کد خبر: ۲۶۴۴۹۰
تاریخ انتشار: ۰۳ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۵:۴۰
یک فوق تخصص ریه معتقد است: 90 درصد موارد آسم درمان‌پذیر بوده و به داروهای موجود جواب می دهد.
  یک فوق تخصص ریه معتقد است: 90 درصد موارد آسم درمان‌پذیر بوده و به داروهای موجود جواب می دهد.

دکتر سید وحید جاسمی در گفت وگو با ایسنا، با بیان اینکه آسم بیماری مجاری تنفسی باریک است، گفت: زمانی که راه های تنفسی باریک فرد دچار التهاب و تحریک شود، فرد به آسم مبتلا می شود.

وی با بیان اینکه علل مختلفی برای آسم وجود دارد، گفت: یک علت آسم می تواند آلرژیک باشد، به عبارتی با ورود یک ماده آنتی ژن به بدن، بدن بر علیه آن پادتن تولید می کند و این ترکیب آنتی ژن و پادتن زمانی که در راه های تنفسی باریک رسوب می کند، موجب ایجاد علائم آسم می‌شود.

جاسمی افزود: از جمله دیگر علل آسم می توان به عفونت های تنفسی که راه های هوایی را درگیر می کنند اشاره کرد، همچنین بر اثر عواملی همچون استرس، آلاینده های محیطی، گازها و انواع مواد شیمیایی و حتی ورزش نیز افراد می توانند به آسم مبتلا شوند.

وی تصریح کرد: آسم به طور معمول در سنین پایین بروز می کند، اما این امکان وجود دارد افراد در سنین بزرگسالی هم بر اثر هر یک از عوامل گفته شده به آسم مبتلا شوند.

این فوق متخصص ریه یادآور شد: در برخی موارد ابتلا به آسم نیز ژنتیک افراد دخیل است.
جاسمی، تنگی نفس، سرفه و خِس خِس سینه را سه علامت بارز آسم عنوان کرد وافزود: تفاوت علائم آسم با دیگر بیماریهای تنفسی در این است که در این بیماران، دَم بیمار خوب است اما هنگام بازدم فرد دچار مشکل می شود و با قرار دادن گوشی پزشکی پشت قفسه سینه این بیماران صدای ویزینگ (wheezing) شنیده می شود که مشخصه اصلی آسم است.

وی یادآور شد: این امکان وجود دارد که در برخی موارد، آسم همراه با سرفه ترشحات پشت حلقی هم مشاهده شود و در کودکان نیز این امکان وجود دارد که تنها علامت آسم فقط سرفه باشد.
جاسمی افزود: این امکان وجود دارد که آسم دوران کودکی بصورت دوره‌ای باشد و این احتمال نیز وجود دارد که با افزایش سن، علائم آسم در آنها تشدید شود.

این فوق تخصص ریه تصریح کرد: موارد بروز آسم در بزرگسالان نیز ممکن است سالها ادامه داشته باشد، اما بعد از چند سال بطور خود بخود خوب شود.
جاسمی با بیان اینکه 90 درصد موارد آسم قابل درمان است، گفت: داروهایی که برای این بیماری تجویز می شود عمدتا بازکننده مجاری تنفسی هستند.
وی افزود: تنها پنج تا 10 درصد موارد آسم غیرقابل درمان است که از آن به عنوان آسم مداوم یاد می شود.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین