کد خبر: ۲۶۵۱۲۰
تاریخ انتشار: ۰۸ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۲:۰۰
اگر دچار هر یک از شکم دردهای زیر شدید باید به پزشک مراجعه کنید.
 اگر دچار هر یک از شکم دردهای زیر شدید باید به پزشک مراجعه کنید.

شکم درد طولانی‌مدتی که رفع نمی‌شود
هر نوع شکم دردی که بیش از سه ماه طول بکشد قطعاً نیاز به مراجعه به پزشک دارد. آیا علاوه بر شکم درد علائمی مانند اسهال مداوم یا یبوست شدید و مداوم هم دارید؟ آیا احساس می‌کنید بعد از خوردن کمی غذا، سیر و سنگین می‌شوید؟ اغلب بعد از شام نفخ می‌کنید و شکم دردتان معمولاً بعد از شام است؟ این شکم درد شما می‌تواند ناشی از عوارض گوناگونی باشد، از سندرم روده تحرک پذیر گرفته تا عدم تحمل لاکتوز و یا مشکلی جدی‌تر.

شکم درد همراه با تهوع
اگر شکم دردتان همراه با تهوع یا استفراغ باشد به احتمال زیاد دچار نوعی مسمومیت غذایی شده‌اید. این علائم باید در عرض یک تا دو روز رفع شوند؛ اما اگر به جای بهتر شدن، علائمتان شدت گرفتند و علتی نمی‌توانید برایشان پیدا کنید پس باید مشکل جدی‌تری وجود داشته باشد مثلاً انسداد روده، یک عفونت گوارشی، پارگی کیست در یکی از تخمدان‌ها، زخم معده و یا حتی یک حمله‌ی قلبی. در چنین مواردی بدون تردید باید به پزشک مراجعه کنید.

شکم درد همراه با خون
اگر متوجه شدید خون در مدفوع یا استفراغتان وجود دارد، توصیه می‌کنیم فوراً به بیمارستان مراجعه کنید. یادتان باشد که خون در مدفوع همیشه هم قرمز دیده نمی‌شود؛ بلکه ممکن است سیاه باشد و نشان دهد خونریزی در ناحیه‌ی بالایی سیستم گوارش روی داده است. خونریزی‌های این‌چنینی چندین علت می‌توانند داشته باشند مثلاً هموروئید، زخم معده‌ای که خونریزی کرده است و یا سرطان. البته اگر بلوبری، چغندر و مانند این‌ها را مصرف کنید، مدفوعتان تیره و یا حتی قرمز رنگ خواهد شد. داروهایی مانند قرص آهن و داروهای ضد اسهال نیز می‌توانند روی رنگ مدفوع اثر بگذارند.

شکم درد ناگهانی و شدید
اگر به طور ناگهانی دچار شکم درد سختی شدید، احتمالاً مشکلی وجود دارد. آیا شکمتان تیر می‌کشد و آن‌قدر تیز است که نفستان را می‌گیرد؟ پس ممکن است دچار سنگ کلیه یا سنگ صفرا شده باشید.

اگر دردهای تند و تیزتان ناگهان شدت بگیرند و زیاد شوند و هر چه می‌گذرد سخت‌تر هم بشود و درد بیشتر در وسط شکم باشد پس به احتمال زیاد با آپاندیس روبرو هستید و باید هر چه سریع‌تر خود را به پزشک برسانید.

شکم درد همراه با کاهش وزن
کاهش وزن بی‌دلیل و ناخواسته همیشه جای نگرانی دارد و باید زودتر توسط پزشک بررسی شود، حتی اگر همراه با شکم درد یا هر علامت دیگری نباشد. شکم درد همراه با کاهش وزن می‌تواند علامت پانکراتیتیس یا التهاب مزمن لوزالمعده، بیماری کرون، سرطان و بیماری‌های جدی دیگر باشد.

شکم درد همراه با تب
اگر شکم دردتان همراه با تب است ممکن است دچار یک عفونت شده باشید. در این مورد حتماً باید به پزشک مراجعه کنید.

عفونت سالمونلا
عفونت به باکتری سالمونلا بیماری نسبتاً شایعی است که اغلب در اثر مصرف آب یا غذای آلوده به وجود می‌آید. علائم این عفونت معمولاً در عرض ۱۲ تا ۷۲ ساعت بعد از ابتلا بروز می‌کنند و شامل اسهال، تب و لرز، سردرد، گرفتگی‌های شکم و استفراغ می‌شوند. باید زودتر به پزشک مراجعه کنید.

عفونت مجاری ادرار
عفونت مجاری ادرار زمانی روی می‌دهد که باکتری‌ها یا سایر میکروب‌ها، سیستم ادراری را دچار عفونت می‌کنند. زنان بیشتر از مردان در معرض این عفونت قرار دارند و ۴۰ تا ۶۰ درصد خانم‌ها طی زندگی خود دچار عفونت مجاری ادرار می‌شوند. علائم این عفونت شامل تکرر ادرار، احساس نیاز به فوراً ادرار کردن، درد سوزش‌مانند هنگام ادرار کردن، ادرار مات و بدبو یا صورتی رنگ، تب و لرز، درد در ناحیه‌ی لگن یا کمر که ممکن است در شکم هم پخش شود و خروج ادرار کم می‌شود.

پروستاتیت
پروستاتیت به التهاب غده‌ی پروستات گفته می‌شود که درست زیر مثانه‌ی مردان قرار دارد. پروستاتیس نسبتاً شایع است و بیشتر در سنین بالای ۵۰ سال دیده می‌شود. پروستاتیت باکتریایی که نتیجه‌ی عفونت باکتریایی است سبب سخت ادرار کردن، علائمی شبیه آنفلوانزا، ادرار مات یا خونی، تکرر ادرار، شکم درد، درد پایین کمر، درد در ناحیه‌ی تناسلی، ادرار کردن دردناک و انزال دردناک می‌شود.

بیماری التهابی لگن
بیماری التهابی لگن زمانی روی می‌دهد که باکتری‌های منتقله از راه جنسی به لوله‌های رحم، رحم و یا تخمدان‌ها می‌رسند. بیماری التهابی لگن همیشه هم علامت ندارد و گاهی افراد ممکن است در راستای بررسی علت باردار نشدن به این عارضه پی ببرند؛ اما اگر این بیماری علائمی داشته باشد شامل لکه بینی یا خونریزی بین دو پریود، خونریزی هنگام یا بعد از رابطه جنسی، تب و لرز، ادرار کردن سخت و دردناک، ترشحات بدبو و غلیظ واژینال و درد در پایین شکم و لگن می‌باشد.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین