|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۲۰:۲۶
کد خبر: ۲۶۴۸۰۳
تاریخ انتشار: ۰۵ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۷:۱۸
با وجود بالا گرفتن تنش میان آمریکا و روسیه بر سر پیمان منع موشک‌های میان‌برد، دبیر کل ناتو می‌گوید غرب به دنبال جنگ سرد تازه نیست.
با وجود بالا گرفتن تنش میان آمریکا و روسیه بر سر پیمان منع موشک‌های میان‌برد، دبیر کل ناتو می‌گوید غرب به دنبال جنگ سرد تازه نیست.

به گزارش فارس، «ینس استولتنبرگ» دبیر کل ناتو با بیان اینکه این ائتلاف به دنبال جنگ سرد تازه نیست، گفت «پیمان منع موشک‌های میان برد (INF) می‌تواند حفظ شود اگر اراده سیاسی مورد نظر برای نجات آن وجود داشته باشد.»

وی بار دیگر روسیه را به نقض این معاهده متهم کرد و افزود: «ناتو هیچ طرحی برای استقرار سلاحهای اتمی جدید در خاک اروپا ندارد..»

به گزارش خبرگزاری تاس، استولتنبرگ که با روزنامه آلمانی «ولت ام سانتاگ» مصاحبه کرده اضافه کرد: «وقت خیلی کمی باقی مانده است اما هنوز خیلی دیر نشده است؛ پیمان می‌تواند زنده بماند.»

وی یادآوری کرد که در سال 1987 مسکو نشان داد که می‌توان در عرض چند هفته موشکهای کروز را منهدم کرد.

دبیرکل ناتو با اشاره به اینکه «ما مسابقه تسلیحاتی جدید نمی‌خواهیم و به دنبال یک جنگ سرد جدید نیستیم» اضافه کرد: «بدون INF سازمان ناتو می‌تواند با پیگیری یک سیاست موثر و با دوام برای خود در مقابل هر دشمن بالقوه در جهان ایستادگی ایجاد کند؛ اما با تعداد زیادی از موشکهای روسی در اطراف اروپا!

استولتنبرگ همچنین گفت: «واکنش ناتو به تعلیق پیمان INF کاملا مناسب خواهد بود و می‌تواند شامل امضا یک معاهده کنترل تسلیحاتی جدید یا پاسخ نظامی جدید در حوزه تسلیحات متعارف باشد.»

«دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا در سال 2018 با تکرار مداوم ادعای نقض این پیمان توسط روسیه، در ماه دسامبر عضویت این کشور در پیمان منع موشکهای میان برد را به حالت تعلیق درآورد.

چند روز پس از آن، «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه در اقدامی تلافی جویانه فرمان تعلیق عضویت مسکو در این پیمان را امضا کرد. رئیس جمهور روسیه در این زمینه گفت:«من دستور تعلیق در اجرای پیمان بین اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی و آمریکا در از بین بردن موشک‌های میان برد و کوتاه برد تا  زمان  اصلاح نقض تعهدهای آمریکا در این توافقنامه را صادر کردم.»

پوتین با اشاره به خروج آمریکا از پیمان منع موشک‌های میان‌برد، گفت ایالات متحده زمانی تلاش می‌کرد با برنامه‌های موشکی بر جهان مسلط شود، اما اکنون باید از چنین برنامه‌هایی دست بردارد.

این پیمان  بین  آمریکا و اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی  جهت حذف موشک‌های میان‌برد در سال 1987 میلادی و بین «رونالد ریگان» و «میخائیل گورباچف» روسای جمهور وقت دو کشور امضاء شد.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین