸
حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران آخر هفته جاری برای شرکت در پنجمین کنفرانس "تعادل و اعتماد سازی در آسیا" ( سیکا ) در تاجیکستان و نوزدهمین اجلاس سازمان همکاری شانگهای در قرقیزستان به شهرهای دوشنبه و بیشکک پایتخت های این دو کشور آسیای میانه سفر خواهد کرد.
 حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران آخر هفته جاری برای شرکت در پنجمین کنفرانس "تعادل و اعتماد سازی در آسیا" ( سیکا ) در تاجیکستان و نوزدهمین اجلاس سازمان همکاری شانگهای در قرقیزستان به شهرهای دوشنبه و بیشکک پایتخت های این دو کشور آسیای میانه سفر خواهد کرد.

«حسن روحانی» روز ۱۴ ژوئن (۲۴ خرداد ماه) به دعوت «امامعلی رحمان» همتای خود به دوشنبه پایتخت تاجیکستان سفر می‌کند تا در پنجمین دور از نشست کنفرانس تعادل و اعتماد سازی در آسیا (سیکا) شرکت کند.

بر اساس بیانیه وزارت امور خارجه جمهوری تاجیکستان، مشارکت حسن روحانی در این اجلاس طی سفر «سراج الدین مهرالدین» وزیر امور خارجه تاجیکستان به تهران، به تأیید رسید.

مهرالدین به عنوان رئیس هیأت دیپلماتیک، روز ۳۱ مه (۱۰ خرداد) برای مذاکره با چند تن از مقامات ارشد ایرانی به تهران سفر کرد.

در این سفر، مهرالدین طی دیدار با «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران درباره تمایل برای گسترش همکاری سیاسی و پارلمانی بین دو کشور، تقویت گروه‌های دوستی، تقویت تعاملات اقتصادی در بخش‌های آب، برق و حمل و نقل، مشاوره‌های سیاسی، گسترش همکاری فرهنگی و بین المللی در چارچوب آموزه‌های سازمان ملل متحد و مبارزه با افراطگرایی و تروریسم صحبت کردند.

انتظار می‌رود نشست آتی سیکا در شهر دوشنبه که برای روزهای ۱۴ و ۱۵ ژوئن (۲۴ و ۲۵ خرداد) برنامه ریزی شده است، مقدمه‌ای برای مذاکره و صحبت در مورد حل و فصل مشکلات آسیا و یافتن راهی مؤثر برای ترویج ابتکارات در سطوح بالا باشد.

طرح ایجاد نشست سران تعامل و اقدامات اعتمادسازی در آسیا (سیکا) در اکتبر ۱۹۹۲ میلادی در چهل و هفتمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد از سوی «نورسلطان نظربایف» رئیس جمهوری قزاقستان به منظور ارتقای روابط دو جانبه و همکاری میان کشورهای آسیایی با هدف ایجاد ثبات و برقراری امنیت در منطقه مطرح و این سازمان در سال ۱۹۹۶ به طور رسمی تشکیل شد. نشست سران سیکا هر ۴ سال یک بار و اجلاس وزرای خارجه هر ۲ سال یک بار برگزار می‌شود.

در حال حاضر این سازمان ۲۲ عضو دارد و در برگیرنده ۱۲ عضو ناظر مشتمل بر سازمان‌های بین المللی همچون سازمان ملل متحد، سازمان امنیت و همکاری در اروپا، اتحادیه عرب و تعدادی از کشورها از جمله مالزی، اندونزی، ویتنام، ژاپن، اوکراین و آمریکا است.

اولین و دومین اجلاس سران سیکا در سالهای ۲۰۰۲ و ۲۰۰۶ در شهر آلماتی پایتخت قزاقستان و اجلاس چهارم در سال ۲۰۱۴ در شانگهای چین برگزار شد.

ایران، قزاقستان، افغانستان، پاکستان، کره جنوبی، چین، روسیه، هند، فلسطین، مغولستان، قرقیزستان، ازبکستان، تاجیکستان، جمهوری آذربایجان و تایلند از جمله اعضای سازمان سیکا هستند.

روحانی همچنین قبل از حضور در نشست سیکا در تاجیکستان، ۲۳ خرداد به منظور حضور در نشست سازمان همکاری‌های شانگهای که با حضور سران ۱۱ کشور از جمله تاجیکستان، روسیه، چین، قزاقستان، ازبکستان، هند و پاکستان در قرقیزستان برگزار می‌شود به بیشکک پایتخت این کشور می‌رود.

سازمان همکاری شانگهای یک سازمان بین‌المللی بین دولتی است که در ۱۵ ژوئن سال ۲۰۰۱ میلادی در شهر «شانگهای» توسط قزاقستان، چین، قرقیزستان، روسیه، تاجیکستان و ازبکستان تأسیس شد. در نشست این سازمان در «تاشکند» در سال ۲۰۱۶ میلادی نمایندگان هندوستان و پاکستان یادداشت‌هایی را برای عضویت ثابت در سازمان همکاری شانگهای امضا کردند و در هفدهمین نشست در آستانه قزاقستان این دو کشور به عضویت کامل این سازمان پذیرفته شدند. اکنون جمهوری اسلامی ایران، افغانستان، مغولستان و بلاروس اعضای ناظر این سازمان هستند. در اجلاس هفدهم ریاست سازمان همکاری شانگهای از قزاقستان به چین واگذار و نشست پارسال این سازمان هم روزهای ۱۹ و ۲۰ خرداد امسال در شهر 'چینگ دایو' واقع در استان 'شاندونگ' در شرق پکن برگزار شد.
منبع: ایرنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین